Miłe ciernie - carabus1
Re: Miłe ciernie - carabus1
Ślicznie kwitną , a i nowości baaardzo obiecujące. Żona jak sprytnie je rozpakowała, trochę się bałam, bo ja nikomu nie powierzam rozwijania moich kaktusów .
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne, piękne.
I kwiaty chamaecereusów i nowości zakupione - szczególnie trichocereus dla mnie interesujący. No, tym razem zaszalałeś, rośliny do pozazdroszczenia...
I kwiaty chamaecereusów i nowości zakupione - szczególnie trichocereus dla mnie interesujący. No, tym razem zaszalałeś, rośliny do pozazdroszczenia...
- Aileen
- Od: 20 cze 2015, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie kwitnące chamacereusy, "Lady Jane" zaszalała, bukiecik do pozazdroszczenia Świetne, obiecujące nowości, średnica kwiatu Trichocereus Skyfall 18 cm imponująca
Dziękuję wszystkim za miłe słowa
barbra13:Ja swojej żonie ufam jak sobie samemu, wiem że by ich nie uszkodziła. Raczej się bałem by one jej dłoni nie pokłuły
Henryku: Faktycznie trochę poszalałem, nie były one tanie, ale na szczęście nie przesadzanie drogie. Chociażby Shinshowa Deep Pink wiedziałem jakiś czas temu jak się sprzedała tak z trzy razy drożej...
Aileen: Faktycznie Lady Jane jest jeszcze niewielkich rozmiarów, a to od razu trzy kwiaty. Dobrze to wróży na przyszłość
barbra13:Ja swojej żonie ufam jak sobie samemu, wiem że by ich nie uszkodziła. Raczej się bałem by one jej dłoni nie pokłuły
Henryku: Faktycznie trochę poszalałem, nie były one tanie, ale na szczęście nie przesadzanie drogie. Chociażby Shinshowa Deep Pink wiedziałem jakiś czas temu jak się sprzedała tak z trzy razy drożej...
Aileen: Faktycznie Lady Jane jest jeszcze niewielkich rozmiarów, a to od razu trzy kwiaty. Dobrze to wróży na przyszłość
Pozdrawiam, Piotr
Moje kaktusy
Moje kaktusy
- honorka22
- Od: 3 maja 2013, o 16:36
Wszystkie hybrydy spisały się na medal, ale na wyróżnienie zasługuje Chamaecereus "Lady Jane"
Nowości bardzo wyszukane, na pewno będą ozdobą Twojej kolekcji .
Nowości bardzo wyszukane, na pewno będą ozdobą Twojej kolekcji .
Ja swojej żonie ufam jak sobie samemu, wiem że by ich nie uszkodziła. Raczej się bałem by one jej dłoni nie pokłuły
No pewnie, szkoda by było, takie piękne .
Żona dziękuję za miłe słowa
A dziś zapraszam do obejrzenia kilku zdjęć. Na przystawkę chciałbym zaprezentować dwa "maluszki": Rebutia senilis var. kesselringiana i Aylostera albiareolata.
Z kolei na danie główne mogę Państwu zaprezentować dwie hybrydy Echinopsis (no name).
A na deser polecam premierę filmową na moim kanale Smacznego
youtu.be/38VeX8TmXxs
A dziś zapraszam do obejrzenia kilku zdjęć. Na przystawkę chciałbym zaprezentować dwa "maluszki": Rebutia senilis var. kesselringiana i Aylostera albiareolata.
Z kolei na danie główne mogę Państwu zaprezentować dwie hybrydy Echinopsis (no name).
A na deser polecam premierę filmową na moim kanale Smacznego
youtu.be/38VeX8TmXxs
Pozdrawiam, Piotr
Moje kaktusy
Moje kaktusy
- Aileen
- Od: 20 cze 2015, o 17:54
Bardzo pracowite maluszki, brawo hybrydy Echinopsis wspaniale zakwitły i widać, że dopiero się rozkręcają, są następne pąki, będzie się działo
Pozdrawiam, Piotr
Moje kaktusy
Moje kaktusy
- emerald
- Od: 29 lut 2012, o 13:40
Kolekcja się rozrasta, ciekawe okazy, cudowne kwiaty .... a owadom i ja się przyglądam
Pozdrawiam, Zuza
- honorka22
- Od: 3 maja 2013, o 16:36
Bardzo ciekawe te Twoje hybrydy .
Nawet nie wiedziałam, że jedna roślinka może mieć tak różnorodne kwiaty. Gratuluję kwitnienia
Piotrek, tylko nie każ nam zbyt długo czekać na wideo-relację....
Nawet nie wiedziałam, że jedna roślinka może mieć tak różnorodne kwiaty. Gratuluję kwitnienia
Pięknie zakwitły hybrydy Echinopsis , do tego same rośliny takie ładne, dorodne, moje w porównaniu z Twoimi wyglądają na zaniedbane.
Dziękuję bardzo Mam jeszcze kilka chamae o zmiennym ubarwieniu, a także kształcie kwiatów. W tym roku pokażę tę cechę jeszcze na przykładzie Chamaecereus Austria. A wideo-relacja będzie dostępna na YT dziś punktualnie o godzinie 17.00honorka22 pisze:Bardzo ciekawe te Twoje hybrydy .
Widziałem rośliny na Twoim wątku i pozwól, że zdecydowanie się z Tobą nie zgodzę!!!! Masz przepiękne roślinybarbra13 pisze:Pięknie zakwitły hybrydy Echinopsis , do tego same rośliny takie ładne, dorodne, moje w porównaniu z Twoimi wyglądają na zaniedbane.
Pozdrawiam, Piotr
Moje kaktusy
Moje kaktusy