Mój zielony świat
- Sukulencik36
- 200p
- Od: 3 gru 2019, o 19:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój zielony świat
Była Pani wzięła wszystkie sadzonki pomidorów, w ramach podziękowania przywiozła coś słodkiego.. To miłe
- Sukulencik36
- 200p
- norbert76
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2011, o 14:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zdjęcie nr 1 ma być górą posadzone, z tej wypustki wyrośnie pęd.
Z tego co czytałem, to nad bulwą powinno być około 15 cm podłoża.
Z tego co czytałem, to nad bulwą powinno być około 15 cm podłoża.
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
- Sukulencik36
- 200p
Też tak myślałam i tak też zrobiłam z callą co się okazało błędne, więc wolę zapytać
Oglądałam filmik jak gościu to sadzi koło oczka wodnego, tyle że nie gołą bulwę, a z odrostami już i korzeniami.. I on sadził to jakby płyciej
Jejuś czekam na to ciepło bo nie mam miejsca na parapetach,w tym roku postanowiłam szybciej wysadzić cebulowe..
Także na jednym parapecie papryka z frezjami,callami i innymi cebulowymi.. Na drugim parapecie pomidory,na trzecim dwie skrzynki pomidorów karłowych i bazyli, do tego kanny i strelicja a na czwartym inne rosliny z trzech poprzednich parapetów brakuje mi szklarni domowej albo dodatkowego okna, bo chce jeszcze zrobić rozsadę z dyni i cukinii i nie mam miejsca chyba ze w piwnicy,tam też jest okno.. Ale to myszy mogą zjeść nasiona
Oglądałam filmik jak gościu to sadzi koło oczka wodnego, tyle że nie gołą bulwę, a z odrostami już i korzeniami.. I on sadził to jakby płyciej
Jejuś czekam na to ciepło bo nie mam miejsca na parapetach,w tym roku postanowiłam szybciej wysadzić cebulowe..
Także na jednym parapecie papryka z frezjami,callami i innymi cebulowymi.. Na drugim parapecie pomidory,na trzecim dwie skrzynki pomidorów karłowych i bazyli, do tego kanny i strelicja a na czwartym inne rosliny z trzech poprzednich parapetów brakuje mi szklarni domowej albo dodatkowego okna, bo chce jeszcze zrobić rozsadę z dyni i cukinii i nie mam miejsca chyba ze w piwnicy,tam też jest okno.. Ale to myszy mogą zjeść nasiona
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo fajnie, że się udało. Takie grupy są super. Gorzej jak lidzie się umawiają i nie przyjeźdżają a już naazykujesz rośliny.
Pochwal się jak teraz wyglądają Twoje rozsady. Jestem ciekawa.
Dynie i cukinie możesz zostawic na ostatni moment, one dość szybko nadrobią
Pochwal się jak teraz wyglądają Twoje rozsady. Jestem ciekawa.
Dynie i cukinie możesz zostawic na ostatni moment, one dość szybko nadrobią
- Sukulencik36
- 200p
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Rany ale masz hurt pomidorów. I jeszcze tyle innych wysiewów. Jak Ty to wszystko ogarniasz?
- Sukulencik36
- 200p
Hyhy dziękuję a jakoś normalnie ogarniam, bez spiny, jestem na l4 pomidory i paprykę w większości pewnie rozdam po sąsiadach bo jeszcze czekają ogórki,cukinia i dynia do wysiania w ogrodzie
zamówiłam do ogrodu jeszcze róże i funkie
zamówiłam do ogrodu jeszcze róże i funkie
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Ładna i rozrastająca się kolekcja sukulentów i pozostałych roślin równie ciekawych i zdrowo rosnących
Zapowiadają się u Ciebie obfite zbiory pomidorów czy zapisy już są,bo na widok ich siewek i na samą myśl jakie będą z nich dorodne i smaczne pomidory ślinka mi cieknie
Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę
Zapowiadają się u Ciebie obfite zbiory pomidorów czy zapisy już są,bo na widok ich siewek i na samą myśl jakie będą z nich dorodne i smaczne pomidory ślinka mi cieknie
Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę
- Sukulencik36
- 200p
Witaj Arkadius dziękuję bardzo za miłe słowa
Zapisów nie mam a z siewkami poszalałam,ale grzecznie rosną,a Dzięki bezbarwnym kubeczkom widzę jak pięknie rozrastają się korzenie, oby były smaczne bez pryskania
Miłej niedzieli i reszty tygodnia
Zapisów nie mam a z siewkami poszalałam,ale grzecznie rosną,a Dzięki bezbarwnym kubeczkom widzę jak pięknie rozrastają się korzenie, oby były smaczne bez pryskania
Miłej niedzieli i reszty tygodnia
- Foxowa
Coś zeżarło mojego posta, więc raz jeszcze oznajmiam że jestem zszokowana ilością Twoich pomidorów.
- Sukulencik36
- 200p
foxowa myślę że został usunięty z powodu samych emotek, ale zrozumiałam je
Już nie mogę się doczekać aż je zasadzę w ogrodzie
Już nie mogę się doczekać aż je zasadzę w ogrodzie
- Foxowa
Też tak myślę,ale one tam akurat były zupełnie adekwatną reakcją ;)