Jodła i inne iglaki z nasion
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 21 lis 2018, o 20:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jodła i inne iglaki z nasion
I to i to taką samą. Około 2cm. Ja osobiście przykrywam perlitem.
-
Ktoś coś siał już w tym roku? Ja już wysialem w tunelu Jodłe Kaukaską Koreańska i Swierk pospolity i srebrny.
-
Serio nikt nic w tym roku nie siał? Komuś coś już wschodzi? U mnie swierk srebrny i pospolity już na wierzchu. Jodła kaukaska wylazi pomalutku.MlodySzkolkarz pisze:Ktoś coś siał już w tym roku? Ja już wysialem w tunelu Jodłe Kaukaską Koreańska i Swierk pospolity i srebrny.
sadzonka jodły - jak przechować przez zimę?
Wysiała mi się jodła. Ponieważ wysiała się w miejscu gdzie absolutnie nie może rosnąć, trafiła do doniczki, i tak dorosła już do jakichś 35 cm. W przyszłym roku chcę ją przesadzić do lasu - albo komuś podarować, pytanie, jak taką jodełkę przetrzymać przez zimę?
Mam garaż, mam nieogrzewaną werandę, piwnicę... pytanie gdzie będzie najlepiej? Zakopać w ziemi?
Mam garaż, mam nieogrzewaną werandę, piwnicę... pytanie gdzie będzie najlepiej? Zakopać w ziemi?
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Tutaj znajdziesz wiadomości na temat zimowania siewek Wero viewtopic.php?p=2838365#p2838365
Odradzam sadzenie jodły w lesie, gdyż jest to przysmak zwierzyny i bez ochrony w postaci siatki, czy palików raczej nie przetrwa, lepiej komuś ją przekazać.wera95 pisze: W przyszłym roku chcę ją przesadzić do lasu
Roman
- BronekTrzmiel
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 17 kwie 2022, o 21:44
Jakie sklepy internetowe polecacie do zakupu nasion iglaków?
Bronek
Bronek
BronekTrzmiel