Różana hacjenda Anego

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różana hacjenda Anego

Post »

No to sporo tego kwiecia u Ciebie bo i za chwilkę pokażą sie tulipany .Cóż żeby podziwiać moja pannę młodą muszę sporo lat poczekać na takie widoki .W tym roku ta jedna łodyżka raczej nie zakwitnie a iryski niebieskie też ich nie widać ,chociaż przesadziłam je w to samo miejsce gdzie juz rosną Katherine Hodgkin.No cóż jeszcze poczekam a nuż coś się pokaże. Słonecznego weekendu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Piękne wiosenne kwitnienia! Zwłaszcza kosaćce ;:333
Powiało optymizmem w sprawie cytryńca :tan
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Andrzeju śniegu masz mało, na wschodzie nieco więcej, a i mróz też niczego sobie bo dzisiaj - 11. Taką to teraz mamy wiosnę ;:oj ;:oj Chociaż u Ciebie jest pięknie i widać, że wiosna już ;:65 ;:65
Pozdrawiam i miłego dnia ze ;:3 ;:3
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I nastał taki dzień, że przesiedzę go w domu :(
Zimno i brzydko za oknem, do tego mocny wiatr na przemian zamiata liśćmi i rozsiewa śnieg :(

Tak Jadziu - kwiecia coraz więcej i w tygodniu będzie czym się chwalić :)
Florianie, ja też się cieszę myśląc o cytryńcu ;:333
Halino, już dwie wiosny mamy - wczoraj astronomiczna, dzisiaj kalendarzowa, ale na tę najważniejszą klimatyczna jeszcze musimy poczekać :(

Wczoraj długo szukałem obiektu do sfotografowania, aż pilot nisko lecącego samolotu zrobił z ciekawości nade mną trzy kółka, a potem pomachał mi skrzydłami na odlotne :;230
Obrazek

Niemal wszędzie leżał śnieg, więc nie miałem wielkiego wyboru ...
zaskoczył mnie widok głodka w powiększeniu - nie spodziewałem się, że taki kolczasty :wink:
Obrazek

Korony cesarskie prą do przodu.
Obrazek

Jednak w większości ogród jest biały - pewnie dlatego pilot tak łatwo mnie zauważył :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zająłem się majsterkowaniem, bo nie ma co robić na ogrodzie - ale posiana sałata już wzeszła :) Zaraz po świętach będziemy mieli puszczoną wodę, więc będą generalne porządki z praniem, myciem, szorowaniem i ustawianiem mebli ogrodowych. 10tego sezon ogrodowy będzie otwarty :heja
Miłego ciepłego tygodnia życzę i już się cieszę, że to się sprawdzi ;:333
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Andrzeju, widzę że wiosna u Ciebie podobna do mojej ;:174 czyli zimowo i wkurzająco.
Miło, ze strony pilota, że pomachał, niezwykły gest ;:7
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Adrzeju

Wiosna u Ciebie prawie już już choć pod śniegową kołderką, ale ten tydzień podobno już ma być bardziej optymistyczny, więc wszystko będzie u Ciebie szalało :D U mnie dziś śnieg sypie, zimny wiatr i pokrywa śnieżna większa na ogrodzie dlatego jeszcze trochę poczekam na Krokusy itp. Fajnie że pilot pomachał :) Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Miro, świetny prezent dla Andrzeja wymyśliłaś. Fotki pstryka rewelacyjne. Począwszy od krokusa do latawca ;:108
Znowu się uśmiałam z kolejnego Twojego wpisu, Andrzeju, że byłeś na celowniku samolotu. Pewnie podobnie się czują krokusy jak ich tak wypatrujemy i dostrzegamy jak pilot Ciebie. ;:306
A tak w sumie to chyba Ty go pierwszy wypatrzyłeś jako obiekt do sfotografowania. Super ujęcia podniebne!
Wiosny, tej w ogrodzie życzę. ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje Głodki jeszcze smacznie śpią, a Twoim już się zebrało na kwitnienie wiadomo cieplej, a niby to tak blisko. Ranniki wyglądające spod śniegu ;:333 też fajnie wyglądają u mnie aż tyle nie nasypało.Udanego tygodnia
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Krokusy w śniegu to widok w tym roku powszechny. Ciekawa jestem, czy pszczoły już wyruszą na łowy w takich warunkach.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Andrzeju, pomimo jeszcze zalegającego śniegu, masz na ogrodzie mnóstwo wiosennych świeżynek do sfotografowania. ;:215
Ale Tobie zawsze mało, no to nadarzył się samolocik z figlarnym pilotem, bo widząc Ciebie z nosem przy ziemi, spowodował, że jednak spojrzałeś w niebo. W podzięce pomachał Ci na do widzenia. ;:7 ;:7
Za tydzień ma być ciepło, to zacznie się ruch w ogródeczkach. ;:3 ;:3
Pozdrawiam i życzę realizacji Twoich wszystkich planów. ;:168 :D
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Kasiu, Krysiu, Beato, Jadziu, Wando, Stasiu ;:168 dziękuję wam za wizytę i miłe wpisy - ten pilot naprawdę zakręcił nad ogrodem i zrobił trzy kółka nade mną lecąc bardzo nisko. Na tle białego ogrodu byłem bardzo widoczny.
Gdybym to przewidział to nagrałbym filmik dokumentujący machanie skrzydłami :) a tak zostały tylko 3 fotki z każdego nawrotu.

No tak - jeszcze zima trzyma :( wczoraj majsterkowałem i zmarzłem - dzisiaj chciałem kontynuować ale tylko chwilkę wytrzymałem bo znowu zmarzłem.
Pszczoły się pochowały i wcale nie obchodzą ich kwitnące już kwiaty. Nawet szpaków nie widzę a jeszcze niedawno całymi stadami się przemieszczały i słychać było jak radośnie się nawołują.
Od jutra ma być cieplej więc całe dnie będę na ogrodzie - muszę skończyć to co zacząłem, w sobotę zadymiam, a po niedzieli trzeba wziąć się za ogród tzn. wygrabić porządnie trawniki i poprzycinać róże.
Wodę dostaniemy 6-tego więc też będzie co robić.
No i mamy już termin szczepienia, choć dopiero 22.04 to już się cieszymy bo po drugiej szczepionce hacjendę otwieramy dla gości ;:138

Z pozdrowieniami zdjęcia prawie aktualne :D
z 22 marca 2020 :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystkie moje wiosenne fotki zniknęły wraz ze starym dyskiem, a myślałam że wszystko sobie przegrałam na pendrivea ;:131 No cóż dobrze ,ze tegoroczne będę miała dla przyszłorocznego porównania a wspomnienia Andrzeju piękne ;:167 achhhhhh
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

My też pomalutku zaczynamy coś robić, ale zimno jeszcze. Jak człowiek na chwilę przystanie to zmarznie i już chce się wracać do domu :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”