Trochę tu, trochę tam - dwa ogrody (19)
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Trochę tu, trochę tam - dwa ogrody (19)
Poprzedni jest tutaj: viewtopic.php?f=2&t=102082&start=1224
Ten kolejny wątek będzie inny niż poprzednie, bo chcę w nim pokazać moje działania w dwóch miejscach. Nie wiem jeszcze, jak to wyjdzie, czy nie zapanuje zbyt duży chaos, ale spóbuję to jakoś zgrabnie ogarnąć.
Jeden ogród to już znacie, bo pokazuję go tutaj od długich 11 lat. Mała przydomowa ogrodzinka, która w sumie jest już gotowa i nie za bardzo da się w niej rozwinąć skrzydła. Nie da się w niej wiele zasadzić, wymaga tylko od czasu do czasu podlewania i drobnej kosmetyki.
A drugie miejsce to nowa działka, hen na Podlasiu, spełnienie marzeń moich i mojego męża. I głównie do niej rwie się teraz moje serce. O ile ogródek przydomowy jest całkowicie ozdobny, o tyle na działce chcę uprawiać warzywa w zgodzie z naturą, a także cieszyć się zielonością traw i lasów.
Zapraszam Was do odwiedzin, do komentowania i konstruktywnej krytyki. Będę wdzięczna za każdą radę w dziedzinie uprawy warzyw, bo dotychczas miałam w ogródku tylko dwie kępki szczypiorku i winogrona.
Ten kolejny wątek będzie inny niż poprzednie, bo chcę w nim pokazać moje działania w dwóch miejscach. Nie wiem jeszcze, jak to wyjdzie, czy nie zapanuje zbyt duży chaos, ale spóbuję to jakoś zgrabnie ogarnąć.
Jeden ogród to już znacie, bo pokazuję go tutaj od długich 11 lat. Mała przydomowa ogrodzinka, która w sumie jest już gotowa i nie za bardzo da się w niej rozwinąć skrzydła. Nie da się w niej wiele zasadzić, wymaga tylko od czasu do czasu podlewania i drobnej kosmetyki.
A drugie miejsce to nowa działka, hen na Podlasiu, spełnienie marzeń moich i mojego męża. I głównie do niej rwie się teraz moje serce. O ile ogródek przydomowy jest całkowicie ozdobny, o tyle na działce chcę uprawiać warzywa w zgodzie z naturą, a także cieszyć się zielonością traw i lasów.
Zapraszam Was do odwiedzin, do komentowania i konstruktywnej krytyki. Będę wdzięczna za każdą radę w dziedzinie uprawy warzyw, bo dotychczas miałam w ogródku tylko dwie kępki szczypiorku i winogrona.
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Re: Trochę tu, trochę tam - dwa ogrody (19)
Będę kibicować.
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zostałam zaproszona do nowego wątku od razu szybko przybyłam. Będę kibicowała Twoim działaniom na podlaskiej działce. Wiem, że stworzysz cudną oazę, rozwiniesz na max swoje skrzydła i będziemy miały co podziwiać.
Wandziu jestem i ja Jak duża jest Twoja nowa działka? Opowiadaj czy troszkę zalesiona, czy to łąka, czy może ktoś już coś próbował robić? No i czy domek tam jakiś macie, zeby na głowy nie kapało...
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu bacznie będę śledzić Twoje poczynania na nowej działeczce, życzę powodzenia
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Przydomowy ogród emerytki
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Widzę, że nowa działka jest bardzo rozwojowa:)
Czeka Cię praca u podstaw w czystej postaci.
Bardzo jestem ciekawa jej efektów.
Podobno pierwszy dom buduje się dla wroga, drugi dla przyjaciela, a trzeci dla siebie.
Ciekawe, czy z ogrodami jest tak samo.
Czeka Cię praca u podstaw w czystej postaci.
Bardzo jestem ciekawa jej efektów.
Podobno pierwszy dom buduje się dla wroga, drugi dla przyjaciela, a trzeci dla siebie.
Ciekawe, czy z ogrodami jest tak samo.
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Wandziu, jestem pod wrażeniem Zakładanie ogrodu od podstaw z taką wiedzą i doświadczeniem będzie przyjemnością Napisz coś więcej o nowym miejscu.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Wandziu, jaka "ogrodzina"? Wszak masz naprawdę piękny i bogaty w ozdobne rośliny OGRÓD!
Będę podglądała, jak będzie Ci szło zagospodarowywanie nowego areału, przy czym najszczerzej życzę, by wszystkie Wasze plany zostały zrealizowane w stu procentach.
Będę podglądała, jak będzie Ci szło zagospodarowywanie nowego areału, przy czym najszczerzej życzę, by wszystkie Wasze plany zostały zrealizowane w stu procentach.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Wandziu, ja uwielbiam powstające od zera ogrody. Będę wiernym oglądaczem i kibicem. Twój ogród przydomowy znam i podziwiam od lat.
Powodzenia.
Powodzenia.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Postaram się dać radę rozróżnić te dwa Twoje ogrody, które będziesz opisywać w tym kolejnym swoim wątku.
Zapowiada się świetnie.
Jestem bardzo ciekawa. Wandziu, jak to będzie z ogrodem warzywnym. Dotychczasowe osiągnięcia mamy podobne, ja też nigdy na szczypiorek nie narzekałam, ten zawsze mi się udaje - i to tyle w tym temacie
Prawda jest też taka, że nawet jak na Podlasiu nic nie podziałasz to i tak tam już jest przepięknie. Nawet tylko ze zdjęć czuje się ten klimacik
Pozdrawiam
Zapowiada się świetnie.
Jestem bardzo ciekawa. Wandziu, jak to będzie z ogrodem warzywnym. Dotychczasowe osiągnięcia mamy podobne, ja też nigdy na szczypiorek nie narzekałam, ten zawsze mi się udaje - i to tyle w tym temacie
Prawda jest też taka, że nawet jak na Podlasiu nic nie podziałasz to i tak tam już jest przepięknie. Nawet tylko ze zdjęć czuje się ten klimacik
Pozdrawiam
- anida
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
Wpisuję się do nowego wątku i czekam na relacje.
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Wandziu oczywiście jestem z Tobą