Moje kwiaty moje hobby - Alicja125
- Foxowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje kwiaty moje hobby - Alicja125
Ja też pryskam lakierem, ale nigdy nie udało mi się zachować koloru takie jak był.
Wiem, że robi się suszenie z solą w piekarniku itd, ale u mnie zawsze hortensja jaśniała. Mam jedną, która z niebieskiej się zrobiła zielona, a teraz jest żółta... A stoi już długo. No i niestety zaczęła się kruszyć...
Wiem, że robi się suszenie z solą w piekarniku itd, ale u mnie zawsze hortensja jaśniała. Mam jedną, która z niebieskiej się zrobiła zielona, a teraz jest żółta... A stoi już długo. No i niestety zaczęła się kruszyć...
- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Ciekawe Ci uda mi się to powtórzyć i tez tak samo ususzyć hortensje. Poczekamy zobaczymy na razie zima brr
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
- Foxowa
Najlepiej to robi natura. Ale to w dużej mierze zależy od roku.
W tym roku ogólnie widzę, że hortensja wszędzie kwitnie bardzo słabo, a te kwiaty od razu brązowieją. Pamiętam że parę lat temu z ciotką podziwiałyśmy jak ładnie schnie na krzewach w kolorze. Trzeba by było się w to bardziej zagłębić, bo suszone kwiaty są naprawdę ładne.
Ja w tym roku napalałam się na nieśmiertelniki do ozdób, ale cóż... nie zakwitły
W tym roku ogólnie widzę, że hortensja wszędzie kwitnie bardzo słabo, a te kwiaty od razu brązowieją. Pamiętam że parę lat temu z ciotką podziwiałyśmy jak ładnie schnie na krzewach w kolorze. Trzeba by było się w to bardziej zagłębić, bo suszone kwiaty są naprawdę ładne.
Ja w tym roku napalałam się na nieśmiertelniki do ozdób, ale cóż... nie zakwitły
- Alicja125
Witam wszystkich odwiedzających posadziłam na próbę imbir i mango oba rosną jak na mój gust trochu słabo, ale może to dlatego. że brak było słoneczka za oknem. Dziś teraz trochu zaświeciło to i roślinki wezmą się do życia. Imbir planuje zabrać na działkę i niech sobie tam rośnie na efekty poczekam do jesieni.
Pozdrawiam Alicja
Też posadziłam imbir jakiś rachityczny, nie jestem zadowolona . Twoja szklarenka i ten stojak na kwiaty bardzo mi się podobają . Będę zaglądała .
- Foxowa
Jak tam Alu w doniczkach się powodzi?
Gratuluję wyhodowania imbirku i mango. Mnie się to nie udało...
Gratuluję wyhodowania imbirku i mango. Mnie się to nie udało...
- jolifleur
- Od: 30 lip 2012, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu, dużo masz pięknych kwiatów. Kilka dni temu opowiadałam córce o takim sukulencie, którego mimo, że był piękny musiałam wyrzucić i za nic nie mogłam sobie przypomnieć jak się nazywał. Dzisiaj rano otwieram Twój wątek i na pierwszej stronie , pierwsze zdjęcie i jest To ta stapelia kwitnąca na bordowo z włoskami. Miałam go ale tak śmierdział zgniłym mięsem, że kiedyś mucha złożyła na nim jaja I to był właśnie ten którego się pozbyłam. Nikt go nie chciał ode mnie wziąć, przez ten zapach. Twój też taki aromatyczny? ;)
- Alicja125
Witaj Ewa mój śmierdziuszek też taki ma zapach, ale dopiero jak jestem blisko tego kwiatka da się wyczuć mimo wszystko zostawiam go dla ozdoby jest śliczny chciałabym jeszcze takiego, ale z żółtymi kwiatkami na razie nie mogę nigdzie dołapać. Pozdrawiam miłego dnia
Pozdrawiam Alicja