Ogród pod wierzbą 2
- marta64
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ogród pod wierzbą 2
Witam w nowym wątku , poprzedni jest tutaj:
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... start=1224
Mam ogród przydomowy na dwudziestoarowej działce, gdzie sadzę sobie kwitnące kolorowo kwiatuszki. Obiecywałam uporządkować swój busz, ale to były czcze obietnice i ogród pozostał nieujarzmiony, a nawet jakby stał się jeszcze bardziej samowolny
Nic nie będę planować, co ma być, to będzie. Mam nadzieję, że zawsze coś zakwitnie, a ja to wypatrzę i Wam pokażę.
Zapraszam.
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... start=1224
Mam ogród przydomowy na dwudziestoarowej działce, gdzie sadzę sobie kwitnące kolorowo kwiatuszki. Obiecywałam uporządkować swój busz, ale to były czcze obietnice i ogród pozostał nieujarzmiony, a nawet jakby stał się jeszcze bardziej samowolny
Nic nie będę planować, co ma być, to będzie. Mam nadzieję, że zawsze coś zakwitnie, a ja to wypatrzę i Wam pokażę.
Zapraszam.
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Re: Ogród pod wierzbą 2
Skoro świt,dzień dobry.Jest taki i niech taki zostanie.Wolność przede wszystkim i dla roślin również.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ogrodów "pod linijkę", jest mnóstwo, a takich prawie dzikich i nieujarzmionych stanowczo zbyt mało. I raczej nie masz problemów ze znajdowaniem roślin, ciągle nas czymś zaskakujesz, pokazujesz takie cuda , że nie chce się od Ciebie wychodzić. Żarnowce i łubiny bardzo lubię, zawsze lubiłam jak mi migały zza szyby pociągowego wagonu. Teraz brakuje takich widoków, pociągiem dawno już nie jechałam, a ustawione wzdłuż dróg bariery dźwiękoszczelne zabierają całą przyjemność z podróżowania.
Pozdrawiam z samego rana i miłego dnia
Pozdrawiam z samego rana i miłego dnia
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szybciutko zaznaczam wątek, aby mi nie umknął. Obiecuję wrócę
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Też mam taką nadzieję,będę tu stałym gościem i podziwiaczem bo jest co oglądać!marta64 pisze: Mam nadzieję, że zawsze coś zakwitnie, a ja to wypatrzę i Wam pokażę.
Ogród tętniący bujną i różnorodną roślinnością a i perełki wypatrzeć można! Miłego dnia Martusiu
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam Martusiu Ciebie i Twój cudowny, kolorowy z mnóstwem nieznanych mi rarytasków. Nie idzie nam znowu wymiana, ale to się kiedyś musi zmienić Życzę Ci wspaniałego sezonu i zdrówka bo to najbardziej pożądany kwiatek
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
I mi bardzo ten irys się spodobał .
Ale i piwonia już ładnie ci rozkwitła.
Ja jeszcze czekam na swoje. Moje jeszcze w głębokich pąkach.A czy wszystkie zakwitną to nie wiem.
Pozdrawiam cieplutko
Ale i piwonia już ładnie ci rozkwitła.
Ja jeszcze czekam na swoje. Moje jeszcze w głębokich pąkach.A czy wszystkie zakwitną to nie wiem.
Pozdrawiam cieplutko
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Nowy wątek?! Brawo Nie mogło mnie tu zabraknąć, więc jestem Oczywiście jestem zaskoczona kwitnieniami w Twoim ogrodzie Ogród powinien żyć, a nie udawać. Nadmierna kontrola, ograniczanie i porządkowanie przeszkadza mu żyć Ciesz się swoim cudnym ogrodem i chwal - będziemy podziwiać
Na koniec małe pytanko - co to za piwonia o pięknym kolorze i budowie kwiatu? Bardzo mi się podoba
Na koniec małe pytanko - co to za piwonia o pięknym kolorze i budowie kwiatu? Bardzo mi się podoba
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Martuś i ja przywitam się w nowej odsłonie Twojego dojrzałego i barwnego ogrodu.
Pięknie go rozpoczęłaś, prezentując portrety okazałych kwiatów, wszelakich kształtów, kolorów i gabarytów.
Będę tu zaglądać, bo jest co podziwiać i odkrywać kolejne perełki roślinne.
Pozdrawiam serdecznie i niech Ci pogoda dopisuje, taka dopasowana do potrzeb.
Pięknie go rozpoczęłaś, prezentując portrety okazałych kwiatów, wszelakich kształtów, kolorów i gabarytów.
Będę tu zaglądać, bo jest co podziwiać i odkrywać kolejne perełki roślinne.
Pozdrawiam serdecznie i niech Ci pogoda dopisuje, taka dopasowana do potrzeb.
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
No nie wiem czy każdy chwast ma w sobie coś ładnego? Co ma ładnego w sobie taki perz na przykład? Albo taka koniczyna drobnogłówkowa?
Strasznie mi się podoba Twoja kolekcja orlików. No i maki. Czy tam maczyska?
Pozdrawiam!
LOKI
Strasznie mi się podoba Twoja kolekcja orlików. No i maki. Czy tam maczyska?
Pozdrawiam!
LOKI
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Gorąco witam wszystkich, miłych gości
Dziękuję, że jesteście .
Janku, niestety, wolność dla dużych kończy się niewolą, a nawet śmiercią dla małych, a przecież małe też jest piękne, dlatego tym większym muszę ją ograniczać.
Iwonko, dzięki za wsparcie i bardzo dziękuję, że w moim ogrodzie przybyło tyle cudeniek od Ciebie
Łubiny sieją się u mnie samowolnie, ale żarnowce bardzo trudno mi uchować, coś im nie odpowiada, a ja nie mogę dociec co to może być
Dorotko, mam nadzieję, że jeszcze zajrzysz
Maryniu, , dziękuję, że jesteś.
Pięknej niedzieli
Soniu, . Tobie porządkowanie udaje się fantastycznie , a niewielki bałaganik jednorocznych, na krótko może zakłóci elegancję ogrodu, ale ucieszy kolorami cynii i zapachem tytoniu
Marysiu, ogromnie mnie cieszy Twoja wizyta .
Wymianę w końcu ogarniemy, teraz zdrówko jest najważniejsze i ładna pogoda, to i sezon będzie udany;:196
Aniu, dziękuję w imieniu irysa
Te piwonie są jeszcze wcześniejsze niż moja "majówka", która dopiero teraz zakwitła, reszta też jeszcze w pąkach i też nie wszystkie zakwitną, nawet z tych, które do tej pory kwitły niezawodnie.
Izo, , nowy wątek odwlekałam, ile mogłam, ale w końcu się zmobilizowałam.
Myślę, że masz na myśli piwonię z trzeciego zdjęcia? To krzewiasta Delavaya.
Stasiu, witam Cię gorąco , dziękuję za pochwały i dobre życzenia Wszystkie odwzajemniam i zapraszam .
Loki, perz, a zwłaszcza jego kłącza są bardzo zdrowe, a części nadziemnych używał mój kot i mimo hulaszczego trybu życia, miał się dobrze przez trzynaście lat! Wiechy kwitnącego też są ładne, a kwiatuszki koniczyny podziwiałam na Twoich zdjęciach.
Orliki robią co chcą w moim ogrodzie, każdego roku zmieniając, a to kolory, a to kształty kwiatów i miejsce występowania.
Maczyska rosną w jednym miejscu, ale maczki, mam nadzieję, będą robić mi niespodzianki.
Sporo kwitnie w ogrodzie, niektóre zdjęcia przedwczorajsze, ale aktualne.
Udało mi się w deszczu złapać kolor piwonii, to powtórzę ich zdjęcia, może ktoś zna ich nazwy?
A ta ma piękny bordowy kolor, ale na zdjęciu wychodzi mi czerwony.
Jeszcze raz moje maki, bo one kwitną tylko przez mgnienie oka
Kawałek ogrodu, zarośnięty wiesiołkiem, zamierzałam przekopać, ale pogoda mi nie pozwoliła, a teraz nie będę tam za bardzo grzebać, bo odkryłam kwitnącą Listerę jajowatą! Może jeszcze coś storczykowatego się pojawi?
Czworolist też pojawił się bez mojego udziału
Ostatnia kamasja Sacajewa
Pięknej, słonecznej niedzieli Wam życzę
Dziękuję, że jesteście .
Janku, niestety, wolność dla dużych kończy się niewolą, a nawet śmiercią dla małych, a przecież małe też jest piękne, dlatego tym większym muszę ją ograniczać.
Iwonko, dzięki za wsparcie i bardzo dziękuję, że w moim ogrodzie przybyło tyle cudeniek od Ciebie
Łubiny sieją się u mnie samowolnie, ale żarnowce bardzo trudno mi uchować, coś im nie odpowiada, a ja nie mogę dociec co to może być
Dorotko, mam nadzieję, że jeszcze zajrzysz
Maryniu, , dziękuję, że jesteś.
Pięknej niedzieli
Soniu, . Tobie porządkowanie udaje się fantastycznie , a niewielki bałaganik jednorocznych, na krótko może zakłóci elegancję ogrodu, ale ucieszy kolorami cynii i zapachem tytoniu
Marysiu, ogromnie mnie cieszy Twoja wizyta .
Wymianę w końcu ogarniemy, teraz zdrówko jest najważniejsze i ładna pogoda, to i sezon będzie udany;:196
Aniu, dziękuję w imieniu irysa
Te piwonie są jeszcze wcześniejsze niż moja "majówka", która dopiero teraz zakwitła, reszta też jeszcze w pąkach i też nie wszystkie zakwitną, nawet z tych, które do tej pory kwitły niezawodnie.
Izo, , nowy wątek odwlekałam, ile mogłam, ale w końcu się zmobilizowałam.
Myślę, że masz na myśli piwonię z trzeciego zdjęcia? To krzewiasta Delavaya.
Stasiu, witam Cię gorąco , dziękuję za pochwały i dobre życzenia Wszystkie odwzajemniam i zapraszam .
Loki, perz, a zwłaszcza jego kłącza są bardzo zdrowe, a części nadziemnych używał mój kot i mimo hulaszczego trybu życia, miał się dobrze przez trzynaście lat! Wiechy kwitnącego też są ładne, a kwiatuszki koniczyny podziwiałam na Twoich zdjęciach.
Orliki robią co chcą w moim ogrodzie, każdego roku zmieniając, a to kolory, a to kształty kwiatów i miejsce występowania.
Maczyska rosną w jednym miejscu, ale maczki, mam nadzieję, będą robić mi niespodzianki.
Sporo kwitnie w ogrodzie, niektóre zdjęcia przedwczorajsze, ale aktualne.
Udało mi się w deszczu złapać kolor piwonii, to powtórzę ich zdjęcia, może ktoś zna ich nazwy?
A ta ma piękny bordowy kolor, ale na zdjęciu wychodzi mi czerwony.
Jeszcze raz moje maki, bo one kwitną tylko przez mgnienie oka
Kawałek ogrodu, zarośnięty wiesiołkiem, zamierzałam przekopać, ale pogoda mi nie pozwoliła, a teraz nie będę tam za bardzo grzebać, bo odkryłam kwitnącą Listerę jajowatą! Może jeszcze coś storczykowatego się pojawi?
Czworolist też pojawił się bez mojego udziału
Ostatnia kamasja Sacajewa
Pięknej, słonecznej niedzieli Wam życzę
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Fajny taki ogród, w którym coś się "odkrywa" Oczywiście musiałam sprawdzić, to za cudo, bo wielu roślin w waszych ogrodów zupełnie nie znam. Mój, mimo iż maleńki, też czasami pozwala mi na takie radości. Ostatnio znalazłam tak rutewkę, którą miałam obawy, że Filip usunął wraz z podagrycznikiem. Na szczęście tam nie doszedł, to udało mi się ją wypatrzeć
Maki piękne, sztywno się trzymają, ale rzeczywiście ich żywot krótki. Z czosnkami stworzyły doskonały duet kolorystyczny .Na szczęście zostaną zastąpione innymi kwitnięciami, nie będzie nudy.
Roślinki niech rosną Tobie na pociechę, u mnie miały już ciasno.
Niedziela zapowiada się słoneczna i bardzo ciepła. Tobie również miłego dzionka
Maki piękne, sztywno się trzymają, ale rzeczywiście ich żywot krótki. Z czosnkami stworzyły doskonały duet kolorystyczny .Na szczęście zostaną zastąpione innymi kwitnięciami, nie będzie nudy.
Roślinki niech rosną Tobie na pociechę, u mnie miały już ciasno.
Niedziela zapowiada się słoneczna i bardzo ciepła. Tobie również miłego dzionka