JAKUCH- Jadziu; Shalina-Halinko jarhajarha Ja też jestem bardzo ciekawa kwiatów tego modraka .Kupiłam małą sadzoneczkę w ubiegłym roku.
Zaciekawiła mnie w necie. Na żywo jeszcze jej nie widziałam.
W tym i podrosła.I mam nadzieje,że liście też jeszcze się rozrosną. I ten kwiatostan pójdzie do góry. Mam ja posadzoną niedaleko stawu.
Tylko ciut wyżej, bo bałam się, czy będzie znosić zimowo-wiosenne zalewanie.
Wcześnie wypucza listki. I były przymrozki i bałam się,ze zmarzną.ale nie.Przeżył dobrze.
Tą serduszką i ja się zachwycam .Mam ją 2 rok i wciąż mnie zachwyca. Ma takie cudne żółciutkie liście z daleka bardzo widoczne.
Sama roślina nie jest wysoka jak inne serduszki.Zwarta.Ale ten złoty kolorek jest cudny.
Och te rośliny bardzo zarażają, kuszą . Znam to bardzo dobrze.
ewelkacha88 Tak, warzywnik mamy spory. Foliaczek mamy pierwszy raz w tym roku.
Lubimy własne warzywa. Mam nadzieję,że będzie wszystko w nim dobrze rosło. A ślimaki mi warzyw nie zeżrą.
O tak, kwitnące drzewa to cudna pora roku. Jak tak patrze po drodze do pracy na kwitnące głogi to mam chęć sobie go kupić.
Moja świdośliwa w ubiegłym roku miała kilka owocków. W tym też ma. Nawet dobre. Ale wiem,ze są różne odmiany świdośliw.
Ja nie wiem jaka mam. Ty w tym roku spróbujesz swojej. Ja kupiłam ją ze względu na kwitnienie i na cenne owoce w witaminy.
Dziękuję. I ja Pozdrawiam serdecznie
jarha-Halinko Dziękuje bardzo za pochwalę moich zdjęć. Lubię fotografię i fotografowanie. A roślinki to wdzięczne modele.
Ogród ten pierwszy ma sporo rabat.ale sporo bylin, to i widoczność jest .A ten drugi to już w całej dużej przestrzeni .
Pomału będzie może się zmieniał.Ale od razu,,,to funduszy brak.
Dziękuję bardzo za miłe słowa.