Mój zielony świat
- Sukulencik36
- 200p
- Od: 3 gru 2019, o 19:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój zielony świat
Monstery i philodendrony też lubię zauwazyłam, że sadzonka monstery minima którą kupiłam od kogoś w ub roku, wypuszcza liść, w końcu!!
A gdzie trzymasz sukulenty i w jakim podłożu i czy nawozisz je?
A gdzie trzymasz sukulenty i w jakim podłożu i czy nawozisz je?
- Sukulencik36
- 200p
- norbert76
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2011, o 14:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dwa liście jednocześnie, ale dobrobyt
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
- Sukulencik36
- 200p
- norbert76
Szczęściara, u mnie nigdy się nie zdarzyły dwa liście jednocześnie.
Mojego dałem na parapet, bo coś ostatnio wypuścił mniejszego liścia, a stał trochę dalej od okna i najwyraźniej miał zbyt mało światła.
Mojego dałem na parapet, bo coś ostatnio wypuścił mniejszego liścia, a stał trochę dalej od okna i najwyraźniej miał zbyt mało światła.
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
- Sukulencik36
- 200p
Hyhy też mi się nie zdarzyło takie coś niezwykle zjawisko mój stoi trochę dalej od okna gdzieś 1.5m ,ale promienie słoneczne na niego padają,gdy słonko bije. Zobaczymy czy te liście się powiększą, jeśli nie, też ustawie bliżej okna
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
Sukulencik witaj, jak miło, że zainteresowały Cię canny. (W tamtym wątku odpowiem niebawem jak zrobię fotkę siewek.)
Uważaj z podlewaniem zanim wypuszczą liść, aby kłącze nie zgniło zanim się ukorzeni. Powodzenia.
Ładna kolekcja sansewierii.
Uważaj z podlewaniem zanim wypuszczą liść, aby kłącze nie zgniło zanim się ukorzeni. Powodzenia.
Ładna kolekcja sansewierii.
- Sukulencik36
- 200p
Witaj i dziękuję tak ,canny są piękne mialam w planach na razie zraszać tylko ziemię, tak robiłam ogólnie z siewkami
- Sukulencik36
- 200p
Mój nowy nabytek.. Philodendron Hope kupiony w Netto za 17.99 mam nadzieję ze mu się u mnie spodoba, miejsce jeszcze się znajdzie już przesadzony
kurcze nie mogę fotek wrzucić, fotosik ma jakiś błąd,ani na imageshack
kurcze nie mogę fotek wrzucić, fotosik ma jakiś błąd,ani na imageshack
- norbert76
Kupiłaś sobie Philodendron Hope, czyli inaczej Philodendron bipinnatifidum, selloum, a wg najnowszej taksonomi nazywany jako Thaumatophyllum bipinnatifidum.
Ok., a sprawdziłaś ile będziesz potrzebować na niego miejsca? Wrzuć w Google, jak tego nie zrobiłaś.
Ok., a sprawdziłaś ile będziesz potrzebować na niego miejsca? Wrzuć w Google, jak tego nie zrobiłaś.
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
- Sukulencik36
- 200p
Wrzuciłam zaraz po tym jak go kupiłam i dojechałam do domu wyczytałam że nie jest wymagający i wolno rośnie,no i nie potrzebuje dużej przestrzeni jak coś ,mam jeszcze jeden pokój z południową wystawą okienną,tylko czy córa mi pozwoli tam kwiatka włożyć,to bardzo dobre pytanie jest
A właśnie Norbert,powiedz mi proszę dlaczego philodendrony ale nie pnace,gdy rosną im nowe liście to te stare jakby opadły na dół,ale nie więdną tylko opadają ,nadal są mięsiste itd
A właśnie Norbert,powiedz mi proszę dlaczego philodendrony ale nie pnace,gdy rosną im nowe liście to te stare jakby opadły na dół,ale nie więdną tylko opadają ,nadal są mięsiste itd
- norbert76
W sumie nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale sam się nad tym zastanawiałem i u mnie jest to szczególnie wyraźne przy filodendronie Red Imperial. Wychodzi tylko na to, że po prostu całkowicie naturalne zjawisko.
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
- Sukulencik36
- 200p
U mnie właśnie Imperial Green tak ma i Birkin. Ale jeśli u Ciebie też tak jest ,to jestem spokojna