Korpusy i ciernie - aga_zgaga
Re: Korpusy i ciernie - aga_zgaga
Już prawie wiosna, taka pączusiowa . Straty zawsze są, tego chyba nie da się uniknąć. U mnie zamroziłam jednego echinocereusa, zapomniałam po prostu o nim, myślałam, że go wzięłam do domu.
Przykro mi z powodu wody straty kaktusów ale znam dobrą metodę na poprawę humoru. Zakup nowych roślin
Pozdrawiam, Piotr
Moje kaktusy
Moje kaktusy
Prześliczne te kwiatuszki... takie skromne, delikatne
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super widok!
Nie ma wątpliwości wiosna się zbliża To zawsze miłe uczucie zobaczyć pierwszy kwiat w roku A moje kaktusy jeszcze się nie budzą - małe śpiochy z nich
Pozdrawiam, Piotr
Moje kaktusy
Moje kaktusy
- aga_zgaga
- Od: 18 cze 2016, o 12:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiosna za progiem
Na Mazowszu dużo słońca ostatnio. Zrobiłam przegląd wojsk u kłujaków. Stoją przy dużym dziurawym oknie i siłą rzeczy im przygrzewa.
Mammillaria prolifera wypchęła owocek i zapączkowała. Gymnocalycium aff. pseudoragonesei zaskoczyło mnie pąkiem, bo co prawda w zeszłym sezonie pokazało się jako pracuś-kwiatkorób, ale nie spodziewałam się tak wczesnej inicjatywy z jego strony
Pąka ma też Thelocacus tulensis, niestety tak go schował, że nie sposób sfotografować.
Na Mazowszu dużo słońca ostatnio. Zrobiłam przegląd wojsk u kłujaków. Stoją przy dużym dziurawym oknie i siłą rzeczy im przygrzewa.
Mammillaria prolifera wypchęła owocek i zapączkowała. Gymnocalycium aff. pseudoragonesei zaskoczyło mnie pąkiem, bo co prawda w zeszłym sezonie pokazało się jako pracuś-kwiatkorób, ale nie spodziewałam się tak wczesnej inicjatywy z jego strony
Pąka ma też Thelocacus tulensis, niestety tak go schował, że nie sposób sfotografować.
-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
Blisko do wiosny a za oknem śnieg albo pada deszcz i zimno,nie kocham takiej pogody.
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
Urocze kwiatuszki, wreszcie doczekaliśmy się wiosny (chociaż u mnie wcale jej nie widać ).
- hen_s
U mnie nowych kwiatuszków nie ma i póki co jeszcze czas jakiś nie będzie więc tym chętniej i z prawdziwą przyjemnością oglądam np. te tutaj.
Śliczne maleństwa!
Śliczne maleństwa!
- aga_zgaga
- Od: 18 cze 2016, o 12:04
- hen_s
Już jest ładnie a przecież widzę u tych roślin wielki potencjał i następne fotki będą jeszcze ładniejsze!