Nowa Arkadia nad Drwęcą ... zapraszam :)
- Alicja125
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nowa Arkadia nad Drwęcą ... zapraszam :)
Witaj Krysiu piękne masz te powojniki rosną Ci wspaniale kochają Cię bo mają się dobrze u Ciebie. Kany też ładnie masz rękę do roślin. Pozdrawiam życzę miłego dnia i dużo słoneczka 

Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu mateczna odmiana Tropical Bronze Scarlet jest piękna, ma super wybarwione liście jakie lubię
Ja jej nie mam
Dzieciaczki też są śliczne, a z każdym rokiem będą jeszcze ładniejsze
Też jestem ciekawa jaką osiągną wysokość?
Ja pierwszy raz podjęłam próbę wysiewu z nasion i uprawy kilku odmian z kłączy, ale też jestem bardzo zadowolona
Kwiaty i liście są piękne, chociaż na początku grad je trochę popieścił
Clematisy są cudowne, po prostu bajeczne
Jestem pełna podziwu dla Ciebie za Twoją pracowitość , że tak potrafisz zadbać o każdą roślinkę i tak pięknie je wyeksponować.
Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka

Ja pierwszy raz podjęłam próbę wysiewu z nasion i uprawy kilku odmian z kłączy, ale też jestem bardzo zadowolona

Kwiaty i liście są piękne, chociaż na początku grad je trochę popieścił

Clematisy są cudowne, po prostu bajeczne

Jestem pełna podziwu dla Ciebie za Twoją pracowitość , że tak potrafisz zadbać o każdą roślinkę i tak pięknie je wyeksponować.

Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka

Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Byłem przekonany, że to jeżówka? Ojojoj? A dzielżany u mnie też niezgorzej sobie radzą? Choć takich zjawiskowych nie mam?
Piękny powojnik na ogrodzeniu? Niesamowicie obsypany kwiatami?
Pozdrawiam!
LOKI
Piękny powojnik na ogrodzeniu? Niesamowicie obsypany kwiatami?
Pozdrawiam!
LOKI
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
tencia - Teresko witam i cieszę się, że każdej twej wizyty a także miłych słów. Dzielżany faktycznie powoli rozkwitają i w każdym sezonie czekam na to z niecierpliwością. Nie pamiętam czy Ci wysyłałam a jeśli tak to dość dawno 
Dla Ciebie

plocczanka-Lucynko witaj
Bardzo mi przykro, że aura zniszczyła Ci koleusy, to tak piękne rośliny i pasują do wielu aranżacji. Szkoda, bo one od samego początku do końca sezonu mają mocne kolory i sa piękną dekoracją.
Lubię co nieco wiedzieć o roślinie, która mam ochotę uprawiać. Kanny rosną u mnie od dawna więc znamy sie dobrze.
Moja ulubienica Kleopatra

leszczyna-Krysiu witam i pozdrawiam
Mówisz o mnie pracocholik .... może i tak bo prawda jest taka, że nie lubię bezczynności zarówno w domu jak i na działce. Muszę byc stale w ruchu wtedy lepiej się czuję.
Ukorzenianie hortensji z sadzonek zdrewniałych można zaczynać jak krzewy hortensji pójdą spać czyli zrzucą liście. Tylko czy ten termin dobry ... chyba nie bo jak się ukorzenią to młode pędy potrzebują światła a z tym gorzej ...
Moje w pełni kwitnienia

Powojnik o który pytasz to "Guernsey Cream"
korzo_m - Dorotko czy ja wiem jak to u mnie z tym tłumaczeniem ... ale to prawda, że wolę raz a dobrze
Dzięki temu nie ma dodatkowych pytań. szkoda, że rezygnujesz z nich bo wykopywanie kłączy, gdy ma się ogród przy domu to nie jest wielki problem. Sporo moich znajomych kanny uprawia tylko z siewu bo nie ma gdzie przechowywać.
Często te z siewu szybciej zakwitają niż te z kłączy, sa niższe ale kwiaty duże.
Rabaty bylinowe i z krzewami to stałe nasadzenia i wkrada sie monotonność... A z nich zrobisz raz szpaler. innym razem kącik z kannami w donicach przy domu lub na ogrodzie kępy z dużych liści przyciągające wzrok.

Co do powojników tych o większych kwiatach to moja przygoda tak na dobre zaczęła się na nowej działce, na poprzedniej był tylko jeden, a reszta z drobnymi kwiatami bo dobrze rosły i takie tez lubię, szkoda, że Ci padły ...
W tej chwili kwitnie u mnie VISTULA - najpóźniejszy z moich .
Rozpinam go na siatce ogrodzeniowej, ma tam sporo cienia bo rośnie morwa i perełkowiec japoński ale ... daje radę

Alicja125 - Alicjo witaj
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Kwitnie u mnie Zawilec japoński - nie wiem dlaczego ale ... kojarzy mi się z jesienią ...

Shalina - Halinko cieszą mnie Twoje odwiedziny
Dobrze jest mieć podobne zainteresowanie bo można wymieniać się informacjami a takze kłączami ...
Bardzo lubię kanny o ciemnych liściach , mam 4 odmiany
BLACK KNIGHT dodatkowo ma duże szkarłatne kwiaty i ogromne liście.

Locutus - witaj Jurku
Pomyłka każdemu może się trafić, szczególnie gdy przeglądamy sporo stron ze zdjęciami ...
Jak tam po urlopie ?
Dziś nie pomylisz tej rośliny z żadną inną

Pałczycha kroplista w tym roku szaleje z ilością pędów z jednej bulwy jak i z wysokością liści ...
Nie sądziłam że az tak zasłoni mi rosnące z tyłu za nią kanny ...
Z drugiej strony sadząc duże bulwy powinnam się tego spodziewać a każda z nich miała ponad 1 kg.
Pozdrawiam wszystkich gości i zapraszam na kolejne spacery

Dla Ciebie

plocczanka-Lucynko witaj

Bardzo mi przykro, że aura zniszczyła Ci koleusy, to tak piękne rośliny i pasują do wielu aranżacji. Szkoda, bo one od samego początku do końca sezonu mają mocne kolory i sa piękną dekoracją.
Lubię co nieco wiedzieć o roślinie, która mam ochotę uprawiać. Kanny rosną u mnie od dawna więc znamy sie dobrze.
Moja ulubienica Kleopatra

leszczyna-Krysiu witam i pozdrawiam
Mówisz o mnie pracocholik .... może i tak bo prawda jest taka, że nie lubię bezczynności zarówno w domu jak i na działce. Muszę byc stale w ruchu wtedy lepiej się czuję.
Ukorzenianie hortensji z sadzonek zdrewniałych można zaczynać jak krzewy hortensji pójdą spać czyli zrzucą liście. Tylko czy ten termin dobry ... chyba nie bo jak się ukorzenią to młode pędy potrzebują światła a z tym gorzej ...
Moje w pełni kwitnienia

Powojnik o który pytasz to "Guernsey Cream"
korzo_m - Dorotko czy ja wiem jak to u mnie z tym tłumaczeniem ... ale to prawda, że wolę raz a dobrze

Dzięki temu nie ma dodatkowych pytań. szkoda, że rezygnujesz z nich bo wykopywanie kłączy, gdy ma się ogród przy domu to nie jest wielki problem. Sporo moich znajomych kanny uprawia tylko z siewu bo nie ma gdzie przechowywać.
Często te z siewu szybciej zakwitają niż te z kłączy, sa niższe ale kwiaty duże.
Rabaty bylinowe i z krzewami to stałe nasadzenia i wkrada sie monotonność... A z nich zrobisz raz szpaler. innym razem kącik z kannami w donicach przy domu lub na ogrodzie kępy z dużych liści przyciągające wzrok.

Co do powojników tych o większych kwiatach to moja przygoda tak na dobre zaczęła się na nowej działce, na poprzedniej był tylko jeden, a reszta z drobnymi kwiatami bo dobrze rosły i takie tez lubię, szkoda, że Ci padły ...
W tej chwili kwitnie u mnie VISTULA - najpóźniejszy z moich .
Rozpinam go na siatce ogrodzeniowej, ma tam sporo cienia bo rośnie morwa i perełkowiec japoński ale ... daje radę

Alicja125 - Alicjo witaj

Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Kwitnie u mnie Zawilec japoński - nie wiem dlaczego ale ... kojarzy mi się z jesienią ...

Shalina - Halinko cieszą mnie Twoje odwiedziny

Dobrze jest mieć podobne zainteresowanie bo można wymieniać się informacjami a takze kłączami ...
Bardzo lubię kanny o ciemnych liściach , mam 4 odmiany
BLACK KNIGHT dodatkowo ma duże szkarłatne kwiaty i ogromne liście.

Locutus - witaj Jurku

Pomyłka każdemu może się trafić, szczególnie gdy przeglądamy sporo stron ze zdjęciami ...
Jak tam po urlopie ?
Dziś nie pomylisz tej rośliny z żadną inną

Pałczycha kroplista w tym roku szaleje z ilością pędów z jednej bulwy jak i z wysokością liści ...
Nie sądziłam że az tak zasłoni mi rosnące z tyłu za nią kanny ...

Z drugiej strony sadząc duże bulwy powinnam się tego spodziewać a każda z nich miała ponad 1 kg.
Pozdrawiam wszystkich gości i zapraszam na kolejne spacery
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Krysiu bardzo ładne i starannie wykadrowane i opracowane zdjęcia z Twojego ogrodu podziwiam! 
Dzielżany,kanny,hortensje to samo sedno późno letnich ogrodowych obrazków!
Super prezentacja!

Dzielżany,kanny,hortensje to samo sedno późno letnich ogrodowych obrazków!

- Locutus
- Kontakt:
Piękne te palczychy? Cudowne wręcz! W tym roku żona trochę rozmaitych śmierdzieli nakupiła, w doniczkach wszystko sobie rośnie?
A co do urlopu ? wiesz, ja lubię narzekać. Nawet wychodzę z założenia, że skoro Polacy to naród marudów i Francuzi to naród marudów, a ja mam podwójne obywatelstwo, to powinienem poprzeczkę stawiać odpowiednio wysoko i marudzić w dwójnasób. Ale w tym wypadku choćbym bardzo chciał marudzić, to nie mam jak, bo wakacje miałem naprawdę perfekcyjne. I jedyne, na co mogę narzekać, to fakt, że się już skończyły i że już pierwszy tydzień spędziłem w robocie.
Pozdrawiam!
LOKI
A co do urlopu ? wiesz, ja lubię narzekać. Nawet wychodzę z założenia, że skoro Polacy to naród marudów i Francuzi to naród marudów, a ja mam podwójne obywatelstwo, to powinienem poprzeczkę stawiać odpowiednio wysoko i marudzić w dwójnasób. Ale w tym wypadku choćbym bardzo chciał marudzić, to nie mam jak, bo wakacje miałem naprawdę perfekcyjne. I jedyne, na co mogę narzekać, to fakt, że się już skończyły i że już pierwszy tydzień spędziłem w robocie.

Pozdrawiam!
LOKI
- FikuMiku
- Od: 19 maja 2020, o 08:08
Przepiękne rośliny! Szałwia między trawami, alejki hortensjowe. A koleusy to już w ogóle ach och. I te powojniki!
Fotosik oczywiście zapsikusił i zdjęć z poprzednich wątków sprzed lat nie da się obejrzeć. Wydaje mi się, że je widziałam, a teraz same wykrzykniki. Czy i obecne kiedyś taki los spotka? Byłoby to smutne, utracić archiwum
Czy Twoje koleusy całą zimę spędzają w wodzie? W ubiegłym roku próbowałam kilkanaście doniczek sadzonek przechować w mieszkaniu i tylko jedna przetrwała
Zastanawiam się, jak to zaplanować na ten rok, żeby nie było powtórki z rozrywki, bo rośliny przeurocze.
Fotosik oczywiście zapsikusił i zdjęć z poprzednich wątków sprzed lat nie da się obejrzeć. Wydaje mi się, że je widziałam, a teraz same wykrzykniki. Czy i obecne kiedyś taki los spotka? Byłoby to smutne, utracić archiwum

Czy Twoje koleusy całą zimę spędzają w wodzie? W ubiegłym roku próbowałam kilkanaście doniczek sadzonek przechować w mieszkaniu i tylko jedna przetrwała

Życie jest do chrzanu, co oznacza, że poza wyciskaniem łez może okazać się całkiem smaczne. Fiku Miku Ogrodniku cz. 1
[color=#4040F Pelargonioza Fiku Miku cz.1
[color=#4040F Pelargonioza Fiku Miku cz.1
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Krysiu kolejny ogród urządzony ze smakiem .Hortensje chyba nawet nie zorientowały się, ze były przesadzane są znów w doskonałej formie i porosły wielkie krzaczory .Ogród znów zachwyca wszystkich, a przede wszystkim Ciebie .Szkoda że dzielżany nie chcą u mnie rosnąć to samo z zawilcami japońskimi czy jeżówkami.Cóż nie można mieć wszystkiego Miłej niedzieli
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
Krysiu jestem zauroczona Twoim ogrodem.
Wszystkie nasadzenia przemyślane i pięknie wyeksponowane
Kanny cudowne, też lubię te o ciemnych liściach, chętnie się wymienię jeżeli tylko zechcesz i będę miała
Pałczycha bardzo okazała, moja jeszcze młoda , a ostatnio zebrałam cały kubek cebulek które były na wierzchu
Hortensje obłędne i jak ich nie kochać, gdy one takie cudne
U mnie ostatnio deszcze, biedne one
Pozdrawiam cieplutko i życzę
dni 

Kanny cudowne, też lubię te o ciemnych liściach, chętnie się wymienię jeżeli tylko zechcesz i będę miała

Pałczycha bardzo okazała, moja jeszcze młoda , a ostatnio zebrałam cały kubek cebulek które były na wierzchu

Hortensje obłędne i jak ich nie kochać, gdy one takie cudne

Pozdrawiam cieplutko i życzę

Pozdrawiam Halina
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
marpa - Maryniu dziękuję za wizytę 
Fajnie się czyta tyle pochlebnych słów na swój temat i ...aż rumieńce wypłynęły na policzki ...
Ot widzisz ... wiekowa kobieta ze mnie a rumienie się jak nastolatka.
A hortensje to moja wielka miłość tyle, że w tym sezonie ta "miłość" do nich drażni mojego męża bo alejka robi się coraz węższa i po deszczu przewieszające się pędy z kwiatostanami czasem przeszkadzają. Wiosną znów muszę bardzo drastycznie je przyciąć aby zmniejszyć im gabaryty.

Locutus - Jurku witaj
Mimo sporej przerwy w kontaktach między nami pamiętam o tej brzydkiej przypadłości jaką jest narzekanie ... A Ty jeszcze potrafisz lawirując miedzy Francuzami i Polakami sprytnie to wytłumaczyć.
Z domu rodzinnego pamiętam, że tatuś najczęściej marudził jak mamusia prosiła o naprawę czegoś lub gdy wyskoczyła jakaś pilna robota ... której nie można było odłożyć na potem.
Najpierw pod nosem po francusku się rozkręcał tak niby do siebie a potem już po polsku narzekał wyszukując problemy aby się wymigać i ... czasem udawało się
Najważniejsze, że urlop udany a że się skończył ...jak wszystko co miłe prawda ?
Pozdrawiam i pamietam, że lubisz tojady wiec zostawiam ich fotki

FikuMiku - Dorotko witam i dziękuję za miłą wizytę
Fotosik faktycznie narozrabiał ale swoje zdjęcia wklejałam z albumów w Google.
Tam tworzę albumy od bardzo dawna ale ta strona przechodziła jakie reorganizacje i sporo zdjęć z wątku zginęło. Szkoda bo prowadzimy go nie tylko dla gości ale dla siebie również bo to taki ala pamiętnik.
Już wiem, że lubisz koleusy i widziałam je u ciebie na tarasie. mam nadzieję, że to nie jednosezonowy zryw bo faktycznie można nimi udekorować i przez cały sezon mieć spokój bez potrzeby wymiany. Mam nadzieję, że pierwsza pechowa dla Twoich koleusów zima już się nie powtórzy
Fotki z moich kompozycji
Pierwsza przy cebrzyku z którego bierzemy wodę

Kącik kawowy przy altanie

Pod katalpą miedzy trawami ( Obiedka szerokolistna)

I ostatnie to rabata pod kaliną

JAKUCH - Jadziu witaj
Hortensje faktycznie się rozrosły i przy opadach przewieszające się pędy trochę przeszkadzają.
Czeka ich wiosną drastyczne cięcie .

Szkoda, że Dzielżany nie chcą rosnąć u Ciebie bo ja nie wyobrażam sobie jesieni bez ich widoku.
Shalina - Halinko Tobie odpiszę w niedzielę.
Pozdrawiam

Fajnie się czyta tyle pochlebnych słów na swój temat i ...aż rumieńce wypłynęły na policzki ...
Ot widzisz ... wiekowa kobieta ze mnie a rumienie się jak nastolatka.
A hortensje to moja wielka miłość tyle, że w tym sezonie ta "miłość" do nich drażni mojego męża bo alejka robi się coraz węższa i po deszczu przewieszające się pędy z kwiatostanami czasem przeszkadzają. Wiosną znów muszę bardzo drastycznie je przyciąć aby zmniejszyć im gabaryty.

Locutus - Jurku witaj

Mimo sporej przerwy w kontaktach między nami pamiętam o tej brzydkiej przypadłości jaką jest narzekanie ... A Ty jeszcze potrafisz lawirując miedzy Francuzami i Polakami sprytnie to wytłumaczyć.
Z domu rodzinnego pamiętam, że tatuś najczęściej marudził jak mamusia prosiła o naprawę czegoś lub gdy wyskoczyła jakaś pilna robota ... której nie można było odłożyć na potem.
Najpierw pod nosem po francusku się rozkręcał tak niby do siebie a potem już po polsku narzekał wyszukując problemy aby się wymigać i ... czasem udawało się

Najważniejsze, że urlop udany a że się skończył ...jak wszystko co miłe prawda ?
Pozdrawiam i pamietam, że lubisz tojady wiec zostawiam ich fotki

FikuMiku - Dorotko witam i dziękuję za miłą wizytę

Fotosik faktycznie narozrabiał ale swoje zdjęcia wklejałam z albumów w Google.
Tam tworzę albumy od bardzo dawna ale ta strona przechodziła jakie reorganizacje i sporo zdjęć z wątku zginęło. Szkoda bo prowadzimy go nie tylko dla gości ale dla siebie również bo to taki ala pamiętnik.
Już wiem, że lubisz koleusy i widziałam je u ciebie na tarasie. mam nadzieję, że to nie jednosezonowy zryw bo faktycznie można nimi udekorować i przez cały sezon mieć spokój bez potrzeby wymiany. Mam nadzieję, że pierwsza pechowa dla Twoich koleusów zima już się nie powtórzy
Fotki z moich kompozycji
Pierwsza przy cebrzyku z którego bierzemy wodę

Kącik kawowy przy altanie

Pod katalpą miedzy trawami ( Obiedka szerokolistna)

I ostatnie to rabata pod kaliną

JAKUCH - Jadziu witaj

Hortensje faktycznie się rozrosły i przy opadach przewieszające się pędy trochę przeszkadzają.
Czeka ich wiosną drastyczne cięcie .

Szkoda, że Dzielżany nie chcą rosnąć u Ciebie bo ja nie wyobrażam sobie jesieni bez ich widoku.
Shalina - Halinko Tobie odpiszę w niedzielę.
Pozdrawiam
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Krysiu już nie jeden raz przyglądałam się Twoim Koleusom....masz do nich rękę jak i do wszystkich nasadzeń.
Zadam pytanie od czego mam zacząć chcąc mieć w przyszłym sezonie dorodne sadzonki.....widziałam dostępne nasiona w ogrodniczym i teraz pytanie kiedy wysiać aby w przyszłym sezonie letnim ozdobić nimi taras i czy znoszą wystawiennicto słoneczne.
A hortensje u Ciebie to jak okazy wieloletnie, mimo przesadzania nie odczuły żadnego uszczerbku na swoim zdrowiu.
Widzę u Ciebie białego Tojada już kwitnącego, ja mam prawie odcień granatu ale dopiero tworzy pączki.
Pozdrawiam
Zadam pytanie od czego mam zacząć chcąc mieć w przyszłym sezonie dorodne sadzonki.....widziałam dostępne nasiona w ogrodniczym i teraz pytanie kiedy wysiać aby w przyszłym sezonie letnim ozdobić nimi taras i czy znoszą wystawiennicto słoneczne.
A hortensje u Ciebie to jak okazy wieloletnie, mimo przesadzania nie odczuły żadnego uszczerbku na swoim zdrowiu.
Widzę u Ciebie białego Tojada już kwitnącego, ja mam prawie odcień granatu ale dopiero tworzy pączki.
Pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Krysiu cudne hortensje wciąż i wciąż będę powtarzać ,moje też są ładne ,ale nie takie wielkie gęste krzaczory jak Twoje;:167 Śliczne te tojady szczególnie Ivorine Lisi też ładny . Teraz czekam na kwitnienie astrów bo powoli sie zbierają oby tylko pogoda dopisała to i owadów mnóstwo się zjawi. Zakwitła wreszcie pelargonia od Ciebie ta różyczkowa niestety metka gdzieś przepadła .Mam z niej parę sadzonek

- Locutus
- Kontakt:
Łooo, kochana, trzeba było mnie posłuchać w zeszłym tygodniu jak najpierw w sobotę pękł wąż od prysznica, a potem w niedzielę zepsuła się okiennica? A jeszcze przy ogrodowym pieleniu, przycinaniu i uprzątaniu, które dobre pięć godzin zajęło, trafiła mi się likwidacja dwuipółmetrowego ostrożnia, który zakończył już sezon wegetacyjny, a który kolce miał takie, że przebijały z łatwością grube rękawice robocze? Wtedy to dopiero swój zachwyt wyrażałem? 
Tojady cudne. U mnie mieszaniec Aconitum lycocnotum x septentrionale właśnie powtarza kwitnienie?
Pozdrawiam!
LOKI

Tojady cudne. U mnie mieszaniec Aconitum lycocnotum x septentrionale właśnie powtarza kwitnienie?
Pozdrawiam!
LOKI
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19

Kryniu hortensje masz bajeczne. Widać ,że królują w twoim ogrodzie.

Piękne dzielżany.Cudne , wielkie okazałe canny. Mi się z nimi nie udaje.

A jakie śliczne rózne koleuski.No super. Kolorowe, piękne. A jak je zimujesz ??
Pozdrawiam serrdecznie

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Krysiu piękne koleusy, zapytam czy z tych sianych przez Ciebie choć kilka były jakieś oryginalne, czy same pospoliciaki. Jednak posadzone po jednej odmianie w donicy to dobry pomysł, nie ma mieszanki, a ja mam koleusowy lekki bałaganik. Do mis dałam kilka odmian, nie powiem żeby mnie to zachwyciło.
Krysiu ja mam dwie odmiany kann, to takie pospoliciaki. Jesienią zmniejszyłam bardzo ich ilość, nie żałuję. Rarytaski będę podziwiała u Ciebie i to mi wystarczy
Alejka hortensjowa jak dla mnie piękna, zachęcająca- Wejdź głębiej. Dużo pada, to kwiaty pod ciężarem deszczu się przeginają, ma to swój naturalny urok.
Pozdrawiam.
Krysiu ja mam dwie odmiany kann, to takie pospoliciaki. Jesienią zmniejszyłam bardzo ich ilość, nie żałuję. Rarytaski będę podziwiała u Ciebie i to mi wystarczy

Alejka hortensjowa jak dla mnie piękna, zachęcająca- Wejdź głębiej. Dużo pada, to kwiaty pod ciężarem deszczu się przeginają, ma to swój naturalny urok.
Pozdrawiam.