Nasiona pomidorów- prawidłowe pozyskiwanie nasion i przechowywanie
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ziemia nie nawożona od kilkunastu lat lat obornikiem a tylko kompostem wyprodukowanym na własnej działce.Jesienią ubiegłego roku dopiero dałem obornik.Nasiona pomidorów-Wysoki typ Bawole Serce/Lycopersicon lycopersicum/łac. kupiłem w Tesco.jak pisze na opakowaniu"odmiana amatorska,wysoka,do,uprawy przy palikach.Tworzy wyjątkowo duże mięsiste,malinowo-czerwone owoce przypominające kształtem serce.Bardzo smaczny miąższ posiada słodki smak.Polecany do bezpośredniego spożycia."Plantico.e-mail:plantico@plantico.pl ;:13
- kozula
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Kontakt:
Nie wiem jak szukacie , ale mi wylazło od razu po wpisaniu do wyszukiwarki ,, tomato Japanese Oxeart''. Poza tym mam chyba gdzieś zagrzebane z 5 nasion ( tyle było w takim wielkim potworze) . Jak znajdę mogę komuś wysłać . Mają chyba 3 lata , wiec powinny jeszcze wzejść . To jest bawole serce jak by ktoś nie wiedział , tylko z natury sporo większe od naszych . Odmiana późna , w gruncie może nie wyrobić .
Pozdrowienia , kozula .
Pozdrowienia , kozula .
- kozula
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Kontakt:
No to ja mam propozycję . Leżą u mnie nadwyżki nasion różnych odmian pomidorów które mogę odstąpić . Warunek jest taki żeby zgłosił się jakiś ochotnik i porozsyłał innym chętnym (ode mnie gratisowo) . Za dwa , trzy dni zrobię listę nadwyżkowych odmian i kilku moich potencjalnie ciekawych krzyżówek . Teraz zmykam , bo jestem straaasznie zajęta .
Pozdrawiam , kozula
Pozdrawiam , kozula