Skromne roślinki deissy
- myszorek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczna fittonia Tylko ma za dużą doniczkę ;) Fittonie korzenią się płytko
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
a tak poważnie, to ta roślina ma bardzo wiele nazw. Jedna z nich, to Schlumbergera; pochodzi od nazwiska F. Schlumbergera, Francuza, który zasłynął jako wielki pasjonata kaktusów, inna to Zygokatus, a jeszcze inna to Kaktus bożonarodzeniowy.
Pochodzi z Brazylii i jest epifitem, czyli rośnie na koronach drzew tropikalnych; moża spotkać o bardzo różnych kwiatach w barwach różu, bieli, łososiowej, czerwonej i innych.
Pochodzi z Brazylii i jest epifitem, czyli rośnie na koronach drzew tropikalnych; moża spotkać o bardzo różnych kwiatach w barwach różu, bieli, łososiowej, czerwonej i innych.
jack55
- rastharsis
- 200p
- Od: 20 sie 2008, o 22:56
Koszmar już minął, mam nadzieję? Nie wyobrażam sobie choroby w czasie egzaminów, brr...deissy pisze: chwyciła mnie paskudna angina ropna zakaźna,koszmar tydzień wyłączona praktycznie z życia.
Czyli jednak komuś rosną storczyki, i to jak intensywnie!deissy pisze:Na początek mój drugi storczyk z Obi wypuszcza chyba nowe listki
O, nie wiedziałam... W takim razie moja też ma za dużą.myszorek pisze:Śliczna fittonia Tylko ma za dużą doniczkę ;) Fittonie korzenią się płytko
jack55 pisze:Pochodzi z Brazylii i jest epifitem, czyli rośnie na koronach drzew tropikalnych
Czy to znaczy, że lubi ciepełko i wilgotne powietrze?
To znaczy, co się z nim dzieje?Jadzia1 pisze:O dziwo grudnik który dostałam od Ewik zaczął mi rosnąć , bo zazwyczaj jak kupię to mam tylko do przekwitnięcia a później po nim
Oto inne ujęcia Twojej różyczki, deissy:
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Długo tutaj nie zaglądałam...a tobie adenium chodują!Ty masz fajnie.Ja swoje kupiłam na A.. w grudniu,jak zamawiałam temp.bylo na plusie,gdy dotarło było na lekkim minusie.Jednak trzyma się dobrze(była super opatulona).Storczyki pięknie puszczają pąki!
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- deissy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Witam
rastharsis już wyzdrowiałam,ale było tragicznie,masz racje niewyobrażalne jest mieć gorączkę 40 st. i się uczyć .Mam nadzieje że u Ciebie sesje poszły super.
sterlizja36 mam nadzieje że Twoja różyczka będzie ładną i zdrową roślinką.
Jadziuniu moja fitonia na razie ma się dobrze nawet nowe listki wypuściła,trzymam kciuki za grudnika.
jack55 wydaje mi się ze moje to wielkanocnik,ale masz racje ze wiele już nazw słyszałam.I nawet dzięki forumowiczom się dowiedziałam, że wielkanocnik a grudnik to jednak nie to samo
Ewuniu dziękuje za pochwały i powiem Ci ze wielkanocnik coraz bardziej się rozkręca co widać na zdjęciach niżej.Też mam nadzieje że uda mu się choć,jednego pąka pokazać na Wielkanoc.
Myszorku Fitonia już przesadzona do mniejszej dziękuje za podpowiedz.
Saro jak widzisz znowu mały poślizg z fotkami
A teraz trochę moich zielonych
Moje storczyki,zobaczcie cóż to wyrasta z tego czegoś,co było niezidentyfikowane na moim storczyku
i pojawił się nowy listek w następnym moim storczyku
A tu moje przedszkole fiołkowe
i mój wielkanocnik,szaleje normalnie znowu ma nowe listki
I reszta moich cudeńków
A teraz pokaże moją hoje która pięknie rośnie liści przybywa w oczach ,pamiętacie jak miała tylko dwa i nawet nie wiedziałam co z tego będzie?
rastharsis już wyzdrowiałam,ale było tragicznie,masz racje niewyobrażalne jest mieć gorączkę 40 st. i się uczyć .Mam nadzieje że u Ciebie sesje poszły super.
sterlizja36 mam nadzieje że Twoja różyczka będzie ładną i zdrową roślinką.
Jadziuniu moja fitonia na razie ma się dobrze nawet nowe listki wypuściła,trzymam kciuki za grudnika.
jack55 wydaje mi się ze moje to wielkanocnik,ale masz racje ze wiele już nazw słyszałam.I nawet dzięki forumowiczom się dowiedziałam, że wielkanocnik a grudnik to jednak nie to samo
Ewuniu dziękuje za pochwały i powiem Ci ze wielkanocnik coraz bardziej się rozkręca co widać na zdjęciach niżej.Też mam nadzieje że uda mu się choć,jednego pąka pokazać na Wielkanoc.
Myszorku Fitonia już przesadzona do mniejszej dziękuje za podpowiedz.
Saro jak widzisz znowu mały poślizg z fotkami
A teraz trochę moich zielonych
Moje storczyki,zobaczcie cóż to wyrasta z tego czegoś,co było niezidentyfikowane na moim storczyku
i pojawił się nowy listek w następnym moim storczyku
A tu moje przedszkole fiołkowe
i mój wielkanocnik,szaleje normalnie znowu ma nowe listki
I reszta moich cudeńków
A teraz pokaże moją hoje która pięknie rośnie liści przybywa w oczach ,pamiętacie jak miała tylko dwa i nawet nie wiedziałam co z tego będzie?