Mazurski ogród
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mazurski ogród
Aniu a mnie bardzo podoba się taka dżungla plamy kolorystyczne bardzo lubię.
Siewki pięknie urosły, niedługo będzie pikowanie. Sporo donic z kwiatami ustawiasz, fuksje sama rozmnażasz.
Siewki pięknie urosły, niedługo będzie pikowanie. Sporo donic z kwiatami ustawiasz, fuksje sama rozmnażasz.
- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu taki ogród , to moje klimaty Przepięknie Chciałabym mieć takie większe placki kolorów, ale moja zachłanność na różne rośliny i mała działka nie pozwalają się rozpędzić . Oglądam z zachwytem u innych .
-
- 50p
- Od: 4 lut 2021, o 18:16
- Kontakt:
Doroto tak, fuksje sama rozmnażam. Jest parę matecznych wiekowych, chociaż w tym roku zamówiłam dwie nowe i czekam niecierpliwie na przesyłkę.
Danusiu myślisz że ja się nie rozpędzam? ;) Co rusz coś wpadnie mi w oko i wtykam w ogrodzie, a później przesadzam niezadowolona z efektu. Jest też trochę takich roślin które nie zakwitły, nie wyglądają tak jak w opisie, a ja czekam i czekam bo żal zlikwidować.
Pozdrawiam Ania
Danusiu myślisz że ja się nie rozpędzam? ;) Co rusz coś wpadnie mi w oko i wtykam w ogrodzie, a później przesadzam niezadowolona z efektu. Jest też trochę takich roślin które nie zakwitły, nie wyglądają tak jak w opisie, a ja czekam i czekam bo żal zlikwidować.
Pozdrawiam Ania
Ania
Mazurski ogród
Mazurski ogród
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu
Niestety nie będę oryginalna i tak jak wszyscy, zachwycę się hortensjami Zwłaszcza ogrodowymi, bo to one sprawiają najwięcej kłopotów. Podziwiam Cię za tę chęć, żeby je tak pieczołowicie owijać, ale patrząc na ten cudnie kwitnący szpaler, to widać, że naprawdę warto Ogrodowy busz występuje nie tylko u Ciebie i jest wielu takich, którzy taki ogród preferują. Jak najbardziej zaliczam się do tych osób i doskonale odnajduję się w Twoim ogrodzie
O szałwia brazylijskie nawet nie słyszałam, pięknie się prezentuje
Pozdrawiam serdecznie
Niestety nie będę oryginalna i tak jak wszyscy, zachwycę się hortensjami Zwłaszcza ogrodowymi, bo to one sprawiają najwięcej kłopotów. Podziwiam Cię za tę chęć, żeby je tak pieczołowicie owijać, ale patrząc na ten cudnie kwitnący szpaler, to widać, że naprawdę warto Ogrodowy busz występuje nie tylko u Ciebie i jest wielu takich, którzy taki ogród preferują. Jak najbardziej zaliczam się do tych osób i doskonale odnajduję się w Twoim ogrodzie
O szałwia brazylijskie nawet nie słyszałam, pięknie się prezentuje
Pozdrawiam serdecznie
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Mnie zachwycił duet bacopa i lobelia Zestawienie kolorystyczne Uwielbiam barwne rabaty i odważne zestawienia Miejsce z ławeczką Nic, tylko przysiąść i podziwiać, oglądając piękne widoki ukwieconego ogrodu
Jak duży masz ogród?
Jak duży masz ogród?
-
- 50p
- Kontakt:
Dorotko też lubię barwne plamy i trochę ich jest w ogrodzie. No taką mam nadzieję że po zimie nadal są
Ogród jest spory, cały teren ma 40 arów, część odpada na dom, szklarenkę, foliak,gospodarcze pomieszczenie itd.
W ogrodzie spory procent powierzchni zajmują truskawki, to taki nasz zeszłoroczny pomysł, w tym roku mam nadzieję na zbiory Jest warzywniak no i część z kwiatami gdzie ja rządzę ;) i przyznam się że co rusz włażę z kwiatami coraz dalej w warzywa.
Oprócz tego jest parę drzew, pamiątka po moim Tacie:olbrzymie orzechy włoskie i parę jabłonek oraz czereśnia . Dają one cień o stanowią jakby strukturę ogrodu wokół której teren jest urządzony.. Pozdrawiam
Ogród jest spory, cały teren ma 40 arów, część odpada na dom, szklarenkę, foliak,gospodarcze pomieszczenie itd.
W ogrodzie spory procent powierzchni zajmują truskawki, to taki nasz zeszłoroczny pomysł, w tym roku mam nadzieję na zbiory Jest warzywniak no i część z kwiatami gdzie ja rządzę ;) i przyznam się że co rusz włażę z kwiatami coraz dalej w warzywa.
Oprócz tego jest parę drzew, pamiątka po moim Tacie:olbrzymie orzechy włoskie i parę jabłonek oraz czereśnia . Dają one cień o stanowią jakby strukturę ogrodu wokół której teren jest urządzony.. Pozdrawiam
Ania
Mazurski ogród
Mazurski ogród
- vivien333
- Od: 11 paź 2015, o 12:36
Jejku... jak u Ciebie pięknie i ile masz miejsca... Masz gdzie poszaleć. W takim ogrodzie to nawet świerki mogą być niewielkim problemem.
Hortensje masz boskie, jestem pełna podziwu- również dla pracy związanej z ich okrywaniem.
Ja w zeszłym roku zakupiłam dwie bukietowe, a ogrodową mam od bardzo dawna. Niestety, na moim piasku i zarośnięta bluszczem kiepsko rośnie i rzadko kwitnie. Za to u mojej mamy na glinie, hortensje rosną bardzo dobrze i co roku kwitną- mimo, że mama nigdy ich nie okrywa i tnie bezlitośnie i w ogóle nie przejmuje się odczynem ziemi i niczym ich nie nawozi.
Bakopa z lobeliami wygląda pięknie, sama prawie co roku mam taki zestaw w ogromnej donicy, dla towarzystwa dorzucam im jeszcze czerwoną, a czasem i białą werbenę.
Tojeść też pięknie u Ciebie wygląda- taka wielka plama robi wrażenie.
Ja właśnie w tym roku planuję się jej pozbyć, bo w małym ogrodzie i na piasku raczej szpeci, niż zdobi.
Hortensje masz boskie, jestem pełna podziwu- również dla pracy związanej z ich okrywaniem.
Ja w zeszłym roku zakupiłam dwie bukietowe, a ogrodową mam od bardzo dawna. Niestety, na moim piasku i zarośnięta bluszczem kiepsko rośnie i rzadko kwitnie. Za to u mojej mamy na glinie, hortensje rosną bardzo dobrze i co roku kwitną- mimo, że mama nigdy ich nie okrywa i tnie bezlitośnie i w ogóle nie przejmuje się odczynem ziemi i niczym ich nie nawozi.
Bakopa z lobeliami wygląda pięknie, sama prawie co roku mam taki zestaw w ogromnej donicy, dla towarzystwa dorzucam im jeszcze czerwoną, a czasem i białą werbenę.
Tojeść też pięknie u Ciebie wygląda- taka wielka plama robi wrażenie.
Ja właśnie w tym roku planuję się jej pozbyć, bo w małym ogrodzie i na piasku raczej szpeci, niż zdobi.
Pozdrawiam,Vivien333
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Ja też lubię chaos Widzę, że masz piękne fuksje - masz może zdjęcia z bliższej perspektywy ?
Poziomki zapewne odmiany Rugia, bardzo fajna odmiana, owocuje aż do przymrozków.
Poziomki zapewne odmiany Rugia, bardzo fajna odmiana, owocuje aż do przymrozków.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Trojeść pięknie wygląda na zdjęciu. Moja się w pewnym momencie zrobiła zbyt ekspansywna i musiałam ją okiełznać.
Też w tym roku spróbuję z astrami wielkokwiatowymi. Jesienią bardzo rozweselają rabaty.
Wiesz, ja mam także poletko poziomek i nijak się nie mogę zabrać do pikowania, bo strasznie toto maciupeńkie. Czekam więc z dnia na dzień, aż urosną i będzie można w końcu za coś chwycić.
Też w tym roku spróbuję z astrami wielkokwiatowymi. Jesienią bardzo rozweselają rabaty.
Wiesz, ja mam także poletko poziomek i nijak się nie mogę zabrać do pikowania, bo strasznie toto maciupeńkie. Czekam więc z dnia na dzień, aż urosną i będzie można w końcu za coś chwycić.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witaj Aniu! hortensje masz zjawiskowe! no ale jak pomagają Ci w ogrodzie takie piękne kotki to się nie dziwię Rośliny w takich dużych kępach wyglądają okazale ale jak się chce mieć wszystko to wtedy ograniczamy kępy Nie widzę dokładnie czy to jest trojeść czy tojeść?
Pozdrawiam serdecznie i będę śledzić Twoje ogrodowe poczynania
Pozdrawiam serdecznie i będę śledzić Twoje ogrodowe poczynania
-
- 50p
- Kontakt:
Seba oto i zbliżenie fuksji,w tym roku zamówiłam jeszcze dwie nowe,wyczekuję przesyłki niecierpliwie.
Masz rację poziomki odmiana Rugia, niestety nie udało mi się kupić nasion Barona Soleacher
Masz rację poziomki odmiana Rugia, niestety nie udało mi się kupić nasion Barona Soleacher
Ania
Mazurski ogród
Mazurski ogród
-
- 50p
- Kontakt:
Wando z poziomkami to i ja czekam i czekam, a one jak na złość minimalnie urosły
Vivien333 hmmm u nas też jest piasek, który każdą ilość wody wchłonie, i za moment suchy. Hortensje rosną od wschodniej strony więc słońce ich nie morduje i podlewane są na okrągło. Trojeść jest niewymagająca dlatego posadziłam, w miejsce gdzie wcześniej próbowałam jeżówki wprowadzić, ale właśnie ze względu na charakter gleby darowałam sobie je, one nie znoszą piasku.
Mario dziękuję za zwrócenie uwagi, masz rację to tojeść kropkowana, dość ekspansywna roślina, gleba po powierzchni cała jest przez nie przerośnięte i pewnie trzeba będzie je ruszyć i odmłodzić, ale są tak wdzięczne że nie mam sumienia ich ruszać.
Pozdrawiam serdecznie
Vivien333 hmmm u nas też jest piasek, który każdą ilość wody wchłonie, i za moment suchy. Hortensje rosną od wschodniej strony więc słońce ich nie morduje i podlewane są na okrągło. Trojeść jest niewymagająca dlatego posadziłam, w miejsce gdzie wcześniej próbowałam jeżówki wprowadzić, ale właśnie ze względu na charakter gleby darowałam sobie je, one nie znoszą piasku.
Mario dziękuję za zwrócenie uwagi, masz rację to tojeść kropkowana, dość ekspansywna roślina, gleba po powierzchni cała jest przez nie przerośnięte i pewnie trzeba będzie je ruszyć i odmłodzić, ale są tak wdzięczne że nie mam sumienia ich ruszać.
Pozdrawiam serdecznie
Ania
Mazurski ogród
Mazurski ogród
- vivien333
- Od: 11 paź 2015, o 12:36
U mnie dla odmiany lepiej wyglądają i kwitną jeżówki, choć mam ich niewiele. Tojeść owszem, trzyma się dzielenie, ale kiepsko wygląda- rozłazi się po rabacie i nie tworzy takiej ładnej plamy, jak u Ciebie, tylko sterczą tu i ówdzie pojedyncze badyle, które w dodatku słabo i krótko kwitną. Może dlatego, że były posadzone w ograniczającym je kawałku beczki bez dna, w dodatku pod krzakiem bzu Palibin. Może im za ciasno, albo za ciemno... Choć podobno dobrze sobie radzą w niezbyt jasnych miejscach...
Jak patrzę na te Twoje, to się zastanawiam, czy nie dać im jeszcze jednej szansy w innym miejscu...
Jak długo u Ciebie kwitną? Tniesz po kwitnieniu? I jeszcze jestem ciekawa jak dużo mają Słońca, bo moje tylko do południa.
Piękne fuksje. I bardzo ładne fotki.
Jak patrzę na te Twoje, to się zastanawiam, czy nie dać im jeszcze jednej szansy w innym miejscu...
Jak długo u Ciebie kwitną? Tniesz po kwitnieniu? I jeszcze jestem ciekawa jak dużo mają Słońca, bo moje tylko do południa.
Piękne fuksje. I bardzo ładne fotki.
Pozdrawiam,Vivien333