Różana hacjenda Anego
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różana hacjenda Anego
Na czereśni zrobili wcześniej ochronę przed szpakami i innymi ptakami podjadającymi te smaczne owoce .Chytrusi nie podziela się z braćmi mniejszymi No to sporo kilometrów nabiliście z Mirką ja chyba w połowie bym się rozleciała na części pierwsze Andrzeju radosnego świętowania nadchodzących Świat ,ale co to za radość i dużo zdrówka Fajne stadko sarenek
- sauromatum
- Od: 18 maja 2010, o 08:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękna wiosna na tej rabacie pod płotem, i te łany przebiśniegów super to wygląda
Ciekawy stojak na kwiaty gratuluję pomysłowości i wykonania
Wędzone delikatesy na Wielkanoc? Wyglądają naprawdę apetycznie
Ciekawy stojak na kwiaty gratuluję pomysłowości i wykonania
Wędzone delikatesy na Wielkanoc? Wyglądają naprawdę apetycznie
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wolę się podzielić ze szpakami, niż wieszać takie maszkarony
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Są!
Obudziły się! Wyfrunęły!
Ależ brzęczenie, ależ buczenie - radosne tańce wyprawiają.
Nasze murarki się obudziły, choć jeszcze nie wszystkie - część otworów jeszcze zaklejona.
Dobrze, że świeżo ostrzyżony jestem - miały gdzie odpocząć po locie, bo skrzydełka jeszcze nie przyzwyczajone do fruwania po długim śnie
Dziękuję Jadziu - kilometrów sporo ale skróciliśmy trasę by na ogrodzie posiedzieć - zazwyczaj kilometraż jest dwucyfrowy, a jak Mirka sama maszeruje to zawsze jest ich kilkanaście.
Ta czereśnia mnie przestraszyła
Dziękuję Karolu, wędzenie z myślą o świętach, ale ... już sporo zjedliśmy Wędzę kilka razy w roku, nauczyliśmy się mieć wędzonki cały czas
Masz rację Kasiu - na szczęście tamta działka z tą okropną czereśnią jest w innej części ogrodu i nie musze jej już oglądać.
Wielki Tydzień. Zaraz święta ...
Życzę Wam wszystkim radosnego przeżycia tych dni w zdrowiu i nadziei że będzie lepiej
Obudziły się! Wyfrunęły!
Ależ brzęczenie, ależ buczenie - radosne tańce wyprawiają.
Nasze murarki się obudziły, choć jeszcze nie wszystkie - część otworów jeszcze zaklejona.
Dobrze, że świeżo ostrzyżony jestem - miały gdzie odpocząć po locie, bo skrzydełka jeszcze nie przyzwyczajone do fruwania po długim śnie
Dziękuję Jadziu - kilometrów sporo ale skróciliśmy trasę by na ogrodzie posiedzieć - zazwyczaj kilometraż jest dwucyfrowy, a jak Mirka sama maszeruje to zawsze jest ich kilkanaście.
Ta czereśnia mnie przestraszyła
Dziękuję Karolu, wędzenie z myślą o świętach, ale ... już sporo zjedliśmy Wędzę kilka razy w roku, nauczyliśmy się mieć wędzonki cały czas
Masz rację Kasiu - na szczęście tamta działka z tą okropną czereśnią jest w innej części ogrodu i nie musze jej już oglądać.
Wielki Tydzień. Zaraz święta ...
Życzę Wam wszystkim radosnego przeżycia tych dni w zdrowiu i nadziei że będzie lepiej
- JAKUCH
no nie wszystko szaleje nawet sasanki mają już puchate łebki chyba to wszystko trzymasz pod kloszem, bo moje sasanki nawet się nie obudziły. Andrzeju nawet murarki juz szalały poznały właściciela, a nawet się zakumplowały Widzę ukwieconego wawrzynka mój ma tylko jedną małą łodyżkę i nie zakwitł. Zdrowych Świąt i Wam życzę oby słonko świeciło jednak na to sie nie zanosi w/g pogodynki TV
- any57
Jadziu .... zapomniałem zrobić zdjęcia tulipanom - te też mają już duże pąki
Jednak gadanie do roślin coś daje
Jednak gadanie do roślin coś daje
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
Andrzeju do Ciebie wiosna przyszła co najmniej o 2 tygodnie wcześniej niż do mnie. Wszystkie cebulowe pięknie kwitną, albo są już w pąkach Moje narcyzy i tulipany dopiero zaczynają wychodzić z ziemi, tylko krokusy i przylaszczki dają popis
Życzę zdrowych i pogodnych Świąt
Życzę zdrowych i pogodnych Świąt
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Przydomowy ogród emerytki
- sauromatum
Super sprawa z tymi murarkami - znaczy na głowie nie, zszedłbym na zawał ale jako urozmaicenie fauny ogrodowej super. Muszę pomyśleć nad wprowadzeniem ich do ogrodu. Robisz coś przy nich czy one już żyją własnym życiem a Ty je tylko doglądasz?
Sasanki i narcyzy super się zapowiadają, będzie co oglądać.
Sasanki i narcyzy super się zapowiadają, będzie co oglądać.
- any57
Miałaś rację Jadziu z tymi danymi pogodynki - o wczorajszych +24 i dzisiejszych +23 chyba trzeba będzie zapomnieć
Właśnie zaczęło się mocno ochładzać i od strony Beatki słychać było grzmoty.
Halino, przyroda pędzi jak szalona - bardzo duże zmiany od wczoraj na ogrodzie - przybyło kwiecia.
Karolu, murarki nie są groźne - nie żądlą. Nic przy nich nie robię, tzn. w listopadzie z niektórych rurek wydłubuję kokony - mam rurki rozcięte i zalepione taśmą - łatwo się je otwiera. Robię to dlatego, że jakieś muchówki składają tam też swoje jaja i ich larwy wyżerają te pszczółkowe
Kokony odkładam do pudełek po zapałkach a w marcu odsuwam szufladkę i pod koniec m-ca wyfruwają.
No i stało się - już grasują
I jeszcze się rozmnażają te paskudne poskrzypki
To jeszcze raz ...
dla Wasz wszystkich wesołych i radosnych świąt, życzę wszelkiego dobra i nadziei.
Właśnie zaczęło się mocno ochładzać i od strony Beatki słychać było grzmoty.
Halino, przyroda pędzi jak szalona - bardzo duże zmiany od wczoraj na ogrodzie - przybyło kwiecia.
Karolu, murarki nie są groźne - nie żądlą. Nic przy nich nie robię, tzn. w listopadzie z niektórych rurek wydłubuję kokony - mam rurki rozcięte i zalepione taśmą - łatwo się je otwiera. Robię to dlatego, że jakieś muchówki składają tam też swoje jaja i ich larwy wyżerają te pszczółkowe
Kokony odkładam do pudełek po zapałkach a w marcu odsuwam szufladkę i pod koniec m-ca wyfruwają.
No i stało się - już grasują
I jeszcze się rozmnażają te paskudne poskrzypki
To jeszcze raz ...
dla Wasz wszystkich wesołych i radosnych świąt, życzę wszelkiego dobra i nadziei.
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- JAKUCH
A to ci czerwone diabły już się mnożą jeszcze ich u mnie nie zauważyłam .U mnie niedawno spadło parę kropel ale jest straszna duchota.Mnogo tego kwiecia już masz Andrzeju korony też lada chwila narcyzy tulipany, a u mnie wszystko jeszcze w liściach Zdrowych i szczęśliwych Świat bo to trza mieć teraz szczęście żeby nie zachorować
- sauromatum
Dzięki za odpowiedź Znaczy ja nie boję się użądleń, niestety mam trochę fobię na latające owady - a że fobia jest z zasady irracjonalna to niestety automatycznie skacze mi ciśnienie i adrenalina jak tylko coś głośno brzęczącego usłyszę Uwielbiam owady, fascynują mnie - ale dopóki nie latają wokół mnie
Ale masz już bogatą wiosnę, z dnia na dzień coraz więcej roślin do pokazania
Ale masz już bogatą wiosnę, z dnia na dzień coraz więcej roślin do pokazania
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Andrzeju, fajne spotkanie z sarenkami, ale te maszkarony na czereśni.
Przyroda pędzi, zwłaszcza w Twoim ogrodzie, tulipany, śnieżniki, sasanki i lotnisko dla murarek - to tylko Ty tak potrafisz.
Pomimo chłodu, pogoda piękna, więc radujcie się Świątecznie i wycieczkowo. Pozdrawiam.
Przyroda pędzi, zwłaszcza w Twoim ogrodzie, tulipany, śnieżniki, sasanki i lotnisko dla murarek - to tylko Ty tak potrafisz.
Pomimo chłodu, pogoda piękna, więc radujcie się Świątecznie i wycieczkowo. Pozdrawiam.