Oaza Spokoju
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Oaza Spokoju
Krysiu zimno za oknem i znów czekamy na wiosnę
Jeżówki masz cudne, ja mam 3 szt i jak na razie nie zniknęły, ale dwie to dopiero latem zasadziłam.
Tak je lubię podziwiać ,oby chciały dobrze rosnąć u mnie. Edenka i Pomponella cudne okazy
A wnuczka to ślicznotka i jaką pogodną ma buźkę , to na pewno po swojej babci
Buziaki
Jeżówki masz cudne, ja mam 3 szt i jak na razie nie zniknęły, ale dwie to dopiero latem zasadziłam.
Tak je lubię podziwiać ,oby chciały dobrze rosnąć u mnie. Edenka i Pomponella cudne okazy
A wnuczka to ślicznotka i jaką pogodną ma buźkę , to na pewno po swojej babci
Buziaki
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Krysiu Droga masz piękny ogród, a rośliny w nim zadbane i urocze, ale wszystkie przyćmił najpiękniejszy kwiatuszek czy Wnusia Śliczna, radosna Dziewczynka będzie Cię po trochu odbierała ogrodowi, ale nic nie szkodzi z czasem będziesz ją uczyć miłości do przyrody
Niech rośnie zdrowo na pociechę rodziców i dziadków
Pozdrawiam Cię serdecznie
Niech rośnie zdrowo na pociechę rodziców i dziadków
Pozdrawiam Cię serdecznie
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie w niedzielne popołudnie
Zima daje o sobie znać, wczoraj bardzo lodowaty wiatr wiał, a dziś rano przez okno zobaczyłam świat pokryty białym puchem, taka nieduża warstwa, która podczas dnia znikła Moje niektóre ogrodowe dostały wczoraj ubranka z agro, żeby nie zmarzły. Nie wiem czy nie pożegnam się z rożą Elfe, bardzo marnie w tym sezonie kwitła i jest w ogóle mizerota, po zimie ocenię czy ją dalej będę trzymać czy lepiej zastąpić ją jakąś bezproblemową pnącą , może coś polecicie?
Dzisiaj trochę Liliowców z minionego sezonu:
Marysiu Masko Wnusia jak na razie dobrze się rozwija, nie choruje, chyba zęby zaczynają się wyżynać bo ślini się na potęgę, może uda mi się zaszczepić w niej miłość do kwiatów i ogrodowych roślin i będzie z niej pomocnica. Jej mama chętnie pomagała jak tylko miała czas
Marysiu zdrówka życzę w te nadchodzące dni zimowe, oby zima szybciutko nam zleciała i oby do wiosny, dziękuję
Aniu cieszę się z Twoich odwiedzin Jeżówki trzeba odnawiać, wtedy będziesz się nimi dłużej cieszyła, na początku maja zwykle dzielę, jak ziemia już jest ciepła, oczywiście są przysmakiem ślimaków, dlatego wiosną należy je przypilnować i chronić przed tą ślimaczą plagą. Jeśli masz trzy sztuki to na pewno Twoja kolekcja powiększy się o kolejne egzemplarze które będą cieszyć oko. Pozdrawiam
Martusiu dziękuję bardzo wnusia to taki mały skarbuś, cieszymy się każdą chwilą spędzoną z nią szkoda ze te sezony tak szybko mijają, dobrze ze robiłam zdjęcia bo teraz można wspominkować i planować co gdzie zmienić w przyszłym sezonie. Jeżówki uwielbiam i bardzo zachęcam do ich posadzenia, myślę że na pewno takiej ogrodniczce jak Ty będą się pięknie odwdzięczały. Jest ich faktycznie teraz bardzo dużo rodzai na rynku. Sama wczoraj przeglądałam szkółkę i widziałam różne piękności . Ach ten wirus bardzo wszystko skomplikował życzę abyś mogła odwiedzić wnuczkę, pozdrawiam
Dorotko Jeżówki trzeba odnawiać co jakiś rok, wtedy można przedłużyć im życie, są też przysmakiem ślimaków więc trzeba na nie uważać. Moje pierwsze były posadzone w 2016 i są do tej pory i chciałabym żeby ze mną zostały, bo są piękne, jest to odmiana Double Scoop Raspbery i Bubble Gum, jedna różowa a druga o pięknym malinowym kolorze. Pozdrawiam
POZDRAWIAM ODWIEDZAJACYCH
Zima daje o sobie znać, wczoraj bardzo lodowaty wiatr wiał, a dziś rano przez okno zobaczyłam świat pokryty białym puchem, taka nieduża warstwa, która podczas dnia znikła Moje niektóre ogrodowe dostały wczoraj ubranka z agro, żeby nie zmarzły. Nie wiem czy nie pożegnam się z rożą Elfe, bardzo marnie w tym sezonie kwitła i jest w ogóle mizerota, po zimie ocenię czy ją dalej będę trzymać czy lepiej zastąpić ją jakąś bezproblemową pnącą , może coś polecicie?
Dzisiaj trochę Liliowców z minionego sezonu:
Marysiu Masko Wnusia jak na razie dobrze się rozwija, nie choruje, chyba zęby zaczynają się wyżynać bo ślini się na potęgę, może uda mi się zaszczepić w niej miłość do kwiatów i ogrodowych roślin i będzie z niej pomocnica. Jej mama chętnie pomagała jak tylko miała czas
Marysiu zdrówka życzę w te nadchodzące dni zimowe, oby zima szybciutko nam zleciała i oby do wiosny, dziękuję
Aniu cieszę się z Twoich odwiedzin Jeżówki trzeba odnawiać, wtedy będziesz się nimi dłużej cieszyła, na początku maja zwykle dzielę, jak ziemia już jest ciepła, oczywiście są przysmakiem ślimaków, dlatego wiosną należy je przypilnować i chronić przed tą ślimaczą plagą. Jeśli masz trzy sztuki to na pewno Twoja kolekcja powiększy się o kolejne egzemplarze które będą cieszyć oko. Pozdrawiam
Martusiu dziękuję bardzo wnusia to taki mały skarbuś, cieszymy się każdą chwilą spędzoną z nią szkoda ze te sezony tak szybko mijają, dobrze ze robiłam zdjęcia bo teraz można wspominkować i planować co gdzie zmienić w przyszłym sezonie. Jeżówki uwielbiam i bardzo zachęcam do ich posadzenia, myślę że na pewno takiej ogrodniczce jak Ty będą się pięknie odwdzięczały. Jest ich faktycznie teraz bardzo dużo rodzai na rynku. Sama wczoraj przeglądałam szkółkę i widziałam różne piękności . Ach ten wirus bardzo wszystko skomplikował życzę abyś mogła odwiedzić wnuczkę, pozdrawiam
Dorotko Jeżówki trzeba odnawiać co jakiś rok, wtedy można przedłużyć im życie, są też przysmakiem ślimaków więc trzeba na nie uważać. Moje pierwsze były posadzone w 2016 i są do tej pory i chciałabym żeby ze mną zostały, bo są piękne, jest to odmiana Double Scoop Raspbery i Bubble Gum, jedna różowa a druga o pięknym malinowym kolorze. Pozdrawiam
POZDRAWIAM ODWIEDZAJACYCH
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Cudne wspomnienia Krysiu .Liliowce w tym roku i u mnie zaszalały i kwitły bardzo długo i obficie szczególnie jeden dostałam go od Floriana to Bela Lugosi kwitł i kwitł. .Szkoda ,że jeżówkom u mnie sie nie podobało to miłość platoniczna ,ale nic na to nie poradzę .Cieszę się że Angela wzięła się do roboty będziesz miała w przyszłym sezonie z niej radość. Udanego tygodnia
- Krychna
Jadzieńko u mnie dziś bajkowa sceneria od rana, śnieżek pokrył świat sypie cały dzień. Tylko ślizgawica na drogach to minus tej pięknej zimy, bo drogowcy jak zwykle spóźnieni Moje liliowce to młodziaki, ale już niektóre piękne kępy stworzyły, mam też Bela lugosi- śliczna odmiana, cudny kolor i też już się ładnie rozrasta, podoba mi się też Celebration of angeles, a w ogóle to każdy kwiat ma coś w sobie
Angela się cudnie zapowiada, dostała kopiec i okrycie z gałązek. Pozdrawiam Cię serdecznie
Dziś było tak...
Życzę wszystkim bogatego Mikołaja
- Maska
- Kontakt:
No to Cię ładnie Krysiu zasypało u mnie co posypie to się stopi czarno, zimno i mokro. To już wolałabym taką pierzynkę
Miłego tygodnia
Miłego tygodnia
- Krychna
Marysiu zasypało, zasypało,a dziś przymroziło, rankiem -7 i trzyma cały dzień na momencik tylko jak do tej pory słonko wyjrzało a tak to ponuro i zamglone. Ja lubię jak jest biało, świat się czystszy wydaje i ogólnie przyjemniej niż ciapa i błotko, więc i Tobie życzę białej pierzynki Roślinki też bardziej zadowolone jak otuline mają. Dziękuję i pozdrawiam
Parę letnich widoków
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu, ogród pięknie okryty białą pierzynką i to całkiem grubą U mnie ledwie połowa z tego, a może i mniej, ale dobre i to, bo mrozik jest.
Miło w zimowy dzień, pooglądać śliczności kwitnące latem
Pozdrawiam gorąco
Miło w zimowy dzień, pooglądać śliczności kwitnące latem
Pozdrawiam gorąco
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- Maska
- Kontakt:
Krysiu jednak wolę te kolorowe widoczki niż białe...ale cóż musimy doszukiwać się piękna i w tych zimowych dniach, bo długo one trwają Śniegu tej nocy dosypało, ale i ociepliło się a słońce przygrzewa.
Biała Budleja jakoś nie lubi mojej gliny, za to obydwa odcienie fioletu czują się jak do tej pory dobrze
Miłego weekendu i radości z opiekowania się wnusią
Biała Budleja jakoś nie lubi mojej gliny, za to obydwa odcienie fioletu czują się jak do tej pory dobrze
Miłego weekendu i radości z opiekowania się wnusią
- Krychna
Martusiu śnieżek dalej przykrywa moje roślinki, choć mrozów dużych nie ma, w przyszłym tygodniu znowu ma być coś bardziej na minusie. U Ciebie czytam mniej śniegu, ale zima dopiero przed nami , nie wiadomo jakie oblicze swoje pokaże byleby mrozów z dużymi wiatrami nie było i bezśnieżnej zimy bo wtedy szkód najwięcej w ogrodzie może narobić Na razie jest okej, radosny czas w ogóle przed nami. Święta to magiczny czas. Pozdrawiam i zdrówka życzę
a tymczasem jeszcze zdjęcia letnie
Marysiu każda pora roku ma swój urok, ale oczywiście ze czas letni jest najlepszym czasem dla nas zielonozakręconych wtedy niestety jest mniej czasu na FO, bo człowiek każdą wolną chwilkę by spędzał na łonie natury przynajmniej tak jest u mnie w ogóle w te wakacyjne miesiące dużo się działo w sprawach osobistych i to też głowę zajmuje, choroby itp. Teraz mam trochę więcej czasu i miło spędzam go na forum, doczytując o roślinkach, mądrych porad Formuowiczów biała Budleja to White Profusion sadzona w 2013, rośnie bez problemu na południowej stronie domu. Dziękuję i pozdrawiam
Pozdrawiam odwiedzających
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Piękne floksiki uwielbiam je i nie wyobrażam sobie ogródka bez tych kwiatów.Oczywiście budleję też musiałam sobie ukorzenić bo ją bardzo lubię ten motyli krzew. Cubana to prawdziwa piękność bogato kwitnąca Moje roślinki też dostały kołderkę puchową zamiast pierzyny ,ale dobre i to. Krysiu udanego weekendu w przedświątecznej gorączce
Piękna zima,u mnie niestety już po śniegu,nawet coś padało mokrego,na szczęście nie jest ślisko.
Piękne wspomnienia lata.Budleja taka biała.Ja swoje siałam z nasion i teraz mam aż trzy.Jeden kolor ciemny,a reszta nie zakwitła.
Miłego dnia.
Piękne wspomnienia lata.Budleja taka biała.Ja swoje siałam z nasion i teraz mam aż trzy.Jeden kolor ciemny,a reszta nie zakwitła.
Miłego dnia.
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Krysiu dobrze, ze pokazujesz piękne kwiatuszki, od razu humor się poprawia, a pogoda paskudna.
Bardzo ładne kolory floksów, róże jak zawsze kwitły ci zjawiskowo. Biała budleja ładna, na pewno kwiaty obsiadały liczne grono motyli, a czy ten krzew jest bardzo wysoki. Widziałam u Kasi w ogrodzie piękną białą budleją o ogromnych, długich kwiatach, ale wyjątkowo rosnącą bardzo wysoko. Zastanawiam się, czy są jakieś niższe odmiany na biało kwitnące.
Bardzo ładne kolory floksów, róże jak zawsze kwitły ci zjawiskowo. Biała budleja ładna, na pewno kwiaty obsiadały liczne grono motyli, a czy ten krzew jest bardzo wysoki. Widziałam u Kasi w ogrodzie piękną białą budleją o ogromnych, długich kwiatach, ale wyjątkowo rosnącą bardzo wysoko. Zastanawiam się, czy są jakieś niższe odmiany na biało kwitnące.