Doniczkowa rodzinka w domowym buszu
- Sukulencik36
- 200p
- Od: 3 gru 2019, o 19:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Doniczkowa rodzinka w domowym buszu
Hej
piękne te Aglaonemy.. Ja dopiero startuje z ich kolekcją.. Mam 3
Buziaki zostawiam
piękne te Aglaonemy.. Ja dopiero startuje z ich kolekcją.. Mam 3
Buziaki zostawiam
-
- 200p
- Od: 26 cze 2020, o 19:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj jakie wspaniałe rośliny...wypieszczone, a aglaonemy po prostu cudo...nie wiem, która piękniejsza
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu! Miło mi poznać kolejną osobę z "doniczkowego".
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Jedna ale bardzo ładna. Super roślina.
- Sukulencik36
- 200p
Ja posiadam Diffenbachie Green Magic. Polecam
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Henryk, dzięki bardzo
Sukulencik, obejrzałam w Internecie. Faktycznie, piękna odmiana.
Teraz przedstawię moje SYNGONIUM. Fajne, niekłopotliwe roślinki. Jeszcze żadna nie zrobiła się pnąca, wszystkie są kompaktowe, co mnie bardzo cieszy, bo ta forma najbardziej mi się podoba.
Syngonium Feel Green
Syngonium Maria
Syngonium Neon Robusta
Syngonium NN
Syngonium Pixie
Syngonium Sunshine Speckle
Syngonium White Butterfly
Sukulencik, obejrzałam w Internecie. Faktycznie, piękna odmiana.
Teraz przedstawię moje SYNGONIUM. Fajne, niekłopotliwe roślinki. Jeszcze żadna nie zrobiła się pnąca, wszystkie są kompaktowe, co mnie bardzo cieszy, bo ta forma najbardziej mi się podoba.
Syngonium Feel Green
Syngonium Maria
Syngonium Neon Robusta
Syngonium NN
Syngonium Pixie
- hen_s
Śliczne!
Syngonium Maria
Te dla mnie są najpiękniejsze ale przecież inne również super.
Syngonium Maria
Te dla mnie są najpiękniejsze ale przecież inne również super.
- Sukulencik36
- 200p
Przepiękne,tfu tfu
Moje się zrobiło pnące to je ścięłam i teraz jest kontaktowe co mnie również cieszy
Moje się zrobiło pnące to je ścięłam i teraz jest kontaktowe co mnie również cieszy
- magda111123
- 200p
- Od: 29 maja 2014, o 12:14
Tak teraz już wiem, że wełnowiec to nie tragedia. Odkąd przestałam się bawić w opryskowanie i leję preparat do doniczki to naprawdę łatwo można się go pozbyć.
Syngonium też piękne. Ja ostatnio zachorowałam na Neon Robusta ale jeszcze go nie zdobyłam.
Bo moim zdaniem nie sztuka wydawać mnóstwo kasy na piękne okazy, najbardziej cieszą właśnie te z wymiany, upolowane na wyprzedaży czy jak niektórzy znajdują przy śmietniku.
Syngonium też piękne. Ja ostatnio zachorowałam na Neon Robusta ale jeszcze go nie zdobyłam.
Bo moim zdaniem nie sztuka wydawać mnóstwo kasy na piękne okazy, najbardziej cieszą właśnie te z wymiany, upolowane na wyprzedaży czy jak niektórzy znajdują przy śmietniku.
Pozdrawiam, Magdalena
Kwiat jest uśmiechem rośliny. Peter Hille
Kwiat jest uśmiechem rośliny. Peter Hille
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Henryku, akurat wybrałeś te najmniejsze sadzonki. Czy to dlatego, że jesteś przyzwyczajony do małych kulek kaktusowych?
Sukulencik, też zetnę, jak się wytworzy jakiś długi pęd. Na razie jeszcze syngonia się zagęszczają na boki i w górę nic nie rośnie, co mi bardzo pasuje.
Magda, też jestem zdania, że największą radość sprawia samodzielne wyhodowanie roślinki z maluszka darowanego przez inną osobę czy z wyprzedaży niż wydać wielkie pieniądze na coś, co może za chwilę paść, bo mu warunki nie będą odpowiadać. Ale kolekcjonerzy gotowi są na swoją pasję wydać grube pieniądze, najważniejsze, że im to sprawia przyjemność. Ja nawet nie mam i nie będę mieć takiej kasy, żeby na przykład kupić jakiś nieukorzeniony liść za kilkaset złotych.
Syngonium Neon Robusta jest prześliczne ze względu na te różowe listki. Ja swoje kupiłam wczesną wiosną jako malucha, a teraz już jest całkiem duże.
Oto niżej moja pierwsza sadzonka tydzień po zakupie. A drugą kupiłam chyba dwa miesiące temu w Stokrotce, gdzie były różne odmiany tylko po 6 złociszów.
Sukulencik, też zetnę, jak się wytworzy jakiś długi pęd. Na razie jeszcze syngonia się zagęszczają na boki i w górę nic nie rośnie, co mi bardzo pasuje.
Magda, też jestem zdania, że największą radość sprawia samodzielne wyhodowanie roślinki z maluszka darowanego przez inną osobę czy z wyprzedaży niż wydać wielkie pieniądze na coś, co może za chwilę paść, bo mu warunki nie będą odpowiadać. Ale kolekcjonerzy gotowi są na swoją pasję wydać grube pieniądze, najważniejsze, że im to sprawia przyjemność. Ja nawet nie mam i nie będę mieć takiej kasy, żeby na przykład kupić jakiś nieukorzeniony liść za kilkaset złotych.
Syngonium Neon Robusta jest prześliczne ze względu na te różowe listki. Ja swoje kupiłam wczesną wiosną jako malucha, a teraz już jest całkiem duże.
Oto niżej moja pierwsza sadzonka tydzień po zakupie. A drugą kupiłam chyba dwa miesiące temu w Stokrotce, gdzie były różne odmiany tylko po 6 złociszów.
- hen_s
Nie patrzę na wielkość roślin, patrzę na piękno liści i te wyróżniam które mi się podobają.
Syngonium Neon Robusta doskonale się wpasowuje w te klimaty - bardzo mi się podoba.
Syngonium Neon Robusta doskonale się wpasowuje w te klimaty - bardzo mi się podoba.