Ogród zielonej
- Ignis05
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród zielonej
Soniu , czy te kwiatki wiosenne to już z tego sezonu ?
Podziwiam i ciut zazdroszczę.
Ale najważniejsza sprawa, to składam Ci najserdeczniejsze gratulacje z okazji narodzin wnuczki.
Teraz , to jesteś już babcią na chyba 300 % , czy się nie mylę ?
Podziwiam i ciut zazdroszczę.
Ale najważniejsza sprawa, to składam Ci najserdeczniejsze gratulacje z okazji narodzin wnuczki.
Teraz , to jesteś już babcią na chyba 300 % , czy się nie mylę ?
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Śliczniuchne masz te krokusiki w paski Swoje przynajmniej zobaczyłaś, a moje chyba zdążą przekwitnąć, zanim dojadę na działkę. Wkurza mnie to, ale nic na to ie poradzę. Rosną Ci pomocnicy, dzięki nim masz już nawet dołki pod pomidory przygotowane A przynajmniej zdążyły już wykiełkować? Jeśli dobrze rozpoznaję, to rudbekię masz już sporą, moja jeszcze maleńka, ale dobrze sobie radzi. Posiałaś już pietruszkę naciową, bo ja jak na razie tylko kupiłam nasiona i zapomniałam o niej Jutro koniecznie muszę ja wysiać.
Taka maleńka wnusia, a tyle radości daje. Na pewno jesteś cała w skowronkach
Taka maleńka wnusia, a tyle radości daje. Na pewno jesteś cała w skowronkach
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Iwonko krokusów w paski mam pewnie ponad 100, ale tylko jeden zostawiony na skarpie pod różami, pokazał kolor. Może za kilka dni słońce pobudzi je do życia.
Wysiałam lubczyk i pietruszkę, ponieważ w skrzynię z ziołami wrosły maliny. Musieliśmy ją opróżnić, żeby się pozbyć niechcianych kłączy. Muszę w tym roku od nowa wszystko sadzić, więc się pośpieszyłam. Kilka powędruje też do ogrodu syna.
Cherry Brandy z kupnych nasion musiałam wysiać, bo zżerała mnie ciekawość, jak wykiełkuje. Rośnie bardzo nierówno.
Dzieciaki po babci kochają grzebanie w ziemi. Dobrze, że poletko na pomidory puste, bo pewnie jakieś byliny by ucierpiały od łopatek i koparek.
Wnusia malutka, ale już jeżdżę, żeby ponosić i potulić.
Wysiałam lubczyk i pietruszkę, ponieważ w skrzynię z ziołami wrosły maliny. Musieliśmy ją opróżnić, żeby się pozbyć niechcianych kłączy. Muszę w tym roku od nowa wszystko sadzić, więc się pośpieszyłam. Kilka powędruje też do ogrodu syna.
Cherry Brandy z kupnych nasion musiałam wysiać, bo zżerała mnie ciekawość, jak wykiełkuje. Rośnie bardzo nierówno.
Dzieciaki po babci kochają grzebanie w ziemi. Dobrze, że poletko na pomidory puste, bo pewnie jakieś byliny by ucierpiały od łopatek i koparek.
Wnusia malutka, ale już jeżdżę, żeby ponosić i potulić.
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
Soniu cudowna wiosna już u Ciebie Ja o takiej mogę tylko pomarzyć, jak nie mróz to zasypane śniegiem
Piwoniom w piwnicy nic nie będzie, to mocne byliny i dadzą radę
Pozdrawiam cieplutko
Piwoniom w piwnicy nic nie będzie, to mocne byliny i dadzą radę
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Przydomowy ogród emerytki
- Adek9193
- 10p - Początkujący
- Od: 19 sty 2020, o 09:17
Ależ tu u Ciebie pięknie tak ciepło i wiosennie aż miło się wątek oglada Pozdrowionka
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Malownicze te wszystkie Twoje cebulaczki. Wesoło się robi na ich widok, pewnie już niedługo pszczółki zaczną się wokół nich kręcić.
Ciemiernik fantastyczny
Ciemiernik fantastyczny
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Soniu, niedawno narzekałaś na niepotrzebny śnieg, a tu już pełna wiosna w Twoim ogrodzie!
Pięknie! Wspaniale kwitną krokusy, irysy, ciemierniki, ranniki!
A i dołki pod pomidory już gotowe. Pracowite dzieciaczki starają się jak mogą, by ukochaną Babunię wyręczyć w ciężkiej pracy!
Mój ślubny też dzisiaj przywiózł z działki wesołe info, że "zakwitły jakieś niebieskie kwiatki, ale takie niziutkie".
Domyślam się, że zobaczył pierwsze krokusiki, które ja zobaczę dopiero w czwartek, bo jutro idę na pierwsze szczepienie.
Niech ta kolorowa wiosna już zostanie w Twoim ogrodzie, pozwalając wszystkim ślicznotkom rozwinąć w pełni swoje wdzięczne kwiatuszki.
Pięknie! Wspaniale kwitną krokusy, irysy, ciemierniki, ranniki!
A i dołki pod pomidory już gotowe. Pracowite dzieciaczki starają się jak mogą, by ukochaną Babunię wyręczyć w ciężkiej pracy!
Mój ślubny też dzisiaj przywiózł z działki wesołe info, że "zakwitły jakieś niebieskie kwiatki, ale takie niziutkie".
Domyślam się, że zobaczył pierwsze krokusiki, które ja zobaczę dopiero w czwartek, bo jutro idę na pierwsze szczepienie.
Niech ta kolorowa wiosna już zostanie w Twoim ogrodzie, pozwalając wszystkim ślicznotkom rozwinąć w pełni swoje wdzięczne kwiatuszki.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Soniu, ależ pięknie zakwitły u Ciebie wiosenne kwiatuszki Szczególnie zainteresowały mnie iryski, masz ich tak dużo, czy one się rozrastają? Jesienią wsadzilam sobie kilka cebulek, ale na razie nic nie widze, nawet dokładnie nie pamiętam gdzie je wetknęłam, bo było trochę tych cebul nowych
Pozdrawiam serdecznie, miłego popołudnia
Pozdrawiam serdecznie, miłego popołudnia
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne iryski U Ciebie zawsze w wielkich kępach, więc jest na co popatrzeć. Moje coś zeżarło, bo żaden nie wyszedł
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Soniu ale masz pomoc od wnuków Pomagają babci kopać doły pod pomidorki.
Piękna wiosna u Ciebie, ciemierniki ile mają kwiatów. Pozazdrościłam innym i też sobie jednego kupiłam ostatnio w Leroy.
Moje tulipany to mikrusy w porównaniu do Twoich A w donicach pewnie masz jeszcze większe?
Miłego i ciepłego weekendu w zdrowiu
Piękna wiosna u Ciebie, ciemierniki ile mają kwiatów. Pozazdrościłam innym i też sobie jednego kupiłam ostatnio w Leroy.
Moje tulipany to mikrusy w porównaniu do Twoich A w donicach pewnie masz jeszcze większe?
Miłego i ciepłego weekendu w zdrowiu
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Soniu
Gratuluję wnucząt, widzę, że rosną mali ogrodnicy.
Zwiastuny wiosenne cudowne, krokusik paskowany śliczny a i iryski, i ciemierniki niczego sobie.
Gratuluję wnucząt, widzę, że rosną mali ogrodnicy.
Zwiastuny wiosenne cudowne, krokusik paskowany śliczny a i iryski, i ciemierniki niczego sobie.
Cześć
Soniu, serdecznie gratuluję wnuczki. Mam nadzieję że będzie zdrowo rosnąć.
A odnośnie ogrodu to mam wrażenie że się w czasie przeniosłam. U mnie dopiero dziubki wychylają z ziemi więc kolorków brak.
W jaki sposób ci się iryski rozmnażają? Z nasion? Ja wsadziłam w zeszłym roku jedną paczuszkę, ale wydaje mi się że nie miały zawiązanych nasion.
Przepięknie kolorowo
Soniu, serdecznie gratuluję wnuczki. Mam nadzieję że będzie zdrowo rosnąć.
A odnośnie ogrodu to mam wrażenie że się w czasie przeniosłam. U mnie dopiero dziubki wychylają z ziemi więc kolorków brak.
W jaki sposób ci się iryski rozmnażają? Z nasion? Ja wsadziłam w zeszłym roku jedną paczuszkę, ale wydaje mi się że nie miały zawiązanych nasion.
Przepięknie kolorowo