Kaktuchy w moim ogrodzie - Aileen cz.2
- aga_zgaga
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2016, o 12:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kaktuchy w moim ogrodzie - Aileen cz.2
Auć, boli ppatrzeć jak się małe gymno wyrzyna
G.vatteri piękne.
G.vatteri piękne.
- Aileen
- Od: 20 cze 2015, o 17:54
Dziękuję za miłe odwiedziny
a tu
Gymnocalycium zegarrae STO 1438
i przy okazji jeszcze jeden gymnol
Gymnocalycium valnicekianum
Foliak jest już pusty, to ostatnie grupowe fotki
Pozdrawiam
Oczywiście, że zadziałał dzięki wielkie, już poprawiam, pokazane wyżej to Gymnocalycium bicolor MT 07- 221.Harvi pisze:Chyba jakiś chochlik zadziałał przy wstawianiu zdjęć Gymnocalycium zegarrae.
a tu
Gymnocalycium zegarrae STO 1438
i przy okazji jeszcze jeden gymnol
Gymnocalycium valnicekianum
Foliak jest już pusty, to ostatnie grupowe fotki
Pozdrawiam
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ładne rośliny pokazujesz - szkoda, że to już jedne z ostatnich fotek w tym sezonie. Tylko wspomnieniowe pozostają...
U mnie zwyczajowy koniec sezonu to ostatni weekend października, wtedy zamierzam również w tym roku rośliny zabierać na zimowisko. Niestety przed nami długi czas bez ulubieńców.
U mnie zwyczajowy koniec sezonu to ostatni weekend października, wtedy zamierzam również w tym roku rośliny zabierać na zimowisko. Niestety przed nami długi czas bez ulubieńców.
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Kontakt:
O co chodzi z tym Acanthocalycium spec.nova TB367? Ja pod tym numerem (dokładnie TB367.1) mam zwyklaka Acanthocalycium thionanthum.Aileen pisze:Acanthocalycium spec. nova TB 367
Na upartego można zrobić z tego odmianę v.chionanthum, bo trafiają się białe kwiaty. Lokalizacja oklepana, jedna z głównych dróg w Argentynie.
Kto z tego robi jakąś nowość? Czesi?
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- Aileen
Roślina, którą kupiłam na pewno pochodzi z czeskiej kolekcji. Taka nazwówka była do niej dołączona:
Czyli mogę śmiało podpisać, że jest to Acanthocalycium thionanthum TB367.1 ? Dzięki za fotki poglądowe, nawet na moje amatorskie oko rośliny wydają się bardzo podobne
Czyli mogę śmiało podpisać, że jest to Acanthocalycium thionanthum TB367.1 ? Dzięki za fotki poglądowe, nawet na moje amatorskie oko rośliny wydają się bardzo podobne
-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
Lidia,mówisz ,że wysłałaś kaktusiki do sanatorium,moje też już są na leżakowaniu
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
Wiadomo, zawsze przyjemniejszy jest początek sezonu, niż zakończenie. Ale to już coraz bliżej początku . Piękne ostatnie fotki
Bardzo ciekawe rośliny! Przyznam, że mi kaktusy wcześniej wcale nie kojarzyły się z kwiatami i nie miałam świadomości jak są różnorodne. I fascynujące tym nietypowym pięknem! Przeglądając Twój wątek czuję się jak kartkując książkę. Świetne fotografie, wyglądają bardzo profesjonalnie. Te siewki kaktusów są jak coś nieziemskiego. Aż ciężko zdecydować, co najbardziej mi się tu podoba.
"- W każdym normalnym człowieku tkwi szaleniec i próbuje wydostać się na zewnątrz - odparł sprzedawca. - Zawsze w to wierzyłem. Nikt szybciej nie wpada w obłęd niż osoba całkowicie normalna."
Moje zielono-białe
Moje zielono-białe
- Aileen
Jestem bardzo spóźniona w tym sezonie, ciężko było się obudzić, ale w końcu wyniosłam rośliny, tydzień temu, prosto pod chmurkę . Mój wysłużony foliak został przeniesiony do ?warzywniaka? i będą rosły w nim pomidory, a kaktusy dostaną szklarenkę. Zima nie była zbyt łaskawa dla moich kaktuchów, więc trzeba będzie odbudować zbiorek. Właściwie to nie zima a choroba grzybowa, mimo usilnych starań większość zainfekowanych nie przetrwała. Nie jestem jednak zniechęcona, tak to bywa. Będę zapełniać puste miejsce nowymi roślinami, co nieco już zamówiłam. Kilka fotek sprzed tygodnia i kilka dzisiejszych.
Rośliny budzą się powoli.
Gymnole
I inne
Pozdrawiam wszystkich zaglądających
Rośliny budzą się powoli.
Gymnole
I inne
Pozdrawiam wszystkich zaglądających
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne roślinki . Moje od miesiąca pod chmurką ,ale stoją w miejscu .Pączki w bloczkach startowych i cisza
Ja w tym roku też straciłem kilka roślin. Nie była to przyjazna zima oj nie... Czekam z niecierpliwością na zdjęcia nowych roślin
Pozdrawiam, Piotr
Moje kaktusy
Moje kaktusy
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Dobrze że nareszcie jesteś bo dłuuugo Cię nie było.
Jak widzę powoli rozpoczynasz sezon, widać już pierwsze pąki na Twoich gymno. Tak że blisko, coraz bliżej.
Co do szkód... Cóż, zdarza się. Wydaje się że będziesz musiała zmienić zimowisko, rośliny mają za bardzo wilgotno i stąd pojawił się grzyb.
Trzymam kciuki aby reszta roślin się odbudowała - warunki które im teraz stworzyłaś sprzyjają temu.
Jak widzę powoli rozpoczynasz sezon, widać już pierwsze pąki na Twoich gymno. Tak że blisko, coraz bliżej.
Co do szkód... Cóż, zdarza się. Wydaje się że będziesz musiała zmienić zimowisko, rośliny mają za bardzo wilgotno i stąd pojawił się grzyb.
Trzymam kciuki aby reszta roślin się odbudowała - warunki które im teraz stworzyłaś sprzyjają temu.
- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
Marne pocieszenie ale też mam straty po tej zimie, większe niż po zimowaniach wcześniejszych. Rosliny które pokazałaś wyglądają na będące w dobrej kondycji