Ściółkowanie korą
- asprokol
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2012, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ściółkowanie korą
Im większy współczynnik g na metr tym lepsza ja uważam że poniżej 150 nie warto kłaść.
Ja skończyłem z nawożeniem drzew ale mój ogród nie może być wzorem bo to już stary ogród a tuje mają od 5-10 metrów.
Ja skończyłem z nawożeniem drzew ale mój ogród nie może być wzorem bo to już stary ogród a tuje mają od 5-10 metrów.
Tu w ofercie mam tylko 50g/M2. Wybór w Norwegii jest baaaardzo ograniczony w każdej branży. Jest to irytujące.
Poleciłbyś mi nawieźć azotem przy sadzeniu czy dać sobie spokój z tym? (Wywróciłeś moje przemyślenia o 180 stopni) ;)
Poleciłbyś mi nawieźć azotem przy sadzeniu czy dać sobie spokój z tym? (Wywróciłeś moje przemyślenia o 180 stopni) ;)
- asprokol
Daj sobie spokój z nawożeniem przed położeniem bo i tak deszcze wszystko wymyją. Zresztą zanim korzenie "wyjdą" z doniczki potrzeba 2-3 lat. Nawozisz więc tylko wokoło 0,5 metra od drzewka punktowo.
Witam serdecznie,
Mam pytanie?Czy do ściółkowania można użyć igliwia sosnowego. Mam swój las w obrębie ogrodu. Fakt, nie jest trwałe jak kora ale nie stanowi to dla mnie problemu, żeby taczkami przewieźć co nie co. W ściółce jest dużo szyszek..łusek, igieł świerku itd. W sumie naturalna ściółka Nada się?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Pozdrawiam
Mam pytanie?Czy do ściółkowania można użyć igliwia sosnowego. Mam swój las w obrębie ogrodu. Fakt, nie jest trwałe jak kora ale nie stanowi to dla mnie problemu, żeby taczkami przewieźć co nie co. W ściółce jest dużo szyszek..łusek, igieł świerku itd. W sumie naturalna ściółka Nada się?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Pozdrawiam
- asprokol
Oczywiście nada się ale niech leży na włóknienie bo kiedyś zamieni się w dobrej jakości próchnice to możesz ją użyć w ogrodzie.