Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej cz.III - od 2021 r.
Re: Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej cz.III - od 2021 r.
Kupowałam dziś po 1,90 i 2,0
Ale chyba w detalu?
U nas hurt 1.25-1.4
-
- 200p
- Od: 8 lut 2017, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam... u mnie tez problem z pelargoniami z sg od glowackich. Informowalem juz w zeszlym roku ze nie chce od nich pelargoni tylko z Holandii poniewaz żółkną na potege. W tym roku ten sam.problem kilka dni po posadzeniu wszystko zolte. Monitoruje sprawe codziennie zdjeciami , ktore wysylam do przedstawiciela, będę sie staral o rekompensate, ale prawdopodobnie Glowaccy wypadna z ukorzeniania kwiatów z SG
Proszę o poprawną pisownię. (regulamin)
Iwona
Proszę o poprawną pisownię. (regulamin)
Iwona
-
- 100p
- Od: 13 lut 2015, o 13:18
Hej Łukasz a da się uratować pelargonie. Pytam bo też takie mam.
Gdy czasem musisz się zatrzymać
Pozdrawiam Agnieszka
Pozdrawiam Agnieszka
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja bym jeszcze wziął pod uwagę, czy przypadkiem nie otrzymały przypadkiem tlenku węgla, albo są wrażliwsze na pewne nawożenie, bądź oprysk. Zwiększenie naturalnego światła i ciepła, bo jednak za chwilę wiosna, powinno poprawić kondycję roślin.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
-
- 200p
nienia_ pisze:Hej Łukasz a da się uratować pelargonie. Pytam bo też takie mam.
Tak da rade. Utrzymuj cieplo i zrownowazony nawoz daj po jakiś 10dniach od posadzenia. Beda troche pozniej kwitly ale wyjda.
Tu problem jest z procesem ukorzeniania u glowackich. Tym ze maja podlogówke , nie doswietlaja. Takie jest moje zdanie...
Proszę o poprawną pisownię. Iwona
-
- 100p
A to dobrze mi się zdawało że mają chorobę klimatyczną.
Co do nawożenia to do ziemi dałam nawóz potasowy wolno uwalniany bo już zalążki pączków są i miałam zamiar po tygodniu podlać niewielką ilością nawozu fosforowego.
A może inne pomysły ?( to mój pierwszy rok na tym polu wi ęc pytam)
Co do nawożenia to do ziemi dałam nawóz potasowy wolno uwalniany bo już zalążki pączków są i miałam zamiar po tygodniu podlać niewielką ilością nawozu fosforowego.
A może inne pomysły ?( to mój pierwszy rok na tym polu wi ęc pytam)
Pozdrawiam Agnieszka
Pozdrawiam Agnieszka
-
- 100p
- Od: 26 sty 2018, o 10:29
Rabatową to bym się nie przejmował . Dużo zniesie , najwyżej straci żółte liście. Z Syngenty biorę b.mało , a czy nie zalecają przed sadzeniem moczenia korków w wodzie z nawozem?
-
- 100p
Nic mi przedstawiciel nie mówił na ten temat skupił się na surfinii bo chciał mi wcisnąć. Ale jak brałam pelargonię które j mi brakowało to od razu naliczył rabacik malutki i jeszcze do domu swojego zabrał żebym mogła wieczorem odebrać i o 20 km bliżej miała. Chociaż dalej nie mam czerwonej ale już nie będę się upominać bo i tak miejsca brak.
Pozdrawiam Agnieszka
Pozdrawiam Agnieszka
-
- 200p
W zeszlym roku Glowaccy zalecali moczenie paperpotow w nawozie, ale jest to absurdalne niech doddaja ten nawoz do sadzonek przy zakupie albo informuja klienta ze bedzie musial poniesc dodatkowe koszta zwiazane z kupnem nawozu. W tym.roku korki przyjechaly do mnie tak mokre ze nie moczyłem ich bardziej.
Co do pomylenia gatunkow pelargonii to wcale nie jest pomylka. Caliope po prostu bylo bardzo malo i zamiast niej ladowali to co popadnie zeby kasy nie zwracac.
Pisownia!
Co do pomylenia gatunkow pelargonii to wcale nie jest pomylka. Caliope po prostu bylo bardzo malo i zamiast niej ladowali to co popadnie zeby kasy nie zwracac.
Pisownia!
U mnie nie wiele zżółkło a brałem tego 16tyś. sadzone zaraz we wtorek a dostawa była w pon. Sadzone do wilgotnej ziemi. Podlane po 2 dniach plantstarterem. Miodu temperaturowego nie miała. Myślę że jeśli nie przyszła żółta to raczej nie powinna chorować jeśli była od razu sadzona. Dla mnie gorzej wypada surfinia z SG bo była tak skarlona że nie umie się do dzisiaj wybić
-
- 200p
A znowu ja mam probpem z surfinią z vitraflory, przyszła tak skarlona że aż liście miala poskręcane. Najgorsze jesy to, że człowiek z tym nic nie może zrobić..