Witam miłych gości!
Justynko, Boscobel to moim zdaniem jedna z bardziej udanych odmian Austina. Co prawda tych udanych jest całe mnóstwo
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
, ale Boscobel na pewno zasługuje na uwagę. Rośnie i krzewi się bardzo dobrze, kwitnie obłędnie, zapach ma wspaniały i jest zdrowa. Jedyna jej wada- nie znosi deszczu. Po dwóch dniach intensywnych opadów, kwiaty wyglądają bardzo źle. A ponieważ jest ich sporo, to większość leży na ziemi, bo krzak pod ciężarem nasiąkniętych wodą kwiatów, nie jest w stanie ich utrzymać. Uetersens Rosenprinzessin nie mam, więc nic na jej temat nie mogę powiedzieć.
Jadziu, ciągle jest zimnica, praktycznie codziennie u nas pada śnieg, ale już chyba w tym tygodniu pogoda ma się poprawić? Miejmy nadzieję, bo jak tylko zrobi się cieplej, wyruszam z sekatorem do ogrodu. Większość róż będę cięła tuż przy ziemi, tylko nie wiem czy to coś pomoże?
Joasiu, widzisz Kochana? Zdjęcia nie podpisałam i teraz sama zachodzę w głowę co to za róże?
![;:306 ;:306](./images/smiles/2smiech.gif)
Myślę, że będzie to Baronesse z She Loves You. Tylko te dwie mi pasują.
Dorotko, mam obawy, że jednak sporo z tych róż wyląduje na śmietniku ? niestety
![Crying or Very sad :cry:](./images/smiles/icon_cry.gif)
Ich wizja ogrodu jest zupełnie inna. Ma być, to co było u nas na samym początku - głównie trawnik. Na pewno kilka krzaków zostawią, bo tak mówili, ale część chcą zlikwidować, a resztę oddać rodzinie.
Po cięciu wiosennym zorientuję się co mi wypadnie i pewnie jesienią będę zamawiać. Ale niektórych odmian już nie odkupię, bo nigdzie ich nie widzę w ofertach. Od Austina nie sprowadzę, bo na razie nie wysyłają. Chyba, że coś się zmieni do jesieni, to może wtedy, chociaż kilka tych najbardziej pożądanych zamówię.
Aniu-Annes, Gertrude Jekyll nigdy nie miałam. Swego czasu ?chodziła? mi po głowie i nawet o nią Ciebie pytałam? Jeśli masz taką możliwość żeby ją zabrać i nadal chcesz ją mieć, to nawet się nie zastanawiaj. Szkoda kasy na odkupowanie, skoro możesz mieć z powrotem swoją
Marysiu, dziękuję za wiarę we mnie
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
Będę się starała, bo ogród daje mi mnóstwo radości, a każda posadzona roślinka niezwykle cieszy. Chciałabym już ruszyć pełną parą i działać, ale ta pogoda? dołuje strasznie. Ciągle brakuje słonka i ciepełka.
To na przekór temu co za oknem - kilka różanych wspomnień
![Obrazek](https://i.postimg.cc/G3ZSTvSK/IMG-9883.jpg)