Ogród przy domu
Re: Ogród przy domu
Halinko Goryczki rosną na lekkim podwyższeniu, widocznie nie lubią za dużo wody...podczas opadów woda szybko odpływa. Chyba dlatego jeszcze nie żyją. Region jest ten sam, mróz im nie zagraża. Podwyższona rabata, zaciszne miejsce powinny rosnąć
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I ja podziwiam i zazdraszczam goryczki! U mnie też jeden sezon i każda ginie ..Jedynie trojeściowa się trzymała kilka lat do pierwszego podzielenia i przesadzenia..
- vita
- Od: 5 sie 2009, o 20:08
Wszystko wskazuje na to, że będziemy jeszcze musiały poczekać na sianie warzyw. Ilekroć spojrzę na fotkę z łyszczakami, to ach!
Chyba spróbuję jeszcze raz, a co tam! Co do cyklamenów (hederifolium), to wydaje mi się, że od lata potrzebują spoczynku, czyli suszy.
Twoje goryczki wymiatają
Chyba spróbuję jeszcze raz, a co tam! Co do cyklamenów (hederifolium), to wydaje mi się, że od lata potrzebują spoczynku, czyli suszy.
Twoje goryczki wymiatają
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
Aniu dziękuję za podpowiedź, z tego co czytam to rosły podobnie.Jak nie wymarzły to może ktoś je wyciągnął.? Często to się zdarzało jak tylko byłam poza domem także w końcu musiałam zamknąć furtkę Jak zdrowie pozwoli to jeszcze raz spróbuję
Pozdrawiam cieplutko i miłej niedzieli
Pozdrawiam cieplutko i miłej niedzieli
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Przydomowy ogród emerytki
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu miłorząb masz piękny. Mój nareszcie zaczyna trochę przyrastać i pierwszy raz się ładnie przebarwił.
Warzywa już zaplanowane, tylko ciepła i słońca potrzebują.
Pozdrawiam
Warzywa już zaplanowane, tylko ciepła i słońca potrzebują.
Pozdrawiam