https://lh6.googleusercontent.com/-jCo2 ... G_0033.JPG [/img]
Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.3
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.3
Moje Piano, Red Leonardo de Vinci nie mam

-
- 200p
- Od: 15 mar 2020, o 16:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wg mnie Piano ma wyższy, smuklejszy krzew, a same pąki i kwiaty są bardziej okrągłe. U Red Leonardo da Vinci rozwijające się pąki mają w środku zagłębienie i wyglądają jakby je coś podgryzało- nie są zbyt ładne

Ale potem jest coraz lepiej. Rozwinięte kwiaty mają sztywne płatki i długo się trzymają

Bardziej podoba mi się Piano, ale tą moją chyba zatrzymam w ogrodzie.

Ale potem jest coraz lepiej. Rozwinięte kwiaty mają sztywne płatki i długo się trzymają

Bardziej podoba mi się Piano, ale tą moją chyba zatrzymam w ogrodzie.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
1 - taką kupiłam pod nazwą Ewenement a druga to pewnie Papa Geno
Emi128 dziś patrzyłam na swoją pnąca Florentina, mocna czerwień, troche podobna do Piano zerknij
Emi128 dziś patrzyłam na swoją pnąca Florentina, mocna czerwień, troche podobna do Piano zerknij
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ta pierwsza z Auchana wyglądem przypomina Lustige te wyszczerbione płatki ,ale mogę się mylić
Widze, ze watek zamarl
jeśli ktos bylby zainteresowany zakupem roz, to sa juz w Carrefourze. Gdzies po 5 roznych angielek i francuzek. Moim zdaniem takie, ktore byly wiosna, chociaz udalo mi sie znalezc rozowa pomponiasta francuska, ktorej wiosna nie widzialam. Sa tez inne wielkokwiatowe.

- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Floresita Bardzo ładna różyczka

A to moja róża Lila Wunder chyba trafiłam ... Jak myślicie ? Dokładnie nie pamietam, gdzie ją kupiłam, ale zdaje się, że w Auchanie.

wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Witajcie
Ja przy okazji zakupów wpadłam do tego marketu, o którym pisze moja przedmówczyni.
Planowałam coś dokupić z róż francuskich i angielek ale w ofercie mojego A...n nie było tego ani nawet serii niebieskiej.
Były tylko pnące w kartonikach (9,79 zł), pachnące w kartonikach (9,89), w kartonach (7,99) , woreczkowe (6,99-zielony i 5,99-biały woreczek )
i na pniu (32,99).
No i z braku laku musiałam zadowolić się tymi w woreczkach i jedną kartonikową białą niby Mount Shasta (ciekawa jestem czy kolejne podejście będzie w końcu trafione).

Ceny w porównaniu do zeszłego roku wyższe (zresztą jak wszystko co podrożało).
Widzę to po różach na pniu, bo w zeszłym roku kupowałam takowe (2 szt.) po ok. 25 zł.
Zobaczymy co z nich wyrośnie, już moczą się w wodzie i będą wsadzone tymczasowo do doniczek, zamieszkają jeszcze w chłodnym miejscu.
Miłego weekendu.
Ja przy okazji zakupów wpadłam do tego marketu, o którym pisze moja przedmówczyni.
Planowałam coś dokupić z róż francuskich i angielek ale w ofercie mojego A...n nie było tego ani nawet serii niebieskiej.
Były tylko pnące w kartonikach (9,79 zł), pachnące w kartonikach (9,89), w kartonach (7,99) , woreczkowe (6,99-zielony i 5,99-biały woreczek )
i na pniu (32,99).
No i z braku laku musiałam zadowolić się tymi w woreczkach i jedną kartonikową białą niby Mount Shasta (ciekawa jestem czy kolejne podejście będzie w końcu trafione).

Ceny w porównaniu do zeszłego roku wyższe (zresztą jak wszystko co podrożało).
Widzę to po różach na pniu, bo w zeszłym roku kupowałam takowe (2 szt.) po ok. 25 zł.
Zobaczymy co z nich wyrośnie, już moczą się w wodzie i będą wsadzone tymczasowo do doniczek, zamieszkają jeszcze w chłodnym miejscu.
Miłego weekendu.

Witam w nowym sezonie!
W gazetce Auchan wyraznie pokazano że od 3.03. ma być pełna oferta róż. Odwiedziłam 2 różne sklepy i tak jak piszecie - tylko zwykłe kartonikowe, trochę woreczkowych i u mnie nawet brak tych na pniu. Angielelskich, francuskich oraz serii niebieskiej w ogóle nie było. Sprzedawcy nic nie wiedzą, twierdzą że tylko to przyjechało.
Jeśli zauważycie że te angielskie i francuskie się pojawią to dajcie znać.
W gazetce Auchan wyraznie pokazano że od 3.03. ma być pełna oferta róż. Odwiedziłam 2 różne sklepy i tak jak piszecie - tylko zwykłe kartonikowe, trochę woreczkowych i u mnie nawet brak tych na pniu. Angielelskich, francuskich oraz serii niebieskiej w ogóle nie było. Sprzedawcy nic nie wiedzą, twierdzą że tylko to przyjechało.
Jeśli zauważycie że te angielskie i francuskie się pojawią to dajcie znać.
We Wrocławiu też na razie bez pełnej oferty - w kartonikach były tylko wielkokwiatowe pachnące i rabatowe.
Kolejne pewnie pojawią się w przyszłym tygodniu.
Moim zdaniem jak kupować to tylko na początku, później są już rozhartowane, przesuszone i strasznie wymieszane.
Nie planowałam w tym roku zakupów, ale się nie oparłam i kupiłam wczoraj 2 żółte pachnące.
Po kolorze młodych listków widać, że każda inna, ale ja nie mam jakiś wygórowanych oczekiwań.
Kolejne pewnie pojawią się w przyszłym tygodniu.
Moim zdaniem jak kupować to tylko na początku, później są już rozhartowane, przesuszone i strasznie wymieszane.
Nie planowałam w tym roku zakupów, ale się nie oparłam i kupiłam wczoraj 2 żółte pachnące.
Po kolorze młodych listków widać, że każda inna, ale ja nie mam jakiś wygórowanych oczekiwań.