Żurawka,żuraweczka - dyskusje dot.uprawy
- ewita44
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Żurawka,żuraweczka - dyskusje dot.uprawy
Witajcie
Ja dopiero zaczynam przygodę z żurawkami .
W tym miesiącu kupiłam 3 purpurowe żurawki ale nie znam odmiany.
Wsadziłam w nóżkach powojnika kupionego też przy okazji kupna żurawek-powojnika Purpurea Plena Elegans.
Zobaczymy w przyszłym roku jak przypadną sobie do gustu.
Ja dopiero zaczynam przygodę z żurawkami .
W tym miesiącu kupiłam 3 purpurowe żurawki ale nie znam odmiany.
Wsadziłam w nóżkach powojnika kupionego też przy okazji kupna żurawek-powojnika Purpurea Plena Elegans.
Zobaczymy w przyszłym roku jak przypadną sobie do gustu.
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Przydomowy ogród emerytki
- PATRYK
- 100p
- Od: 6 lut 2019, o 20:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chyba błąd się wkradł
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Halinko
Pięknie wyglądają te Twoje żurawki przy białym powojniku.
Pięknie wyglądają te Twoje żurawki przy białym powojniku.
Chciałabym kupić czerwoną żurawkę, taką naprawdę czerwoną. Nie bordową, nie brązową tylko jasno czerwoną.
Jest taka? Jeżeli tak to poproszę o nazwę. Bo niby tych czerwonych żurawek jest ileś, ale jak patrzę na zdj. w necie, to te czerwone nie zawsze wyglądają na czerwone.
Kupiłam jedną, ale nie wiem jak się nazywa. Ma liście brązowe, ale jak słońce przyświeci, to liście od spodu wyglądają na czerwone. Ma bardzo duże liście i jest ładna.
Bardzo proszę o pomoc.
Jest taka? Jeżeli tak to poproszę o nazwę. Bo niby tych czerwonych żurawek jest ileś, ale jak patrzę na zdj. w necie, to te czerwone nie zawsze wyglądają na czerwone.
Kupiłam jedną, ale nie wiem jak się nazywa. Ma liście brązowe, ale jak słońce przyświeci, to liście od spodu wyglądają na czerwone. Ma bardzo duże liście i jest ładna.
Bardzo proszę o pomoc.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- FikuMiku
- Od: 19 maja 2020, o 08:08
No nie wiem... mam Marmalade i nie powiedziałabym, że jest czerwona. Jest przepiękna!! Nie oddałabym jej za wszystkie funkie i żurawki świata, ale to brąz wpadający w delikatną przytłumioną czerwień.
Jednak mając urodziwą Marmalade, nie przyszłoby mi do głowy szukać piękniejszej - to królowa mojego brzydkiego ogrodowego kąta. Dziś już noc, ale przy najbliższej okazji zrobię tej damie zdjęcie.
Jednak mając urodziwą Marmalade, nie przyszłoby mi do głowy szukać piękniejszej - to królowa mojego brzydkiego ogrodowego kąta. Dziś już noc, ale przy najbliższej okazji zrobię tej damie zdjęcie.
Życie jest do chrzanu, co oznacza, że poza wyciskaniem łez może okazać się całkiem smaczne. Fiku Miku Ogrodniku cz. 1
Tylko co ludzkie potrafi być prawdziwie obce.Reszta to lasy mieszane, krecia robota i wiatr. Pelargonioza Fiku Miku cz.1
Tylko co ludzkie potrafi być prawdziwie obce.Reszta to lasy mieszane, krecia robota i wiatr. Pelargonioza Fiku Miku cz.1
Cyma piękna ta Twoja żurawka. Też zamierzam taką kupić. Tylko muszę kupić przez, bo nigdzie takiej nie mogę spotkać, a już na nią poluję od dłuższego czasu. Ona wybarwia się różnie, zależnie od pory roku? Na zdjęciach w necie widzę, że jest też pomarańczowo-miodowa, czy to może inna odmiana?
Udało mi się natomiast kupić marmalade seledynową. Też jest ładna i jeszcze fioletową. Ta fioletowa jest dla mnie za ciemna. Bo dominuje ciemny fiolet i czerń. Wolałabym jasny fiolet.
Czerwoną też zamówię prze net. Też myślałam o Fire Alarm i jeszcze wyczytałam że podobno najbardziej czerwona jest Forever Red. Choć na zdjęciach w necie Fire Alarm i Forever Red wyglądają bardzo podobnie.
Udało mi się natomiast kupić marmalade seledynową. Też jest ładna i jeszcze fioletową. Ta fioletowa jest dla mnie za ciemna. Bo dominuje ciemny fiolet i czerń. Wolałabym jasny fiolet.
Czerwoną też zamówię prze net. Też myślałam o Fire Alarm i jeszcze wyczytałam że podobno najbardziej czerwona jest Forever Red. Choć na zdjęciach w necie Fire Alarm i Forever Red wyglądają bardzo podobnie.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Czerwona jest jeszcze Paprika, ale moja niestety padła, więc zdjęcia nie pokażę.
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28