Kawon (arbuz) - część 12
Re: Kawon (arbuz) - część 12
300 Musiałabym mieć parapet na pół wsi powodzenia
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bez przesady...
300 sadzonek zmieści się na 5 paletach po 60 oczek. U mnie 3 takie palety zajmują box 100x50 cm, czyli wystarczą dwa balkonowe okna lub mała ogrzewana szklarenka na przygotowanie rozsad
Mnie bardziej nurtuje jaki areał ziemi został przygotowany pod uprawę
300 sadzonek zmieści się na 5 paletach po 60 oczek. U mnie 3 takie palety zajmują box 100x50 cm, czyli wystarczą dwa balkonowe okna lub mała ogrzewana szklarenka na przygotowanie rozsad
Mnie bardziej nurtuje jaki areał ziemi został przygotowany pod uprawę
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 23 lip 2019, o 14:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja arbuzy sieje do doniczek i trzymam je w skrzynkach a w skrzynkę wchodzi +- 24 doniczki a mam 15 skrzynek wysianych. U mnie w paletkach arbuzy nie wychodzą nie wiem jaki może być tego powód. Mi tam ziemi nie zabraknie ja jak bym chciał to bym wszystkie biedronki w Polsce arbuzami zapełnił . Mam pytanie, u was też jest problem z mszycą bo u mnie od 2 lat jest jakaś plaga tego.
Ja sadzę w kubkach 400 ml na parapecie mieszczę 26 szt.
Witajcie. Ja dziś zamierzam siać arbuzy i melony do małych doniczek, razem około 300 szt różnych odmian. Zwykle ładnie wschodziły, wbijałem je w ziemię wąskim na dół.
-
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
Ja wczoraj wysiałem 48 doniczek arbuzów. W połowie tygodnia planuje jeszcze dosiać trochę.
A ja się chyba jednak nie pospieszyłem bo siałem 1 kwietnia i teraz pogoda taka że przystopowaly a mówią że do końca kwietnia ma być tak słabo z pogoda więc chyba trafiłem z terminem (małopolska)
U mnie też stanęły, ale do sb u nas jeszcze była zima. Też małopolska
Uprawiał ktoś z Was arbuza Quetzali? Akurat jest w Biedron... po 5 zł za kg, trochę drogo. Waga 4-6 kg, gruba skórka, 83 dni do dojrzałaści, a więc średnio wczesny, powinien spokojnie dać radę. Chyba sobie kupię i wsieję.
-
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
Pamiętaj, że pewności nie masz co wyrośnie. Mogło dojść do skrzyżowania odmian.
Wiem, ale już uprawiałem arbuzy z nasion z arbuza sklepowego i wyrosły lepsze niż te z torebki. Na razie wsiałem właśnie te ponad 300 z torebek.