Ogród Ani
- pendrak
- 100p
- Od: 12 kwie 2020, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Ani
Dziękuję Czosnek niedźwiedzi pięknie kwitnie i pasowałby w kilku miejscach w ogrodzie. Na razie czekam, żeby zobaczyć czy coś z nasion wyrośnie, powstrzymuję się przed rozgrzebaniem ziemi, żeby "sprawdzić" co się w niej dzieje Jeżeli będą plony to chętnie je przeniosę jak wyschną liście
A dzisiaj wysiałam seler Makar oraz Plein Blanc Pascal i wstawiłam obok papryczek ostrych. Niedługo pora na...pora.
A dzisiaj wysiałam seler Makar oraz Plein Blanc Pascal i wstawiłam obok papryczek ostrych. Niedługo pora na...pora.
- FikuMiku
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 maja 2020, o 08:08
Zaraz zaraz, kochana. Ty masz zaledwie 150 metrów kwadratowych z jednej strony i 70 z drugiej?? I tyle cudów na miniaturowym terenie dajesz radę uprawiać skutecznie? Ja sobie kompletnie nie radzę ze 150 m ogródka, 100 przedogródka i 50 przyogródka
Będę z wielką przyjemnością zaglądać do Twojego wątku i obserwować, jak wszystko rośnie.
Będę z wielką przyjemnością zaglądać do Twojego wątku i obserwować, jak wszystko rośnie.
Życie jest do chrzanu, co oznacza, że poza wyciskaniem łez może okazać się całkiem smaczne. Fiku Miku Ogrodniku cz. 1
Tylko co ludzkie potrafi być prawdziwie obce.Reszta to lasy mieszane, krecia robota i wiatr. Pelargonioza Fiku Miku cz.1
Tylko co ludzkie potrafi być prawdziwie obce.Reszta to lasy mieszane, krecia robota i wiatr. Pelargonioza Fiku Miku cz.1
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Taki maleńki ogrpodeczek a tyyyyyle roślin tam zmieściłaś? Nie do wiary Aniu.
Metamorfoza piękna ,ziemię masz trudną o ile zrozumiałam - gliniastą,może powinnaś zamówić wywrotkę piasku i systematycznie mieszać go z ta gliną?
Sukcesy już masz - będzie jeszcze piękniej niechże tylko nadejdzie wreszcie ciepło...
Metamorfoza piękna ,ziemię masz trudną o ile zrozumiałam - gliniastą,może powinnaś zamówić wywrotkę piasku i systematycznie mieszać go z ta gliną?
Sukcesy już masz - będzie jeszcze piękniej niechże tylko nadejdzie wreszcie ciepło...
- matt55
- Od: 17 cze 2012, o 22:10
- Kontakt:
Widzę, że sezon rozpoczęty
Ja raczej nie bawię się w wysiewy, a tym bardziej z warzywami, ale postanowiłem, że w tym roku będę miał pomidorki na balkonie, jednak liczę na rozsadę od babci
Ja raczej nie bawię się w wysiewy, a tym bardziej z warzywami, ale postanowiłem, że w tym roku będę miał pomidorki na balkonie, jednak liczę na rozsadę od babci
Zapraszam do mojego wątku: Początki mojego ogrodu
Moja domowa zielona dżungla
Spis moich wątków Wizytówka
Moja domowa zielona dżungla
Spis moich wątków Wizytówka
- pendrak
- 100p
Sezon jak najbardziej rozpoczęty. Dzisiaj wysiałam rzodkiewkę, sałatę, marchew, pietruszkę, skorzonerę, koper, groszek cukrowy, szpinak, cebulę siedmiolatkę i rukolę do gruntu (grządki podwyższone). Do tego do inspektu: kalafior, brokuł, czerwona kapusta, szparagi, majeranek, mięta, szałwia omszona. Sucha trawa zgrabiona. Mak polny i groszek pachnący także poszedł do gruntu. Dziesiątki pszczół dzisiaj oblegały krokusy i irysy, nawet po kilka na jednym kwiatku.
- nowapasja
- 1000p
- Od: 28 sty 2011, o 10:25
Aniu idziesz jak burza u Ciebie widać, że "dla chcącego nic trudnego".
Warzywnik tam smakowicie wygląda, że aż zrobiłam się głodna "na warzywka"
No i koniecznie pokaż żółtą magnolię jak zakwitnie - marzę o takiej
Kociaka wymiziaj ode mnie - ja mam 5 sztuk
Warzywnik tam smakowicie wygląda, że aż zrobiłam się głodna "na warzywka"
No i koniecznie pokaż żółtą magnolię jak zakwitnie - marzę o takiej
Kociaka wymiziaj ode mnie - ja mam 5 sztuk
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Hej witaj:)
Pięknie warzywka rosną w skrzyni Tosia pilnuje, super kotek.
Zauważyłam, że masz klona w donicy.Od ilu lat tak rośnie i czy go czymś na zimę okrywasz?
Pięknie warzywka rosną w skrzyni Tosia pilnuje, super kotek.
Zauważyłam, że masz klona w donicy.Od ilu lat tak rośnie i czy go czymś na zimę okrywasz?
- pendrak
- 100p
Dzięki Klon rośnie dopiero od 2 miesięcy, ale na zimę planuję go obwinąć agrowłókniną razem z doniczką (?) Jeszcze się nad tym zastanawiam.
- pendrak
- 100p
Przez ostatnie 4 miesiące miałam niespodziewane obowiązki i niestety ogród rósł pozostawiony sam sobie, ale w końcu zabrałam się za porządki.
Malwa różowa, nieco wyższa niż się spodziewałam
Malwa bordowa:
Po prawej świeżo posadzone 30 krzaczków truskawki Honeoye:
Dalia Red Cap, zdecydowanie zatrzymam w następnym roku:
Już kwitnie dzielżan Rubinzwerg:
Kącik leśny, odkryłam, że bluszczyk kurdybanek pięknie okrywa puste miejsca pomiędzy krzaczkami:
Pomidory. W następnym roku posadzę tylko 4 w rzędzie, ale za to będę prowadzić na 2 pędy a nie na 1:
Kotka Tosia od razu odkryła słomę i ukryła się przed deszczem za (zamierającymi) pędami ogórków:
Kącik kwiatów miododajnych (jeżówki, pysznogłówka, ostróżka, mikołajek, malwa, dalia, rudbekia):
Dynia piżmowa z nasion jeszcze kwitnie:
Wrotycz wśród malin, podobno ma odstraszać mrówki (?):
Malwa różowa, nieco wyższa niż się spodziewałam
Malwa bordowa:
Po prawej świeżo posadzone 30 krzaczków truskawki Honeoye:
Dalia Red Cap, zdecydowanie zatrzymam w następnym roku:
Już kwitnie dzielżan Rubinzwerg:
Kącik leśny, odkryłam, że bluszczyk kurdybanek pięknie okrywa puste miejsca pomiędzy krzaczkami:
Pomidory. W następnym roku posadzę tylko 4 w rzędzie, ale za to będę prowadzić na 2 pędy a nie na 1:
Kotka Tosia od razu odkryła słomę i ukryła się przed deszczem za (zamierającymi) pędami ogórków:
Kącik kwiatów miododajnych (jeżówki, pysznogłówka, ostróżka, mikołajek, malwa, dalia, rudbekia):
Dynia piżmowa z nasion jeszcze kwitnie:
Wrotycz wśród malin, podobno ma odstraszać mrówki (?):