Makrofotografia - cz.1
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 1 lut 2008, o 16:57
- grzesiek_z
- 200p
- Od: 13 paź 2008, o 12:19
- Kontakt:
- myszorek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne, artystyczne zdjęcia! Idealne na plakat ;)
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
-
Oczywiście, że były na plakacie...
Oczywiście, że były na plakacie...myszorek pisze:Piękne, artystyczne zdjęcia! Idealne na plakat ;)
Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego & Adam Struzik PSL w JURY ogłosili konkurs fotograficzny. No i oczywiście nagrody dali swoim ulubionym faworytom - mnie nie a jak trzeba było wydrukować plakat z dobrymi zdjęciami to wydrukowali z m.in. moją fotografią. Bo te fotografie, które nagrodził Struzik widocznie nie nadawały się na plakat bo były słabe. Z kolei mnie nagrody nie dadzą bo nie jestem swoim człowiekiem. Wszystko zgodnie z regulaminem i prawem. (Tekst zmoderowano na prośbę innych użytkowników forum. Nalewka), robie dobre zdjęcia i nikt mi tego nie zabierze.
-
Używałem do tych dwóch zdjęć:
http://www.ceneo.pl/57913
----------------------------------------------------------------------

http://www.ceneo.pl/57913
----------------------------------------------------------------------

- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie rozdmuchujemy tematu słownictwa jednego z userów. Został napomniany i sekować go nie musimy.
Dziękuję za zrozumienie.
Dziękuję za zrozumienie.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
-
Kwiatek może poprawić naszą wydolność umysłową
Obserwując intensywne kolory kwiatów możemy odpędzić depresję i poprawić swoją wydolność umysłową.

Naukowcy z uniwersytetu w Essex odkryli, że kolory mogą wpływać na pamięć, giętkość umysłową, czas reakcji, a nawet siłę fizyczną. Ochotnicy, którym prezentowano jasne i mocne kolory, wykonywali zadania poznawcze o 25 procent lepiej, niż osoby oglądające wcześniej różne odcienie szarości, ich koordynacja wzrokowo-ruchowa poprawiła się o 20 procent, zaś siła fizyczna wzrosła o 9 procent.
Zdaniem badaczy, już po 5 minutach patrzenia na tęczę można stwierdzić znaczące wyostrzenie zmysłów. Badania wykazały również, że intensywny czerwony kolor zwiększa pewność siebie i zwalcza depresję, zaś mocny błękit uspokaja
Obserwując intensywne kolory kwiatów możemy odpędzić depresję i poprawić swoją wydolność umysłową.

Naukowcy z uniwersytetu w Essex odkryli, że kolory mogą wpływać na pamięć, giętkość umysłową, czas reakcji, a nawet siłę fizyczną. Ochotnicy, którym prezentowano jasne i mocne kolory, wykonywali zadania poznawcze o 25 procent lepiej, niż osoby oglądające wcześniej różne odcienie szarości, ich koordynacja wzrokowo-ruchowa poprawiła się o 20 procent, zaś siła fizyczna wzrosła o 9 procent.
Zdaniem badaczy, już po 5 minutach patrzenia na tęczę można stwierdzić znaczące wyostrzenie zmysłów. Badania wykazały również, że intensywny czerwony kolor zwiększa pewność siebie i zwalcza depresję, zaś mocny błękit uspokaja