Zielona chatka Baby Yagi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Łojojoj....ale fotek-same cudności! :P Moja Ola nie jest leworęczna ale za to jest dysgrafikiem...przechodzę to samo co TY,choć w gimnazjum schematów nie mają.Teraz już półrocze to niech plotkują! :wink:
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam przemiłe kwitomaniaczki :D . Tak czytam o Waszych dzieciach , o stopniach i myślę -ohoho , kiedy to było :lol: Tego typu problemy skończyły sie u mnie . A jeszcze się pochwalę ,że obsługiwać ( za wielkie słowo na moje umiejętnosci ) komputer potrafię tylko ja więc mam święty spokój i nieograniczony dostęp:twisted:
Aga- hipek - śliczności . :shock: . Co zrobić ,aby w przyszły roku cebula nabrała ciałka i zakwitła ponownie ? U mnie z roku na rok cebule się kurczą :?
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

Dzięki kochane za odwiedziny :D lapka miałam dla siebie tylko w piątek,całą sobotę i niedziele psiapsiółka była u nas, więc nici z mojego buszowania po stronkach.Mamie ściemniła ,że musi iść do Mamrota pod pozorem uczenia się fizyki(tym razem) ...lapka oczywiście mi zabrały ,bo jakżesz by było inaczej...ale przerobiłam małpy obydwie na szaro :D :lol: jak się uczyć to się uczyć, pogoniłam delikwentki do nauki ,fakt ,że musiałam siedzieć z nimi i tłumaczyć to pryszcz (koszmarem dla mnie były zadania ,ale i przez to przebrnełam dzielnie ,nie pokazując nawet łez w oczach :D ) tak więc i one nie skorzystały za bardzo z lapka i ja niestety też nie ...ale zemsta moja była słodka :twisted: dziewczyny poszły dzisiaj do szkoły obkute z fizyki :lol: zobaczymy jeszcze jak im poszło zaliczenie ,co do Mamrota to jestem spokojna ,bo tępa nie jest i jak chce to wykazuje jako takie zdolności nawet to przedmiotów ścisłych( cytat:...ojej mamo , nie moge być orłem ze wszystkiego...koniec cytatu) natomiast jeśli chodzi o psiapsiółkę to....można się spodziewać wszystkiego :lol:
muszę powiedzieć ,że jestem lekko podłamana...moje pielęgnowane szczepki pelargonii praktycznie wszystkie szlag trafił i nie mam pojęcia dlaczego :( ...nawet te które wypuściły korzonki w wodzie i je zasadziłam do ziemi też .Tak się cieszyłam ,że będę miała swoje a tu klapa ,trza będzie jednak kupować i przepłacać u ogrodnika na wiosnę.Z moją wielką zielistką też coś nie bardzo...nie zasuszam nie podlewam nadmiernie ,zraszam a ta cholera usycha w oczach :( myślałam ,że nie wyrabia z powodu dzieciaczków i wszystkie młode wsadziłam w doniczki ,te rosną i nawet nie mają pousychanych końcówek ,więc już teraz jestem głupia czemu te duże marnieją a młode rosną?koleus też powiedział basta! i sobie bezczelnie zgnił (chyba) wczoraj mój młody biały kotek wlazł na trzy doniczki fiołków które stoją koło siebie ,uwił sobie leżanko i połamał w cholere połowe liści ,myślałam już ,że go na mufke będę przerabiać ze złości ,ale za kare został wykąpany tylko ,bo był po ostatnim pobycie na dworze uszargany jak nie wiem co!
tak więc same straty ostatnio .... :evil: zobaczymy jak się ten tydzień zacznie ! byleby do wiosny....ehhh :D
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Aga wspaniale jest znowu Cię czytać, ale kotka na mufkę nie przerabiaj. Ja powinnam moich gości na coś przerobić, udało się im wywalić moją lampę kwiatową, i niestety nie obyło się bez strat. :twisted: No cóż... Moja biedna kochana jukka między innymi, nie wiem czy się pozbiera. Co do tej fizyki to z Ciebie niezła sadystka jest! Ale i masochistka troszeczkę.... Co do zielistki, zajrzyj jej w doniczkę, moje zaczynają podsychać, gdy ziemi wyjedzą zbyt wiele.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44

Post »

Aguś amarylis niesamowity! Azalia też śliczna. Gratuluję zdolnej córy ;) a tobie zrozumienia fizyki :D Ja mogę tylko podszkolić w chemii i biologii heh reszta na czele z matematyką mi nie wychodziła nigdy :D
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p

Post »

amarylis zaczyna nabierać kolorów w pewnym momencie miałam wrażenie ,że bedzie całkiem biały ,bo pierwszy pąk wielki już i bielutki był ,a dzisiaj patrze rano i coś się zaczoł rumienić ,znaczy będzie czereśnia :D
dziecię moje zaliczyło fizyke na trójkę (dobre i to ) fakt ,ze mocna trója i nie naciągana ,ale szczerze mówiąc liczyłam na więcej :evil: biorąc ilość potu jaka ze mnie wyciekła przy tłumaczeniu tych energii mechanicznych ,potencjalnych jak i również zasad działania maszyn prostych( przykładem miało być podnoszenie tatusia przez mamusie na lince z krążkiem :D kwiczała ze śmiechu jak prosiaczek wyobrażając sobie dyndającego tate na lince :lol: bo wyobrażnie Mamrot to ma...a tata 196 cm.wzrostu i coś ze 110 kg. wagi a ja 160 cm. więc proporcje są odpowiedznie do linki :lol: )najważniejsze wkońcu ,że pojeła o co biega w tym wszystkim ,a ocena? no cóż następnym razem będzie lepiej :lol:
chcę wam pokazać cudo jakie się pojawiło u Kasi w szkole ,jak tylko zobaczyłam o mało trupem nie padłam i na drugi dzień pojechałam po dziecię z aparatem .....
Obrazek Obrazek
są to najzyklejsze fikusy beniaminki :D ale takich okazów w życiu nie widziałam ....przyjrzałam im się z bliska :gęste ,zielone i musiałybyć jeszcze wyższe bo mają obcięte czubki i to konkretnie bo gałęzie u góry są grubaśne :D nie mam pojęcia jak wysoko jest sufit ale tak na moje oko coś ze 3 i pół metra ....fajne nie?
mój kocio internauta :lol: Obrazek i jak ja mam sie do lapka dostać jak non stop zajęty? :lol:
i ostatnie zakupy w biedronce.....azalki ,jedna będzie biaława z różową falbanką a druga taka bardziej różowawo-łososiowa Obrazek Obrazek
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
miluck
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2008, o 21:03

Post »

Poczytałam,pośmiałam się, a teraz pora na kilka słów:
Aga ale Ty zdolniach jesteś,ja z fizyki i chemii to mniej niż" noga" :wink:
ale nieraz bym posiedziała z synem ,jak za dawnych czasów ,przy lekcjach.
M nawet ostatnio jakaś wizyta na wywiadówce się zamarzyła,a tu niestety za stare dziecko mamy :wink: więc troszkę Ci zazdroszczę :wink:
Co do fikusa to rzeczywiście powalający :shock: azalie śliczne,czekam na kwitnienie
amarylisa.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale krzaczory z tych fikusów :shock: a jakie mają małe doniczki :shock:

Bardziej wolę fizykę niż chemię ;) kiedyś tam pomagałam znajomemu z fizyki, bo poprawkę miał i wakacje z głowy :lol:
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja z kolei bardziej chemię wolałam a moja Ola,choć ma umysł humanistyczny to lepsze oceny ma z fizy niż z chemii.
Trzymam kciuki za azalki...A...nie masz potem sierści miedzy klawiszami? :;230
Awatar użytkownika
Agii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 20:59

Post »

Takiego fikusa olbrzyma mają i u mojej córy w szkole, miałam wam pokazać ale ciągle jakoś aparatu zapominam 8) Jak go zobaczyłam to mi szczęka opadła.Podpytałam woźna jak o niego dbają a ona się roześmiała ,że jak sobie ktoś przypomni to czasami podleją :lol: Grunt to się nie rozczulać. Normalnie chyba przestanę skakać przy zielonych :lol: Aga azaliki super :D Udany zakup .
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p

Post »

no dziewczyny z tym skakaniem koło kwiatków to muszę sie zgodzić :D żebyście widziały jakie okazy są na szkolnych parapetach to ...słów brak :D i nie wierzę ,że wożne latają tak koło doniczek jak my a tam cholercia wszystko rośnie jak na drożdzach i nie widać by się coś marnowało .Druga rzecz ,że okna wszystkie są od południa i roślinki mają dosyć jasno a to w zimie sprawa pierwszej wagi....o nauce z Mamrotem już wolę Wam nie mówić ...szkoda gadać :lol: ale za to "moję dziecię" idzie w sobote na balety (znaczy połowinki) do szkoły !! i tu będzie pole do popisu literackiego :lol: ,co się teraz dzieje na przerwach to matko i córko! :lol: nawet nie muszę słyszeć o czym gadają ,wystarczy ,że popatrze jak machaja tymi"witkami" koło siebie to od razu widać jaką która będzie miała sukienkę ....a buty notabene na Kasię będą mnie kosztowały stówe :evil: dobrze ,że chociaż "małą czarną " ma i nie muszę ekstra kupować....jak sie Mamrot wyszykuje w sobote to oczywiście strzelę fote i Wam pokaże :D
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Szkolny benek boski. W mojej podstawówce, jak jeszcze tam chodziłam, stały dwa takie wielkie hibki :roll: Wyobraźcie sobie jak ja je uwielbiałam :) To chyba daltego teraz są moim oczkiem w głowie :lol:

Aga ale Ci dobrze - dopadłaś azalki :) Są świetne :)

No i internauta słodziak :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Kurcze toć to drzewo ogromniaste :shock: mało oczy na wierzch mi nie wyszły , ja cię kręcę jaki okaz .
Ale ten biały okazik też piękniutki :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”