Galeria.Identyfikacja.Dalie Stanisława cz.7
-
- 200p
- Od: 30 sty 2019, o 09:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Galeria.Identyfikacja.Dalie Stanisława cz.7
Teraz pryskam dolistnie już 4 opryski wykonałam za Twoją radą i duzo to pomogło, nie ma nowych strat,ale wiadomo, że nie cofnie to starych. Na przyszły rok będę musiała,albo od początku faszerować magnezem,albo spróbuję wymienić ziemię na ta po robakach. Po wykopkach jak zobaczę stan bulw ze wszystkich 3 miejsc to zdecyduję. Basiu bardzo dziękuje za cenne rady, duzo mi w ym roku pomogły, inaczej nie miałabym w ogóle co oglądać przed domem.
- Lipien
- 500p
- Od: 21 lis 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mann 211
Hapet 2015-11
Hapet 2017-03
Bellino
Marry Mee
Purple Pearl
Mix podobnych
Mingus Hayne
Manor Jayne
Mingus Marry L
Hapet 2015-11
Hapet 2017-03
Bellino
Marry Mee
Purple Pearl
Mix podobnych
Mingus Hayne
Manor Jayne
Mingus Marry L
Dalie Stanisława cz.7 Dalie Stanisława - sprzedam
https://www.dalie-stanislawa.pl/
Pozdrawiam Stanisław
Pozdrawiam Stanisław
Stanisławie,
ta trójka na końcu spektakularna! Natomiast najbardziej cieszy mnie Purple Pearl, która mi się wyrodziła i jest szansa na odzyskanie. Bellino u mnie chyba nie przeżyła, ale ta Marry Mee bardzo obiecująca...
ta trójka na końcu spektakularna! Natomiast najbardziej cieszy mnie Purple Pearl, która mi się wyrodziła i jest szansa na odzyskanie. Bellino u mnie chyba nie przeżyła, ale ta Marry Mee bardzo obiecująca...
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- adawi
- 200p
- Od: 19 kwie 2012, o 22:23
Pan Stanisław kusi.. a tu miejsca w ogrodzie brak
Mam pytanie Czy to może być Harry Megos?
Z nr. wskazującym na tę odmianę przybył do mnie w19r. dość słabo mu szło i kwiatów za wiele nie było do pokazania...
Wysoki na ok 110, kwiat w pełnym rozkwicie ok 18; w słońcu bardziej w oranżu te końcówki niż różu/ fioletu. ma charakterystyczne liście- dużo mocniej powycinane niz większość innych odmian
Mam pytanie Czy to może być Harry Megos?
Z nr. wskazującym na tę odmianę przybył do mnie w19r. dość słabo mu szło i kwiatów za wiele nie było do pokazania...
Wysoki na ok 110, kwiat w pełnym rozkwicie ok 18; w słońcu bardziej w oranżu te końcówki niż różu/ fioletu. ma charakterystyczne liście- dużo mocniej powycinane niz większość innych odmian
Pozdrawiam
Wiesia
Wiesia
Wiesiu,
na pewno nie jest to Harry Meggos - pomijając kolorystykę, Harry Meggos jest dalią dekoracyjną, a ta na zdjęciu wyraźnie półkaktusową. Z tego ujęcia trudno ocenić, jaka to odmiana.
na pewno nie jest to Harry Meggos - pomijając kolorystykę, Harry Meggos jest dalią dekoracyjną, a ta na zdjęciu wyraźnie półkaktusową. Z tego ujęcia trudno ocenić, jaka to odmiana.
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- Lipien
- 500p
- Od: 21 lis 2012, o 08:38
Basiu -Amerykanka z ub. roku
River's Novelty
Jescot Julie
Hapet Wow
Hapet Rubina
El Sol
Bristol Stripe
Danusia 72 to jest Sport od Tyler James
River's Novelty
Jescot Julie
Hapet Wow
Hapet Rubina
El Sol
Bristol Stripe
Danusia 72 to jest Sport od Tyler James
Dalie Stanisława cz.7 Dalie Stanisława - sprzedam
Pozdrawiam Stanisław
Pozdrawiam Stanisław
Wszystkie piękne, a River's Novelty - zjawiskowa! Myślałam, że już nie masz w kolekcji Bristol Stripe - od kilku lat nie mogę jej odzyskać...
El Sol i Hapet Wow
El Sol i Hapet Wow
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- adawi
- 200p
Drążę temat .. to śliczna dalia i byłoby przykro gdyby pozostała nn
Takie foto było wcześniej,
[/quote]
teraz znalazłam jeszcze takie ( jak na mnie jest dość wysoka, i nie łatwo mi zrobić zdjęcie od góry
Takie foto było wcześniej,
[/quote]
teraz znalazłam jeszcze takie ( jak na mnie jest dość wysoka, i nie łatwo mi zrobić zdjęcie od góry
Pozdrawiam
Wiesia
Wiesia
Wiesiu,
może to Mingus Julie M? Porównaj ze zdjęciami z internetu...
może to Mingus Julie M? Porównaj ze zdjęciami z internetu...
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- adawi
- 200p
Mam Mingus Jilie M i ta nn nie jest zdecydowanie nią- kwiat nieco mniejszy, okrągły w formie, bardzo regularnie ułożone płatki i nie tak wydłuzone. Kolor też bardziej łososiowy ( fotki pod wieczór wychodzą w różu. Poniżej moja "Julia M)" ( odprysk karpy, posadzona na boczku jako nn, ale podobieństwo do tej z karpy wyjściowej nie budzi wątpliwości.
A tej nn muszę zrobić foto w innej porze dnia 9 tyle, ze kwiatów mało, muszę poczekać)
A tej nn muszę zrobić foto w innej porze dnia 9 tyle, ze kwiatów mało, muszę poczekać)
Pozdrawiam
Wiesia
Wiesia
-
- 200p
- Od: 30 sty 2019, o 09:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nn miała być Pif-Paf numer 242, kolor dokładnie jak na zdjęciu, jelenioroża, kwiat wielkości ok 15 cm, ok 120 cm wysokości.
Nn miała być 363 Penhil Autumn Shade, kolor jak na zdjęciu, półkaktusowa, kwiat ok 18 cm, wysokość ok 120 cm
Nn miała być 345 AC Purple Star, kolor trudny do uchwycenia na zdjęciu bardziej wyrazisty niż w rzeczywistości charakterystyczne białe linie wzdłuż płatków, kwiat ok 24 cm, wysokość ok 130 cm
Nn miał być Zorro numer 139, kwiat mały ok 14 cm kolor jak na zdjęciu, wysokość ok 110 cm
Lavender Perfection
Alauna Grizzly, kolorystycznie na pierwszy rzut oka bardzo podobna do Belle of Barmera
Bella S
Tribune's Nancy
Nn miała być 363 Penhil Autumn Shade, kolor jak na zdjęciu, półkaktusowa, kwiat ok 18 cm, wysokość ok 120 cm
Nn miała być 345 AC Purple Star, kolor trudny do uchwycenia na zdjęciu bardziej wyrazisty niż w rzeczywistości charakterystyczne białe linie wzdłuż płatków, kwiat ok 24 cm, wysokość ok 130 cm
Nn miał być Zorro numer 139, kwiat mały ok 14 cm kolor jak na zdjęciu, wysokość ok 110 cm
Lavender Perfection
Alauna Grizzly, kolorystycznie na pierwszy rzut oka bardzo podobna do Belle of Barmera
Bella S
Tribune's Nancy
Karolino,
Penhill Autum Shade i Alauna Grizzly są zgodne z oryginałem! Nr 242 - Felida Solar Flare.
Penhill Autum Shade i Alauna Grizzly są zgodne z oryginałem! Nr 242 - Felida Solar Flare.
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- adawi
- 200p
Z dzisiejszej foto -sesji
Alpen Paulina
Anna Marie
Orchid Lace
Rip City
Skipley Grande
a to NN od p. Stanisława ( z 2018r.) - poniżej dwie kolejne fotki tej samej dalii- moze komuś dobrze obytemu w temacie przyjedzie do głowy co to może być...
Hapet Duplo
Hapet Oramge Ciril
Alpen Paulina
Anna Marie
Orchid Lace
Rip City
Skipley Grande
a to NN od p. Stanisława ( z 2018r.) - poniżej dwie kolejne fotki tej samej dalii- moze komuś dobrze obytemu w temacie przyjedzie do głowy co to może być...
Hapet Duplo
Hapet Oramge Ciril
Pozdrawiam
Wiesia
Wiesia