Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.3
Re: Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.3
Witam! Ja bylam wczoraj w Carrefourze. Sa zarowno angielki , jak i francuzki a takze te z serii niebieskie i troche jeszcze innych zarowno w kartonach jak i w woreczkach.. Niestety zadnych nowosci, to co bylo w ubieglym roku. Zdecydowalam sie tylko na jedna sztuke lekko pomaranczowa angielke, ktora dotychczas omijalam.
- ewita44
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziś eM kupił mi w inny Au...nie niż ja byłam takie róże, musiała tam być pełna oferta gazetkowa.

Jak kiedyś kupiłam jedną z serii niebieskiej i pachnącej to wyrosła mi taka.
Ma duży, piwoniowaty kwiat i mocno pachnie ale nazwy do dziś nie znam.

Wcale bym się nie pogniewała jak by mi się ponownie trafiła.

Jak kiedyś kupiłam jedną z serii niebieskiej i pachnącej to wyrosła mi taka.
Ma duży, piwoniowaty kwiat i mocno pachnie ale nazwy do dziś nie znam.

Wcale bym się nie pogniewała jak by mi się ponownie trafiła.
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Śliczna!
niesamowicie piękny kolor. Trzymak kciuki żeby się udało.

wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
...Floresita pisze:...
Jeśli zauważycie że te angielskie i francuskie się pojawią to dajcie znać.
Byłam dzisiaj w bi1 i tam były kartonikowe róże, francuskie, angielskie- różowe czerwone i białe ora inne jeszcze...
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Ewa a zerknij na różę De Rest to jest z tych niby fioletowych, silnie pachnie, powtarza ładnie kwitnienie, u mnie bezproblemowa, kwiat ok.7 cm
Nelu, dzięki za wiadomość - zatem dziś pobiegnę do Auchana. Wczoraj byłam u koleżanki w Gdańsku i przy tej okazji wstąpiłam do Carrefura, bo w moim mieście niestety nie ma tego sklepu. Z angielek były tylko ciemno różowe i łososiowe, i kosztowały 7,99 więc grzech było nie wziąć. W moich 2 Auchanach nigdy nie było tych Pro Natura bez herbicydów więc z ciekawości je nabyłam. A poza tym pomyślałam, że róże Austina niestety w szkółkach są dosyć drogie (zazwyczaj ok 40 zł) i jak wiosną są w kartonikach po 8 złotych to nie ma co się zastanawiać, nawet bez oznaczenia odmiany - wszystkie są piękne!

- ewita44
Taro
Niby pokrój , kolor i zapach się zgadza ale kwiaty ma na pewno większe niż 7 cm.
U mnie rośnie w półcieniu. Jeżeli to ona to super
Niby pokrój , kolor i zapach się zgadza ale kwiaty ma na pewno większe niż 7 cm.
U mnie rośnie w półcieniu. Jeżeli to ona to super

Czy ktoś już widział tegoroczną dostawę róż w OBI?
W poprzednich latach zawsze była około 13-15 marca. Pytam, bo nie chciałabym jechać na próżno, jeśli tam jeszcze niczego nie ma.
W poprzednich latach zawsze była około 13-15 marca. Pytam, bo nie chciałabym jechać na próżno, jeśli tam jeszcze niczego nie ma.
- Dlob
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 21 mar 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Byłem dziś w południe w Obi na Przymorzu ani widu ani słychu. Pytałem miłą Panią z działu ogrodniczego i nie wiedzą kiedy będzie dostawa.
Pozdrawiam Daniel.
- ewita44

Wracając dziś z nocki weszłam do biedry.
Z róż był mały wybór ale kupiłam jedną kartonikową i jedną woreczkową.

Z kartonikowych były podpisane Paul Scarlet, Mushimara, Indigolette, Iceberg -pnące.
Z woreczków rabatowe czerwone i różowe, wielkokwiatowe kremowe i biało czerwone (taką kupiłam).
Były hortensje, magnolie, rododendrony i krzewy owocowe.
Jednak w tej biedrze (mały supermarket) co byłam oprócz maleńkiego asortymentu były też cebulowe (mieczyki), dalie, canna pomarańczowa, liatry, lilie drzewiaste, azjatyckie i orientalne.
Zobaczymy co z nich wyrośnie.

Przedwczoraj zajrzałam wreszcie do Obi i bardzo się rozczarowałam tegorocznym asortymentem. Były róże w woreczku, tylko 2 półki regału z "bezkorzeniowcami" w doniczkach, zaś angielek w kartonikach nie było wcale. Szkoda bo pojechałam głównie po angielki.
Wobec tego na pocieszenie wzięłam sobie dwie róże okrywowe, bo one zawsze się przydadzą.

Wobec tego na pocieszenie wzięłam sobie dwie róże okrywowe, bo one zawsze się przydadzą.

Nie wiem czy zauwazylyscie, ze w tym roku po raz pierwszy w Biedronce sa roze francuskie . W moim pobliskim sklepie byly 3 rodzaje i to nawet z podpisem na kartoniku. Nie wiem tylko czy np. taka nazwa jak czary-mary istnieje. Ja skusilam sie na czerwono-biala troche podobna do papageno o nazwie Ferdinand Pichard. Jednak nazwa nic mi nie mowila, wiec zajrzalam do internetu. Okazalo sie , ze jest to roza historyczna, wiec troche mina mi zrzedla...bo takiej akurat nie chcialam. Ma ktos moze taka roze?
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Mnie też dzisiaj skusiły w Biedrze róże... ale innych nie było, tylko te najtańsze, z opisem "rabatowa", wiekokwiatowa" 5,99. Wszystkie czerwone. Pewnie takie nie będą, ale kręci mnie ta niewiadoma
.
Wcześniej ,z miesiąc temu przyciągnęły mnie do siebie róże w kartonikach - angielska i francuska z serii pachnące... aha, kupiłam w Auchanie

I zobaczymy jakie z nich będą panienki

Wcześniej ,z miesiąc temu przyciągnęły mnie do siebie róże w kartonikach - angielska i francuska z serii pachnące... aha, kupiłam w Auchanie

I zobaczymy jakie z nich będą panienki

wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
Róże historyczne w biedronceAmelka1 pisze:Nie wiem czy zauwazylyscie, ze w tym roku po raz pierwszy w Biedronce sa roze francuskie . W moim pobliskim sklepie byly 3 rodzaje i to nawet z podpisem na kartoniku. Nie wiem tylko czy np. taka nazwa jak czary-mary istnieje. Ja skusilam sie na czerwono-biala troche podobna do papageno o nazwie Ferdinand Pichard. Jednak nazwa nic mi nie mowila, wiec zajrzalam do internetu. Okazalo sie , ze jest to roza historyczna, wiec troche mina mi zrzedla...bo takiej akurat nie chcialam. Ma ktos moze taka roze?