Różana hacjenda Anego
- Florian Silesia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różana hacjenda Anego
Z tym głodkiem to mnie zaskoczyłeś, że taki kolczasty Ale jest malutki, a Ty zrobiłeś piękne makro więc można podziwiać detale głodka Mi popsuł się tradycyjny aparat fotograficzny i smartfonem nie jestem w stanie zrobić dobrego makro
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mi też Jadziu fotki poginęły, a te wspomniane zdjęcie są z tego wątku - tylko data jest dokładnie o rok młodsza i jaka różnica teraz.
Tak Kasiu - wczoraj się ruszałem na ogrodzie, to 3 godz. wytrzymałem, dzisiaj trochę postałem to ledwo 1 godz. wytrzymałem i uciekłem do domu.
Florianie - to ja ci pokażę jakie zdjęcia robi moje urządzenie do rozmów
Na szczęście, dostałem w prezencie świetny fotoaparat, dzięki któremu mogę nawet głodkowi do gardła zajrzeć
No i wydało się co majsterkuję
Pociąłem stary rower i będzie z tego stojak dla kwiatów.
To było pierwszego dnia (ustawiłem na próbę) - teraz "siodełko" też już dorobiłem - jutro zacznę spawanie i niedługo będę miał się czym pochwalić
Tak Kasiu - wczoraj się ruszałem na ogrodzie, to 3 godz. wytrzymałem, dzisiaj trochę postałem to ledwo 1 godz. wytrzymałem i uciekłem do domu.
Florianie - to ja ci pokażę jakie zdjęcia robi moje urządzenie do rozmów
Na szczęście, dostałem w prezencie świetny fotoaparat, dzięki któremu mogę nawet głodkowi do gardła zajrzeć
No i wydało się co majsterkuję
Pociąłem stary rower i będzie z tego stojak dla kwiatów.
To było pierwszego dnia (ustawiłem na próbę) - teraz "siodełko" też już dorobiłem - jutro zacznę spawanie i niedługo będę miał się czym pochwalić
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Andrzeju jestem ciekawa końcowego efektu, bo zapowiada się wspaniale a na czym teraz będziesz jeździł
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Andrzeju
Super będzie ten stojak na kwiaty.
Fajny pomysł.
Super będzie ten stojak na kwiaty.
Fajny pomysł.
- any57
Trochę słońca i już słychać brzęczenie pszczółek, nawet mucha wlazła do kwiatka
Jadziu - Ewo, w ub.r. syn zostawił mi swój rower (oczywiście przerobiłem go po swojemu, by mógł dary lasu transportować ) i już wtedy wiedziałem że mojego staruszka przerobię na kwietnik.
Miałem kończyć go jutro ale w sobotę zapowiadają deszcz - więc jutro zajmę się ogrodem a rowerowym stojakiem w sobotę podczas wędzenia
Jest trzeci irysek - bardziej granatowy i nie ma spiczastych końców kwiatów lecz okrągłe.
Trochę żółci, bo kolor żółty jest związany ze słońcem i kojarzy się przede wszystkim z radością, optymizmem, szczęściem, dobrym humorem i jest uważany za kolor energetyzujący
A na do widzenia ... przylaszczki
Jadziu - Ewo, w ub.r. syn zostawił mi swój rower (oczywiście przerobiłem go po swojemu, by mógł dary lasu transportować ) i już wtedy wiedziałem że mojego staruszka przerobię na kwietnik.
Miałem kończyć go jutro ale w sobotę zapowiadają deszcz - więc jutro zajmę się ogrodem a rowerowym stojakiem w sobotę podczas wędzenia
Jest trzeci irysek - bardziej granatowy i nie ma spiczastych końców kwiatów lecz okrągłe.
Trochę żółci, bo kolor żółty jest związany ze słońcem i kojarzy się przede wszystkim z radością, optymizmem, szczęściem, dobrym humorem i jest uważany za kolor energetyzujący
A na do widzenia ... przylaszczki
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Andrzeju
Przylaszczki cudne, łączka z krokuskami też.
Mam nadzieję, że bzyczki już z ciepłą wiosną zostaną z nami w ogrodzie.
Przylaszczki cudne, łączka z krokuskami też.
Mam nadzieję, że bzyczki już z ciepłą wiosną zostaną z nami w ogrodzie.
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Andrzeju a Ty śmiałeś się u mnie z podglądaczy blokowych, to co ja mam teraz powiedzieć, gdy ciebie z nosem przy ziemi w śniegowych zaspach, figlarny pilot wypatrzył. Na do widzenia pomachał, jakby mówił .... nie ukryjesz się przede mną, chyba że wpełzniesz do kreciej jamki.
Piszesz, że marzłeś na ogrodzie a u nas wiosenka cudna się zrobiła i ciepło jak w maju.
Pszczółki opychają się krokusowym pyłkiem, iryski pysznią się kolorami, przylaszczki cudeńka a ten fragment roweru, jak niegdysiejszy bicykl wygląda. Będzie unikatowym stojakiem dla kwiatów.
Piszesz, że marzłeś na ogrodzie a u nas wiosenka cudna się zrobiła i ciepło jak w maju.
Pszczółki opychają się krokusowym pyłkiem, iryski pysznią się kolorami, przylaszczki cudeńka a ten fragment roweru, jak niegdysiejszy bicykl wygląda. Będzie unikatowym stojakiem dla kwiatów.
- any57
Ależ piękny był dzień ... 19 stopni w cieniu, a na słońcu ... upał
Ewo - codziennie zaglądam do przylaszczek - są piękne, a i krokusów coraz więcej.
Stasiu, mało, że ten pilot mnie podglądał, to jeszcze nasłał na mnie .... wycieczkę
Słyszę warkot, ale jakiś inny (przeważnie latają nade mną ratunkowe ) więc wiadomo ... aparat w rękę i cyk gdy przeczytałem nazwę to dowiedziałem się, że niedaleko można wynająć takiego (mają też inne w zależności od ilości osób) na loty wycieczkowe.
Marznięcia koniec - już jest prawdziwa wiosna
Dzisiaj kupiłem farbę - rowerowy stojak będzie malowany, ale nie kupiłem w markecie który od jutra będzie zamknięty, bo .... sklep pełen ludzi, a przed sklepem stała kolejka ponad 30 osób sterowana przez ochroniarza - na parkingu auta jeździły w kółko bo nie było gdzie zaparkować.
Radosnych dnie na ogrodzie życzę
Ewo - codziennie zaglądam do przylaszczek - są piękne, a i krokusów coraz więcej.
Stasiu, mało, że ten pilot mnie podglądał, to jeszcze nasłał na mnie .... wycieczkę
Słyszę warkot, ale jakiś inny (przeważnie latają nade mną ratunkowe ) więc wiadomo ... aparat w rękę i cyk gdy przeczytałem nazwę to dowiedziałem się, że niedaleko można wynająć takiego (mają też inne w zależności od ilości osób) na loty wycieczkowe.
Marznięcia koniec - już jest prawdziwa wiosna
Dzisiaj kupiłem farbę - rowerowy stojak będzie malowany, ale nie kupiłem w markecie który od jutra będzie zamknięty, bo .... sklep pełen ludzi, a przed sklepem stała kolejka ponad 30 osób sterowana przez ochroniarza - na parkingu auta jeździły w kółko bo nie było gdzie zaparkować.
Radosnych dnie na ogrodzie życzę
- stasia_ogrod
No popatrz, czego można się dowiedzieć z własnoręcznej fotki, nic tylko wynająć i możesz cykać ogródek z lotu "wielkiego ptaka".
Przylaszczki, irysków całe łany, śnieżyczki i krokusy, czyli wiosna na całego. Raduj się nią póki trwa, bo przymrozki wieszczą.
Przylaszczki, irysków całe łany, śnieżyczki i krokusy, czyli wiosna na całego. Raduj się nią póki trwa, bo przymrozki wieszczą.
- any57
Jest czwarty irysek żyłkowany - błękitny.
W ub.r. była spora ilość kwiatów, a teraz tylko młode przyrosty i on jeden.
Stasiu, nie strasz mnie przymrozkami
Jak mówiłem, tak uwędziłem
Ale to nic - wędziło się samo
Niemal skończyłem nowy stojak na kwiaty - zostało tylko na "siodełku" przymocować koszyk na doniczkę, by jej wiatr nie zdmuchnął.
Na dole będzie stała sama doniczka, bez kosza.
Za chwilę obiad i zmykamy na długi spacer, bo pięknie świeci słońce.
Miłej niedzieli życzę
W ub.r. była spora ilość kwiatów, a teraz tylko młode przyrosty i on jeden.
Stasiu, nie strasz mnie przymrozkami
Jak mówiłem, tak uwędziłem
Ale to nic - wędziło się samo
Niemal skończyłem nowy stojak na kwiaty - zostało tylko na "siodełku" przymocować koszyk na doniczkę, by jej wiatr nie zdmuchnął.
Na dole będzie stała sama doniczka, bez kosza.
Za chwilę obiad i zmykamy na długi spacer, bo pięknie świeci słońce.
Miłej niedzieli życzę
-
- 200p
- Od: 26 cze 2020, o 19:03
Piękny stojak na kwiaty marzy mi się coś takiego. Chyba będę musiała męża poprosić, bo zdolny jak Ty
- stasia_ogrod
Wędzoneczki jak marzenie, jak bym czuła ten rozkoszny aromat i smaczek na języku.
Kwiatki już pysznią się na stojaku a oczar chyba motylka zahipnotyzował.
Andrzeju, zdrowych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy, oraz coraz piękniejszej wiosny w Twoim ogrodzie.
Kwiatki już pysznią się na stojaku a oczar chyba motylka zahipnotyzował.
Andrzeju, zdrowych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy, oraz coraz piękniejszej wiosny w Twoim ogrodzie.
- any57
Dziękuję Aniu i pozdrowienia dla męża.
Stasiu, to nie oczar a dereń oczarował motylka Dziękuję za świąteczne życzenia - tobie też życzę radości z tego czasu.
Jak wspomniałem, byliśmy na spacerze, czy długim? 8,5 km wyszło na takim dziwnym zegarku
W górach leży śnieg i ze Skrzycznego jeszcze na nartach zjeżdżają.
Widzieliśmy też stadko saren - kilkanaście sztuk. ktoś je musiał wypłoszyć z zagajnika bo wybiegły na pole.
W drodze powrotnej weszliśmy na działki od drugiej strony i zauważyliśmy taką czereśnię.
Straszna czereśnię
Wisiały na niej 4 koty (ze szmat, czy folii) ze sześć krzyżaków (albo i więcej) z uwieszonymi butelkami i puszkami oraz kilka lalek, maszkaronów i .. jeszcze coś ale już się nie przyglądałem
Coś okropnego.
Weszliśmy na nasz ogródek, nacieszyliśmy oczy kwiatami - coraz ich więcej i wróciliśmy do domu
Piękna niedziela
O jutra zaczynam ciąć róże bo widzieliśmy już kwitnące forsycje
Miłych wiosennych prac ogrodowych życzę
Stasiu, to nie oczar a dereń oczarował motylka Dziękuję za świąteczne życzenia - tobie też życzę radości z tego czasu.
Jak wspomniałem, byliśmy na spacerze, czy długim? 8,5 km wyszło na takim dziwnym zegarku
W górach leży śnieg i ze Skrzycznego jeszcze na nartach zjeżdżają.
Widzieliśmy też stadko saren - kilkanaście sztuk. ktoś je musiał wypłoszyć z zagajnika bo wybiegły na pole.
W drodze powrotnej weszliśmy na działki od drugiej strony i zauważyliśmy taką czereśnię.
Straszna czereśnię
Wisiały na niej 4 koty (ze szmat, czy folii) ze sześć krzyżaków (albo i więcej) z uwieszonymi butelkami i puszkami oraz kilka lalek, maszkaronów i .. jeszcze coś ale już się nie przyglądałem
Coś okropnego.
Weszliśmy na nasz ogródek, nacieszyliśmy oczy kwiatami - coraz ich więcej i wróciliśmy do domu
Piękna niedziela
O jutra zaczynam ciąć róże bo widzieliśmy już kwitnące forsycje
Miłych wiosennych prac ogrodowych życzę