Oaza Spokoju
- Shalina
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Oaza Spokoju
Krysiu przepiękne są Twoje róże, a Eden Rose mnie zauroczyła
Piwonie śliczne i jeszcze kwitną, a u mnie już ich czas minął.
Do Tell cudowna, ale już tylko mogę podziwiać ją u Ciebie
Pozdrawiam cieplutko
Piwonie śliczne i jeszcze kwitną, a u mnie już ich czas minął.
Do Tell cudowna, ale już tylko mogę podziwiać ją u Ciebie
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Przydomowy ogród emerytki
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Krysiu, śliczne róże , angielki obsypane kwiatami, Eden zachwycająca rumieńcem
Pięknie kwitnące bodziszki, uroczy goździk kropkowany, a ta piwonia na ostatnim zdjęciu , czy to Gay Paree?
Pięknej pogody na różany sezon
Pięknie kwitnące bodziszki, uroczy goździk kropkowany, a ta piwonia na ostatnim zdjęciu , czy to Gay Paree?
Pięknej pogody na różany sezon
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Krysiu cudownie wszystko kwitnie, Twój ogród w niczym nie ustępuje tym profesjonalnym ogrodom...no może wielkością, bo oni mają do obsadzenia hektary.
Masz rację siły wrócą z czasem, dziękuję za przypomnienie o barszczyku. Niestety od zielonych jakoś mnie odrzuciło, może dlatego że covid nadszarpną wątrobę i ograniczam surowizny.
Pozdrawiam serdecznie
Masz rację siły wrócą z czasem, dziękuję za przypomnienie o barszczyku. Niestety od zielonych jakoś mnie odrzuciło, może dlatego że covid nadszarpną wątrobę i ograniczam surowizny.
Pozdrawiam serdecznie
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Krysiu czarujesz różami co roku. Nowa piękność Crown Pr. Margareta cudna. Jak się zadomowi inne będą mieć piękną konkurentkę.
Skalnica z drobnymi kwiatami urocza, pięknie sie komponuje z liśćmi host.
dziękuję za informacje o Schneeperle. Wolałabym jej po raz trzeci nie przesadzać. Dla dwu przewidziałam około 1 metra kwadratowego.
Miłych chwil w ogrodzie.
Skalnica z drobnymi kwiatami urocza, pięknie sie komponuje z liśćmi host.
dziękuję za informacje o Schneeperle. Wolałabym jej po raz trzeci nie przesadzać. Dla dwu przewidziałam około 1 metra kwadratowego.
Miłych chwil w ogrodzie.
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie Kochani
W końcu podlało solidnie i leje dziś nadal, ale sucho już było bardzo i deszczyk potrzebny
Soniu Crown Pr. M. przesiedziała tamten cały sezon w donicy, bo myślałam nad miejscówką, dopiero na jesieni powędrowała na rabatę, nieopodal jest Docteur Jamain, więc będzie kontrastowo, o ile się zgrają kwitnieniami, bo Docteur lubi wcześniej zakwitnąć, ale zawsze jeszcze jakieś pąki ma później to będzie tłem dla Margarety kwiatuszki skalnicy są takie delikatne, po prostu bajeczne Metr kwadratowy myślę, że w zupełności wystarczy, ona u mnie nie rośnie szybko, a zawsze można poprzycinać trochę gałązki po kwitnieniu, ja chyba muszę to zrobić z moimi najstarszymi azaliami japońskimi bo się bardzo rozbujały, w sumie to co rok coś tam uszczknę dla zgęstnienia. Dziękuje za odwiedziny, pozdrawiam
Marysiu dziękuję za uznanie dla mojego ogrodu jeszcze by można w nim sporo zmieścić ale czasu mało i zdrowie po covidzie ciągle szwankuje, robi dziadostwo w organizmie, ale trzeba pozytywnie być nastawionym i się nie dawać. Odżywianie i odpoczynek najważniejsze bo zmęczenie długo trzyma człowieka, choć nie wszyscy tak mają, chyba zależy od organizmu. Marysiu dużo zdrówka
Martusiu Angielki potrzebują trochę czasu od wsadzenia żeby pokazać na co je stać, ale ja się w nich zakochałam Graham T uwielbiam a on coś marniejszy w tym roku, wiosna zimna i byle jaka i start był ciężki, więc mu wybaczam. Na ostatnim zdjęciu to Ursyn Niemcewicz, piękna Piwonia, sztywna i kolor nieziemski, błyszczy w ogrodzie Dziękuje za odwiedzinki i pozdrawiam
Halinko Eden Rose to kapryśna róża, lubi przemarzać i bardzo bałam się jej sadzić, ale znalazłam chyba dość dobrą miejscówkę dla niej rośnie pod domem od południowej strony, w zacisznym miejscu i kwitnie niezawodnie co rok, sadzona w 2017 roku. Piwonie ostatnimi kwiatami kwitną, ale dziś deszcz je już chyba zniszczy bo leje intensywnie. Do tell jest urocza te pręciki i gra kolorów świetna, nie wysoka Piwonia dość sztywna, polecam może upniesz jeszcze. Dziękuję i pozdrawiam
Krysiu bardzo miło czyta się Twój wpis, tyle pochwalnych słów Takie słowa mobilizują do dalszego tworzenia i przerabiania, dziękuję Bardzo lubię przebywać w ogrodzie i dłubać w ziemi, i jakoś te kompozycje dość fajnie wychodzą, choć są zakamarki którymi pasowało by się bardziej zająć Faktycznie to przejście koloru na tym zdjęciu co Ci się tak spodobało jest świetne. Pozdrawiam serdecznie
Dziś jeszcze czerwcowe fotki, Róże się rozkręcają co raz bardziej
Ghislaine de Feligonde
NN zakwitła tylko jednym kwiatem ale takim uroczym
Pozdrawiam i miłych chwil w ogrodach życzę
W końcu podlało solidnie i leje dziś nadal, ale sucho już było bardzo i deszczyk potrzebny
Soniu Crown Pr. M. przesiedziała tamten cały sezon w donicy, bo myślałam nad miejscówką, dopiero na jesieni powędrowała na rabatę, nieopodal jest Docteur Jamain, więc będzie kontrastowo, o ile się zgrają kwitnieniami, bo Docteur lubi wcześniej zakwitnąć, ale zawsze jeszcze jakieś pąki ma później to będzie tłem dla Margarety kwiatuszki skalnicy są takie delikatne, po prostu bajeczne Metr kwadratowy myślę, że w zupełności wystarczy, ona u mnie nie rośnie szybko, a zawsze można poprzycinać trochę gałązki po kwitnieniu, ja chyba muszę to zrobić z moimi najstarszymi azaliami japońskimi bo się bardzo rozbujały, w sumie to co rok coś tam uszczknę dla zgęstnienia. Dziękuje za odwiedziny, pozdrawiam
Marysiu dziękuję za uznanie dla mojego ogrodu jeszcze by można w nim sporo zmieścić ale czasu mało i zdrowie po covidzie ciągle szwankuje, robi dziadostwo w organizmie, ale trzeba pozytywnie być nastawionym i się nie dawać. Odżywianie i odpoczynek najważniejsze bo zmęczenie długo trzyma człowieka, choć nie wszyscy tak mają, chyba zależy od organizmu. Marysiu dużo zdrówka
Martusiu Angielki potrzebują trochę czasu od wsadzenia żeby pokazać na co je stać, ale ja się w nich zakochałam Graham T uwielbiam a on coś marniejszy w tym roku, wiosna zimna i byle jaka i start był ciężki, więc mu wybaczam. Na ostatnim zdjęciu to Ursyn Niemcewicz, piękna Piwonia, sztywna i kolor nieziemski, błyszczy w ogrodzie Dziękuje za odwiedzinki i pozdrawiam
Halinko Eden Rose to kapryśna róża, lubi przemarzać i bardzo bałam się jej sadzić, ale znalazłam chyba dość dobrą miejscówkę dla niej rośnie pod domem od południowej strony, w zacisznym miejscu i kwitnie niezawodnie co rok, sadzona w 2017 roku. Piwonie ostatnimi kwiatami kwitną, ale dziś deszcz je już chyba zniszczy bo leje intensywnie. Do tell jest urocza te pręciki i gra kolorów świetna, nie wysoka Piwonia dość sztywna, polecam może upniesz jeszcze. Dziękuję i pozdrawiam
Krysiu bardzo miło czyta się Twój wpis, tyle pochwalnych słów Takie słowa mobilizują do dalszego tworzenia i przerabiania, dziękuję Bardzo lubię przebywać w ogrodzie i dłubać w ziemi, i jakoś te kompozycje dość fajnie wychodzą, choć są zakamarki którymi pasowało by się bardziej zająć Faktycznie to przejście koloru na tym zdjęciu co Ci się tak spodobało jest świetne. Pozdrawiam serdecznie
Dziś jeszcze czerwcowe fotki, Róże się rozkręcają co raz bardziej
Ghislaine de Feligonde
NN zakwitła tylko jednym kwiatem ale takim uroczym
Pozdrawiam i miłych chwil w ogrodach życzę
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Krysiu masz cudne kwitnienia nie tylko różane ,ale również piwoniowe. Do tell przecudna i nie dziwię się ze ja tak zachwalasz .U mnie sezon nijaki róże starają się jak mogą oczywiście Angela i Pretty sunrise niezawodne .Elżbietka trochę marniej ,ale ujdzie w tłoku Edenka cudnie Ci kwitnie to samo Graham czy Jubile celebration Deszcze skracają niestety kwitnienia. Dzisiaj od rana walczyłam sekatorem i nie tylko, bo chwasty rosną szybciej niż je usuwamy a że mnie ostatnio więcej nie ma niż jestem to mają pole do popisu. Miłego weekendu Krysiu Jak uda mi sie to w poniedziałek zrobię wysyłkę moze jeszcze coś byś chciała ????
Piękne róże i gożdziki.
Miłego dnia.
Miłego dnia.
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Witajcie Kochani
Lipcowy ogród jest jeszcze różany, choć dużo już do ścięcia, szczególnie po ostatnich deszczach. Nie nadążam z pracami w ogrodzie, trawsko rośnie na potęgę, a i sporo bylin trzeba poprzycinać. Ślimaki też żeruj, chciały się dobrać do mojej fasolki szparagowej -łobuzy W końcu zakwitnie mi hortensja ogrodowa jedyna która została resztę wywaliłam,[tą mam o Jadzi Jakuch ]Chyba powędrowała w końcu w odpowiednie miejsce. Wsadziłam ją od północnej strony domu pod samym domem i przy rynnie, więc dostęp do wody ma jako pierwsza, strasznie kapryśne są te ogrodówki, nie wiadomo jak im dogodzić Upały doskwierają i w ogrodzie nie ma kiedy popracować dziś straszna duchota a mam wolny dzień, ale za gorąco na prace w ogrodzie, rankiem tylko podlałam doniczkowe, może wieczorem coś się uda zrobić.
Jadziu U mnie z czasem kiepsko i nie wszystkie królewny zdążyłam już przyciąć, dziś strasznie duszno. Z Jubile C jestem w tym roku bardzo zadowolona pięknie zakwitła i taki zgrabny krzaczek jest, Edenka też ona ma śliczne duże kwiaty, szkoda ze zapachu nie ma no ale wybaczam jej to Graham mnie trochę rozczarował, w tamtym sezonie był ładniejszy, dużo gałązek musiałam wiosną przyciąć bo co wypuściły liście to marniały może teraz coś nowego wypuści po deszczach. Dziękuję i pozdrawiam cieplutko
Danusiu
Gąsiennica Ćmy- Znamionówka, bardzo upodobała sobie kwiat Artemisa
Eden Rose i Rosarium Uetersen
Cubana
Pozdrawiam Odwiedzających
Lipcowy ogród jest jeszcze różany, choć dużo już do ścięcia, szczególnie po ostatnich deszczach. Nie nadążam z pracami w ogrodzie, trawsko rośnie na potęgę, a i sporo bylin trzeba poprzycinać. Ślimaki też żeruj, chciały się dobrać do mojej fasolki szparagowej -łobuzy W końcu zakwitnie mi hortensja ogrodowa jedyna która została resztę wywaliłam,[tą mam o Jadzi Jakuch ]Chyba powędrowała w końcu w odpowiednie miejsce. Wsadziłam ją od północnej strony domu pod samym domem i przy rynnie, więc dostęp do wody ma jako pierwsza, strasznie kapryśne są te ogrodówki, nie wiadomo jak im dogodzić Upały doskwierają i w ogrodzie nie ma kiedy popracować dziś straszna duchota a mam wolny dzień, ale za gorąco na prace w ogrodzie, rankiem tylko podlałam doniczkowe, może wieczorem coś się uda zrobić.
Jadziu U mnie z czasem kiepsko i nie wszystkie królewny zdążyłam już przyciąć, dziś strasznie duszno. Z Jubile C jestem w tym roku bardzo zadowolona pięknie zakwitła i taki zgrabny krzaczek jest, Edenka też ona ma śliczne duże kwiaty, szkoda ze zapachu nie ma no ale wybaczam jej to Graham mnie trochę rozczarował, w tamtym sezonie był ładniejszy, dużo gałązek musiałam wiosną przyciąć bo co wypuściły liście to marniały może teraz coś nowego wypuści po deszczach. Dziękuję i pozdrawiam cieplutko
Danusiu
Gąsiennica Ćmy- Znamionówka, bardzo upodobała sobie kwiat Artemisa
Eden Rose i Rosarium Uetersen
Cubana
Pozdrawiam Odwiedzających
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Pięknie Krysiu! Zachwycająco. Cóż tu jeszcze można dodać
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Krysiu . Wow ale pięknie kwitną Ci róże i nie tylko one . Rzeczywiście mamy dzisiaj istną patelnię . Osobiście zaszyłam się w domu i jakoś trzeba to przetrwać . Sporo pracy czeka w ogródku ale nic na siłę . Twój James Galway wygląda zjawiskowo . Mój sadzony wiosną miał ciut inne kwiaty, mniej wypełnione ale może to ze względu na wiek ?? Mam nadzieję, że to nie pomyłka . Pięknie wygląda Twój ogród i strasznie podoba mi się to deskowe ogrodzenie , jest bardzo klimatyczne . Pozdrawiam .
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Krysiu pięknie, pięknie, pięknie na pewno też pachnąco. Z przycinaniem przekwitłych kwiatów i ja nie nadążam. Upały, duchota przeszkadza, wieczorem można byłoby coś zrobić, ale wtedy atakują komary i inne latające.
Czemu wyrzuciłaś hortensje, ja wiem są kapryśne nie zawsze kwitną, ale ten rok jest dla nich wyjątkowo łaskawy.
Czemu wyrzuciłaś hortensje, ja wiem są kapryśne nie zawsze kwitną, ale ten rok jest dla nich wyjątkowo łaskawy.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Kryniu!
Ach te twoje śliczne, obficie kwitnące róże.
Pomimo, że moje są ładniejsze niż w poprzednim roku to i tak moim daleko do twoich.
Marzeniem moim jest mieś takie ładne róże.
Pozdrówki zostawiam
Ach te twoje śliczne, obficie kwitnące róże.
Pomimo, że moje są ładniejsze niż w poprzednim roku to i tak moim daleko do twoich.
Marzeniem moim jest mieś takie ładne róże.
Pozdrówki zostawiam
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Krysiu ślicznie kwitły róże, a wiesz może jak nazywa się ta fioletowa, bo ma bardzo ciekawe płatki. Nieustannie zachwycam się bodziszkiem tym bardziej że u mnie podzielony obraził się i odszedł
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie