Kawon (arbuz) - część 12
Re: Kawon (arbuz) - część 12
Z tym przesadzaniem to nie do końca prawda bo zeszły rok posadziłem arbuza z gołym korzeniem bez ziemi bo musiałem rozdzielić a rosły 2 w doniczce i tak wsadziłem w ziemie i rósł normalnie tylko dłużej startował po przesadzaniu alr i tak owoc wydał, tak samo ogórki sieje rzędem i nie przerywam tylko przesadzam w inne miejsca i też prawie bez ziemi same korzonki i 2 dni takie mizerne a później ruszają normalnie jak gdyby nigdy nic więc też nie do końca to prawda co wszyscy mówią i piszą w internetach że takie nie mają szans na przyjęcie i wydanie owoców, wychodzę z założenia że jak człowiek nie spróbuje to się nie przekona
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 1 maja 2021, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Państwa w majówkowy weekend
Pozwolę sobie przetestować funkcje forum i tym samym pokazać, tak dla porównania, jak na dzisiaj wyglądają moje dwa okazy odmiany Rosario wrzucone do ziemi dn. 20.04 (wcześniej przez trzy dni nasiona między mokrym ręcznikiem papierowym), 5cm wysokości w doniczkach 9x9cm, więc rosną raczej szybko i jestem ciekaw czy w związku z tegoroczną aurą nie należało opóźnić wysiewu ciepłolubnych gatunków bo ile można trzymać te roślinki w tego typu niezbyt dużych pojemnikach żeby max. się rozwijały chyba nie dłużej jak ok. miesiąc?
Z poważaniem
Pozwolę sobie przetestować funkcje forum i tym samym pokazać, tak dla porównania, jak na dzisiaj wyglądają moje dwa okazy odmiany Rosario wrzucone do ziemi dn. 20.04 (wcześniej przez trzy dni nasiona między mokrym ręcznikiem papierowym), 5cm wysokości w doniczkach 9x9cm, więc rosną raczej szybko i jestem ciekaw czy w związku z tegoroczną aurą nie należało opóźnić wysiewu ciepłolubnych gatunków bo ile można trzymać te roślinki w tego typu niezbyt dużych pojemnikach żeby max. się rozwijały chyba nie dłużej jak ok. miesiąc?
Z poważaniem
Pytanie do wszystkich którzy mieli Moon & stars czy zawsze na drugich liściach mieliście już kropki. Bo na moich się nie pojawiły i zastanawiam się czy nie zostałam zrobiona w bambuko przy kupnie nasion.
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 8 sie 2015, o 11:58
Mam ta odmiane drugi rok
Poprzedni sezon nasiona od juliana
Ten rok własne i kropeczki widać nawet na jeszcze nie wyrosniętym pierwszym liściu.
Taka uroda więc jak nie ma to albo pomyłka albo jeszcze wchodzi w grę mix odmiany
Poprzedni sezon nasiona od juliana
Ten rok własne i kropeczki widać nawet na jeszcze nie wyrosniętym pierwszym liściu.
Taka uroda więc jak nie ma to albo pomyłka albo jeszcze wchodzi w grę mix odmiany
Kupiłam od polecanego tu pana który ponoć sprowadza z USA. Deser king 0 wschodów, teraz brak kropek reszta wykielkowala ale czuję lekki niesmak.
-
Mogę jutro dać fote malutkiej sadzonki tak poglądowo
A jeśli zapylanie jest niekontrolowane pszczoła czy inny owad usiądzie czy nawet mrówka przemaszeruje i już mieszaniec może być.
Co nie skreśla absolutnie roślinki A może rośnie Ci coś przepysznego
A jeśli zapylanie jest niekontrolowane pszczoła czy inny owad usiądzie czy nawet mrówka przemaszeruje i już mieszaniec może być.
Co nie skreśla absolutnie roślinki A może rośnie Ci coś przepysznego
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
slowik tamten pan sprowadzający z USA nie był tu polecany. Były osoby tutaj, które tam zamówiły i nic zgodnego im nie urosło.
Sadzonki posadź, mogą wyrosnać naprawdę smaczne odmiany/krzyżówki.
Moje arbuzy strasznie długo kiełkują w tym roku, dopiero pierwsze sztuki wylazły. Nadal nie dosiałem i nie wiem czy to jeszcze robić.
Sadzonki posadź, mogą wyrosnać naprawdę smaczne odmiany/krzyżówki.
Moje arbuzy strasznie długo kiełkują w tym roku, dopiero pierwsze sztuki wylazły. Nadal nie dosiałem i nie wiem czy to jeszcze robić.
-
Dało by radę dowiedzieć się o kim mowa?
Co to za /PAN/
Jak nie na forum to chociaż pw
A w temacie M$S:
Odważył bym się powiedzieć że plamki moga pojawić się już na liścieniu no chyba że ta sztuka jakaś inna
Co to za /PAN/
Jak nie na forum to chociaż pw
A w temacie M$S:
Odważył bym się powiedzieć że plamki moga pojawić się już na liścieniu no chyba że ta sztuka jakaś inna
Ostatnio zmieniony 3 maja 2021, o 18:45 przez jokaer, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: połączenie postów
Powód: połączenie postów
- Misiek98
- 100p
- Od: 6 lip 2016, o 20:18
slowik123 hmmm nie wiem jak ty czytasz to forum, ale ja się jeszcze z dobrą opinią na temat tego pana tu nie spotkałem, były tylko negatywne, w tym jedna moja, no ale jak dać pozytywną opinie jak np. ,, carolina cross" była żółta w środku.Kupiłam od polecanego tu pana który ponoć sprowadza z USA.
arek9025 wystarczy wpisać w wyszukiwarkę np. ,,nasiona arbuzów USA" i wyskoczy ci wiele ofert tego pana z popularnych platform sprzedażowychDało by radę dowiedzieć się o kim mowa?
--julian-- ja w tamtym roku 6 maja dopiero wysiewalem i zdążyły bo ciepło już się robi i szybko nadrabiają więc próbuj
JeanBaptiste ja wsiałem do doniczek 7x7x7 siedzą równo miesiąc i fakt nie zalecam dłużej ich trzymać najlepiej 3 tygodnie bo zaczynają mieć ciasno później jeśli to wielo doniczki i po prostu są już duże i pasowało by już do gruntu wsadzać ale co do temperatury to wsadziłem już 2 na próbę jeden z gołym korzeniem drugi normalnie z bryłką ziemi, minęły 3 noce i nic im nie jest listki zielone podniesione do góry a temperatura w nocy ok 6-7°C podzielę się obserwacjami po jutrzejszym dniu bo ma spaść do 1-0 °C w nocy więc jeśli przetrwają to wysadzam w przyszłym tygodniu już wszystko docelowo bo bezsensu trzymać w domu jak w gruncie już dadzą radę a według prognoz przymrozków już ma nie być oprócz tego poniedziałku tej nocy więc oby bo już się chce pozbyć ich z domu
JeanBaptiste ja wsiałem do doniczek 7x7x7 siedzą równo miesiąc i fakt nie zalecam dłużej ich trzymać najlepiej 3 tygodnie bo zaczynają mieć ciasno później jeśli to wielo doniczki i po prostu są już duże i pasowało by już do gruntu wsadzać ale co do temperatury to wsadziłem już 2 na próbę jeden z gołym korzeniem drugi normalnie z bryłką ziemi, minęły 3 noce i nic im nie jest listki zielone podniesione do góry a temperatura w nocy ok 6-7°C podzielę się obserwacjami po jutrzejszym dniu bo ma spaść do 1-0 °C w nocy więc jeśli przetrwają to wysadzam w przyszłym tygodniu już wszystko docelowo bo bezsensu trzymać w domu jak w gruncie już dadzą radę a według prognoz przymrozków już ma nie być oprócz tego poniedziałku tej nocy więc oby bo już się chce pozbyć ich z domu
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Mi znajomy dokupił Rosario i Złoto wolicy. Dziś wieczorem daje do kiełkowania.
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Moje sadzonki rosario maja dalej białe liście . Wyglądają jak by miały problem z przyswajaniem światła.
Ta pierwasza miała już jasne liścienie. Druga miała liścienie zielone, ale już liście właściwe tez są białawe.
Tylko jedna sadzonka wygląda normalnie
Zastanawiam się, czy jest sens sadzenia je na miejsce stałe oprócz tej jednej zielonej.
Nawet liście maja jakiś taki inny kształt .
Chyba że ta odmiana tak ma?
Ta pierwasza miała już jasne liścienie. Druga miała liścienie zielone, ale już liście właściwe tez są białawe.
Tylko jedna sadzonka wygląda normalnie
Zastanawiam się, czy jest sens sadzenia je na miejsce stałe oprócz tej jednej zielonej.
Nawet liście maja jakiś taki inny kształt .
Chyba że ta odmiana tak ma?
U mnie też tak się dzieje tylko że z siewkami ogórków i padają niestety a arbuzy też zaczęły im żółknąć liścienie i trochę liście się zwijać więc jutro wysadzam co będzie to będzie