Dmuchawa- jaką wybrać?
-
- 10p - Początkujący
- Od: 21 maja 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dmuchawa- jaką wybrać?
Muszę wkrótce kupić dmuchawę spalinową z możliwością odkurzania. Do ścisłego finału weszły dwie: sthil SH 86-D oraz husqvarna 125 bvx. Lepsze parametry ma husqvarna, jednakże spotkałem się z opinią, by produktów tej marki nie kupować, z uwagi na ich awaryjność, czego ponoć nie można powiedzieć o sthilu. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej materii? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Arkady
-
- ---
- Od: 5 sty 2009, o 10:51
Re: Jaką dmuchawę wybrać?
Ja ci powiem taki fakt że to może było kiedyś..........
Dzisiaj nie ma co patrzeć często na markę bo to tylko marka i wysoka cena.
Ja mam wykaszarkę Macculocha -bez zarzutów, piłę na podzespołach huskvarny i na siebie zarobiła. sąsiad ma znowu stihla i on nie narzeka .Nie ma reguły.Bierz co tobie pasuje a czas pokaże czy wybór był słuszny.
Dzisiaj nie ma co patrzeć często na markę bo to tylko marka i wysoka cena.
Ja mam wykaszarkę Macculocha -bez zarzutów, piłę na podzespołach huskvarny i na siebie zarobiła. sąsiad ma znowu stihla i on nie narzeka .Nie ma reguły.Bierz co tobie pasuje a czas pokaże czy wybór był słuszny.
-
- 10p - Początkujący
Dowiedziałem się, że Shil w silniku ma zastosowane dwa pierścienie na tłoku, zaś husqvarna jeden. Czy może mieć to jakiś wpływ na żywotność czy parametry silnika?
Arkady
-
- ---
- Od: 5 sty 2009, o 10:51
Arkady3 pisze:Dowiedziałem się, że Shil w silniku ma zastosowane dwa pierścienie na tłoku, zaś husqvarna jeden. Czy może mieć to jakiś wpływ na żywotność czy parametry silnika?
Ma i to sporo.
1.Praca silnika stabilniejsza.
2.Żywotność silnika wydłużona .
3.Podejrzewam że i wydajniejsza moc silnika.po prostu praca najbardziej zbliżona do podanej.
Sprawdziłem w wyszukiwarce obie dmuchawy , cenowo identyczne parametry też ale jak jest z tymi pierścieniami tak jak piszesz to w tym starciu moim zdaniem wygrał Stihl i pewnie jego bym wziął.
-
- 10p - Początkujący
Ogromne podziękowania. Myślę, że to przesądza o wyborze Sthila.
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam serdecznie.
Arkady
Witam,ja mam stihla SR420,wprawdzie jest to dmuchawo-opryskiwacz,ale chodzi bezproblemowo od 8-iu lat.Pozdrawiam.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 31 paź 2014, o 02:44
Tania dmuchawa do liści
Witam wszystkich forumowiczów!
Chciałbym prosić o poradę - szukam taniej ale w miarę trwałej dmuchawy do liści. Miałem dotychczas 2 dmuchawy z marketu i kazda nie przetrwała dluzej niz 2 sezony więc szukam czegoś co posłuzy mi dłużej tak bym nie musiał co zimę kupować nowej. Bardzo proszę o jakieś sprawdzone sugestie
Chciałbym prosić o poradę - szukam taniej ale w miarę trwałej dmuchawy do liści. Miałem dotychczas 2 dmuchawy z marketu i kazda nie przetrwała dluzej niz 2 sezony więc szukam czegoś co posłuzy mi dłużej tak bym nie musiał co zimę kupować nowej. Bardzo proszę o jakieś sprawdzone sugestie
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Re: Tania dmuchawa do liści
Nie zaszkodzi przeczytać ten temat:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=5&t=1727
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=5&t=1727
Pozdrawiam, Agata.
Re: Odkurzacz ogrodowy - jaki kupić, ceny, marki, rady?
Potrzebuje tylko dmuchawy do liści, odkurzacz mam ale nie chce mi się go przezbrajać
Niestety mam sporo kamieni ci ciężko się z z nich wygrabia liście, wiec lepiej będzie je wydmuchać na trawnik a potem kosiarką zebrać. Macie coś godnego polecenia ?
Niestety mam sporo kamieni ci ciężko się z z nich wygrabia liście, wiec lepiej będzie je wydmuchać na trawnik a potem kosiarką zebrać. Macie coś godnego polecenia ?