Nocą trochę śniegu posypało, dobrze, że mróz zmalał. Od rana świeciło piękne słoneczko, wyniosłam moje wysiewy do foliaczka niech mają jasno. Popracowałam w garażu czyniąc kolejne wysiewy.
Kasiu ogród wyglądał pięknie, ale w pierwszy dzień wiosny oczekiwałam innych widoków. Temperatura wczorajsza mnie zszokowała, bo nic nie zapowiadało, że tak nisko spadnie. Śnieg na pewno się przydał, bo dziś kwiatuszki pokazały chęć do życia. Już zimie mówię dość niech prawdziwa wiosna przyjdzie.
Bogusiu cieszę się że jesteś

wiem jak sporo teraz pracy mamy w ogrodach, każdą chwilkę wykorzystujemy na jego uprzątnięcie, więc forum idzie w odstawkę. Wierzbę tnę bardzo mocno, gdzieś doczytałam, że coroczne jej cięcie powoduje spłaszczanie gałązek. Mogę to potwierdzić, bo przez 3 lata nie cięłam i gałązki były okrągłe, a jak ją ciacham ma je spłaszczone.
Zeszły sezon nie był przyjazny dla pomidorów, moje również miały dużo mniej owoców. Dzięki za informacje o bakłażanach ja dopiero zaczynam z nimi przygodę, więc wszystkie wiadomości bardzo potrzebne. Nawozów też mam sporo, staram się mieć wszelakie. Słyszałam o dobroci nawozów z alg, na pewno będziesz zadowolona. Swoje róże zasilę dwa razy rozcieńczonym nawozem gołębim, dostaną też hydrokompleks.
Dziękuję za dobre słowa, pozdrawiam
Halinko ja mam dość zimy, przed chwilką sypały znowu grube płatki śniegu. Mam nadzieję, że to ostatnie podrygi zimy. Liczę na lepszą pogodę, dziś świeciło ładnie słońce

Jak tak będzie to na koniec tygodnia może być fajnie.
Wiosenne pozdrowienia przyjmuję
Mam nadzieję, że to będą ostatnie zdjęcia ze śniegiem w tle.