A jednak kaktusy 2 - barbra13
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: A jednak kaktusy 2 - barbra13
Wciąż bardzo ładnie u Ciebie.
Nie byłbym sobą gdybym nie pochwalił przed wszystkimi ślicznego kwiatuszka echinopsisa - piękny jest przecież jak marzenie!!
Ale i Lobivia marsoneri rubescens Lau 310 urokliwa bardzo.
Nie byłbym sobą gdybym nie pochwalił przed wszystkimi ślicznego kwiatuszka echinopsisa - piękny jest przecież jak marzenie!!
Ale i Lobivia marsoneri rubescens Lau 310 urokliwa bardzo.
- aga_zgaga
- Od: 18 cze 2016, o 12:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja zwrócę uwagę na M. longimamma, bo nie kwitnie jak większość mammilarii małymi kwiatkami na rózowo, tylko dużymi na żółto
- honorka22
- Od: 3 maja 2013, o 16:36
Jak zwykle szaleństwo kwiatów
Każdy dla siebie znajdzie coś najpiękniejszego.
Dla mnie numerem jeden z ostatnich postów jest Gymnocalycium armatum . A że ostatnio mam słabość do lobiwek, to Lobivia marsoneri rubescens Lau 310 również zasługuje na wyróżnienie. A do tej dwójki dorzucę jeszcze Gymnocalycium schickendantzii.
Poza tym wszystkie bardzo mi się podobają, bo większość to już wiekowe roślinki
Każdy dla siebie znajdzie coś najpiękniejszego.
Dla mnie numerem jeden z ostatnich postów jest Gymnocalycium armatum . A że ostatnio mam słabość do lobiwek, to Lobivia marsoneri rubescens Lau 310 również zasługuje na wyróżnienie. A do tej dwójki dorzucę jeszcze Gymnocalycium schickendantzii.
Poza tym wszystkie bardzo mi się podobają, bo większość to już wiekowe roślinki
M. longimamma faktycznie super ma kwiaty, ostatnio widziałem na sprzedaż Mammillarie kwitnące tak dużymi kwiatami i chyba kiedyś na jakąś zapoluję ;) A hybryda Echinopsis niesamowity ma kwiat
Pozdrawiam, Piotr
Moje kaktusy
Moje kaktusy
- Aileen
- Od: 20 cze 2015, o 17:54
Światło super, pięknie wyszły te fotki, no bo i kaktusy piękne, to był świetny moment na focenie (często brakuje mi takiego światła). Wszystkie są naprawdę urocze
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Przepiękne kwitnienia kaktusów fantastyczny widok
Bardzo Wam dziękuję.
No to chwalę się .
Taki grubasek do mnie zawitał - Pyrenacantha malvifolia. Mieczysławie, może tu zajrzysz, jeszcze raz bardzo dziękuję.
Nowy nabytek po prawej
Jakiś czas temu przeprowadziłam prawie wszystkie moje Adenium w cieplejsze warunki i nie wystawiłam na lato na zewnątrz, i bardzo im się to spodobało. Może miały trochę mniej słońca, ale za to wyrównaną wysoką temperaturę i to im pasuje. Chuderlaki zgrubiały, a te, co pozostały w "starych" warunkach, zmieniły się niewiele.
Takie dwa dziwaki
Kiedyś pokazywałam Adenium z nakrapianymi listkami, nadal jest taki "salamandrowy" i zaczyna mi się podobać, bo wcześniej te kolory kojarzyły mi z zasychaniem
Na koniec Gerrardanthus macrorhizus, wypuścił u mnie ze dwa, trzy listki i z niecierpliwością czekam, aż przytyje (Gerrardanthus, żeby nie było wątpliwości )
I to by było na tyle .
No to chwalę się .
Taki grubasek do mnie zawitał - Pyrenacantha malvifolia. Mieczysławie, może tu zajrzysz, jeszcze raz bardzo dziękuję.
Nowy nabytek po prawej
Jakiś czas temu przeprowadziłam prawie wszystkie moje Adenium w cieplejsze warunki i nie wystawiłam na lato na zewnątrz, i bardzo im się to spodobało. Może miały trochę mniej słońca, ale za to wyrównaną wysoką temperaturę i to im pasuje. Chuderlaki zgrubiały, a te, co pozostały w "starych" warunkach, zmieniły się niewiele.
Takie dwa dziwaki
Kiedyś pokazywałam Adenium z nakrapianymi listkami, nadal jest taki "salamandrowy" i zaczyna mi się podobać, bo wcześniej te kolory kojarzyły mi z zasychaniem
Na koniec Gerrardanthus macrorhizus, wypuścił u mnie ze dwa, trzy listki i z niecierpliwością czekam, aż przytyje (Gerrardanthus, żeby nie było wątpliwości )
I to by było na tyle .
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Grube (w tym kontekście) jest piękne!
Śliczne, doskonale wyglądające rośliny. Bardzo mi się podobają - do tego tak ich tutaj niewiele...
Śliczne, doskonale wyglądające rośliny. Bardzo mi się podobają - do tego tak ich tutaj niewiele...
- emerald
- Od: 29 lut 2012, o 13:40
Pyrenacantha malvifolia - fajny grubasek Ostatnio na giełdzie kwiatów widziałam kilka podobnych roślin, ale niestety, u mnie brakuje miejsca
Pozdrawiam, Zuza
- Aileen
- Od: 20 cze 2015, o 17:54
Bardzo ciekawe grubaski, ten z lewej na ostatniej fotce ma już spory brzuszek Czyli nie jest łatwo utuczyć takiego delikwenta ?
- Pio1986
- 500p
- Od: 21 lut 2015, o 11:36
Piękna i urozmaicona kolekcja:) Wspaniałe kaudeksy, których zazdroszczę:)
Mam kilka i są to wilczomlecze - mam nadzieję, że ich nie załatwie.
Wspaniale wybarwione kwiaty na Twoich lobiviach - L.marosneri v.rubescens Lau310 po prostu jest szałowa
Hybrydy echinopsis: Ganymedes i Melodie przepiękne. Będę na wiosnę poszukiwał takich roślin:)
Mam kilka i są to wilczomlecze - mam nadzieję, że ich nie załatwie.
Wspaniale wybarwione kwiaty na Twoich lobiviach - L.marosneri v.rubescens Lau310 po prostu jest szałowa
Hybrydy echinopsis: Ganymedes i Melodie przepiękne. Będę na wiosnę poszukiwał takich roślin:)
- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- jest mi bardzo miło, że Pyrenacantha malvifolia trafiła w lepsze warunki bytowe w wyśmienite towarzystwo innych roślin z caudexem i nie tylko, a przede wszystkim, pod dobrą opiekę.
Często odwiedzam Forum, jednak ograniczam się jedynie do prób czytania wątków. Niestety ten rok, a w zasadzie drugie półrocze pod względem mojego zdrowia, jest dla mnie fatalne. Najgorsze jest to, że mam kłopot - problemy z widzeniem, co wiąże się z pisaniem, robieniem fotek i ich wstawianie w wątkach. Pisałem Henrykowi, że wrócę na Forum, jak nastąpi poprawa mojego zdrowia, niestety coś poszło nie tak, nie wiem kiedy i czy będzie to możliwe. Pozdrawiam, niech Pyrenacantha malvifolia, rośnie i cieszy swoim wyglądem Opiekunkę.
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Barbaro masz piękną kolekcję grubasków
U mnie tylko jedno adenium przetrwało. Wprawdzie nie miałam ich wiele,
ale z kilku został jeden.
No i kaktusy też świetne., szczególnie ta Lobiwia od Tomka, kwitnąca na pomarańczowo.
Zresztą, wszystkie kwiaty piękne.
U mnie tylko jedno adenium przetrwało. Wprawdzie nie miałam ich wiele,
ale z kilku został jeden.
No i kaktusy też świetne., szczególnie ta Lobiwia od Tomka, kwitnąca na pomarańczowo.
Zresztą, wszystkie kwiaty piękne.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie