Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Soniu , czy te kwiatki wiosenne to już z tego sezonu ? ;:oj
Podziwiam i ciut zazdroszczę.
Ale najważniejsza sprawa, to składam Ci najserdeczniejsze gratulacje z okazji narodzin wnuczki. ;:138 ;:138 ;:138 ;:215
Teraz , to jesteś już babcią na chyba 300 % , czy się nie mylę ?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu wszystkie zdjęcia dzisiejsze. Mam dużo drobnocebulowych, ale 90 % w fazie szczypioru. ;:65
Ciemierniki mają dzisiątki pąków, ale od dwu tygodni tylko pojedyncze się rozwijają.
Dziękuję, ;:196 babcia ze mnie zwariowana, choć chłopaki mają większy respekt przede mną, niż przed mamą. Tak twierdzi synowa. :D

Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Śliczniuchne masz te krokusiki w paski :tan Swoje przynajmniej zobaczyłaś, a moje chyba zdążą przekwitnąć, zanim dojadę na działkę. Wkurza mnie to, ale nic na to ie poradzę. Rosną Ci pomocnicy, dzięki nim masz już nawet dołki pod pomidory przygotowane ;:433 A przynajmniej zdążyły już wykiełkować? Jeśli dobrze rozpoznaję, to rudbekię masz już sporą, moja jeszcze maleńka, ale dobrze sobie radzi. Posiałaś już pietruszkę naciową, bo ja jak na razie tylko kupiłam nasiona i zapomniałam o niej :oops: Jutro koniecznie muszę ja wysiać.
Taka maleńka wnusia, a tyle radości daje. Na pewno jesteś cała w skowronkachObrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Iwonko krokusów w paski mam pewnie ponad 100, ale tylko jeden zostawiony na skarpie pod różami, pokazał kolor. Może za kilka dni słońce pobudzi je do życia.
Wysiałam lubczyk i pietruszkę, ponieważ w skrzynię z ziołami wrosły maliny. Musieliśmy ją opróżnić, żeby się pozbyć niechcianych kłączy. Muszę w tym roku od nowa wszystko sadzić, więc się pośpieszyłam. Kilka powędruje też do ogrodu syna.
Cherry Brandy z kupnych nasion musiałam wysiać, bo zżerała mnie ciekawość, jak wykiełkuje. ;:65 Rośnie bardzo nierówno.
Dzieciaki po babci kochają grzebanie w ziemi. ;:306 Dobrze, że poletko na pomidory puste, bo pewnie jakieś byliny by ucierpiały od łopatek i koparek. :roll:
Wnusia malutka, ale już jeżdżę, żeby ponosić i potulić. ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Soniu cudowna wiosna już u Ciebie ;:215 Ja o takiej mogę tylko pomarzyć, jak nie mróz to zasypane śniegiem ;:306
Piwoniom w piwnicy nic nie będzie, to mocne byliny i dadzą radę ;:333
Pozdrawiam cieplutko ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
Adek9193
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 19 sty 2020, o 09:17

Post »

Ależ tu u Ciebie pięknie tak ciepło i wiosennie aż miło się wątek oglada ;:oj Pozdrowionka :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Malownicze te wszystkie Twoje cebulaczki. Wesoło się robi na ich widok, pewnie już niedługo pszczółki zaczną się wokół nich kręcić.
Ciemiernik fantastyczny :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Soniu, niedawno narzekałaś na niepotrzebny śnieg, a tu już pełna wiosna w Twoim ogrodzie! ;:215
Pięknie! ;:138 Wspaniale kwitną krokusy, irysy, ciemierniki, ranniki! ;:303 ;:303
A i dołki pod pomidory już gotowe. :lol: Pracowite dzieciaczki starają się jak mogą, by ukochaną Babunię wyręczyć w ciężkiej pracy! ;:433
Mój ślubny też dzisiaj przywiózł z działki wesołe info, że "zakwitły jakieś niebieskie kwiatki, ale takie niziutkie".
Domyślam się, że zobaczył pierwsze krokusiki, które ja zobaczę dopiero w czwartek, ;:131 bo jutro idę na pierwsze szczepienie.

Niech ta kolorowa wiosna już zostanie w Twoim ogrodzie, pozwalając wszystkim ślicznotkom rozwinąć w pełni swoje wdzięczne kwiatuszki. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Soniu, ależ pięknie zakwitły u Ciebie wiosenne kwiatuszki ;:63 Szczególnie zainteresowały mnie iryski, masz ich tak dużo, czy one się rozrastają? Jesienią wsadzilam sobie kilka cebulek, ale na razie nic nie widze, nawet dokładnie nie pamiętam gdzie je wetknęłam, bo było trochę tych cebul nowych ;:306
Pozdrawiam serdecznie, miłego popołudnia ;:168
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne iryski ;:167 U Ciebie zawsze w wielkich kępach, więc jest na co popatrzeć. Moje coś zeżarło, bo żaden nie wyszedł ;:223
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Soniu ale masz pomoc od wnuków ;:oj Pomagają babci kopać doły pod pomidorki.
Piękna wiosna u Ciebie, ciemierniki ile mają kwiatów. Pozazdrościłam innym i też sobie jednego kupiłam ostatnio w Leroy.
Moje tulipany to mikrusy w porównaniu do Twoich ;:108 A w donicach pewnie masz jeszcze większe?

Miłego i ciepłego weekendu w zdrowiu :wit
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Soniu
Gratuluję wnucząt, widzę, że rosną mali ogrodnicy.
Zwiastuny wiosenne cudowne, krokusik paskowany śliczny a i iryski, i ciemierniki niczego sobie.
Awatar użytkownika
Ocia
100p
100p
Od: 4 maja 2015, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć :D
Soniu, serdecznie gratuluję wnuczki. Mam nadzieję że będzie zdrowo rosnąć. ;:215
A odnośnie ogrodu to mam wrażenie że się w czasie przeniosłam. U mnie dopiero dziubki wychylają z ziemi więc kolorków brak.
W jaki sposób ci się iryski rozmnażają? Z nasion? Ja wsadziłam w zeszłym roku jedną paczuszkę, ale wydaje mi się że nie miały zawiązanych nasion.
Przepięknie kolorowo ;:168
Pozdrawiam ;:131
Ola
Dziki ogród?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”