A tu tylu gości
Witam serdecznie
Krysiu, śnieg był tylko przez trzy dni 2 tyg. temu i nawet nie odśnieżałem, za to poszliśmy na długi spacer po lesie w śnieżnej scenerii.
Teraz tylko gdzieniegdzie leży garstka śniegu.
Doroto (dorcia7) - ja też lubię jak jest kolorowo ale teraz mogłoby trochę pobielić ogród
Aniu, Ewo, Joanno, Florianie dla was kotki

a wiecie co? Przyniosłem do domu bukiet bazi i na drugi dzień one zrobiły się szare
Pomyślałem, że z braku wody (żona nie chciała by przerastały) wlałem wodę do wazonu i rosną ale końcówki są białe (no może lekki blady róż) czyżby z braku światła, albo chyba raczej z powodu wysokiej temperatury.
Doroto (Korzo-m) wierzbę wyhodowałem z patyczka wsadzonego jesienią. Przez rok trochę podrósł i wypuścił kilka gałązek. Przyciąłem je po kwitnieniu w kolejnym roku i teraz ma już 3 lata - tak wygląda. Takie przyrosty dostała od wiosny. Ona jest raczej rozłożysta niż wysoka - posadziłem ją w złym miejscu między iglakami i musiałem związać gałązki, a u
Beatki (Beaby) ma piękny kulisty kształt (to od niej dostałem patyczki). Na pewno można ją poprowadzić na małe drzewko - jak nie przesadzę to coś podobnego wymyślę. Puszczę wyżej i poprzycinam te długie gałązki. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Jadziu, jak ja się cieszę, że jesteś

No tak - wiosna u nas - śniegu ani widu i ... trochę poprzesadzałem przebiśniegi - no bo jak ziemia nie zamarznięta to trzeba robić
Pierwszy raz się zdarzyło, że mam niepomalowane drzewka

ale już się pozbierałem i będę miał więcej czasu - niedługo pnie będą białe. Od tygodnia temperatura ponad 4 stopnie - wczoraj 6 dzisiaj 7 i noce bez mrozu.
Aby nie było tak różowo .... były wichury i tak wygląda grób rodziców
Na ogrodzie wszystko w porządku, choć w okolicy sporo drzew też połamało, a sąsiadce trampolinę zabrało dwie działki dalej.
Wszystkiego dobrego życzę wszystkim gościom