Mój zielony kwadrat cz.5
- reniuniek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój zielony kwadrat cz.5
Zapowiada się piękny czwarteczek, od rana błękitne niebo i słoneczko tylko temperatura mogłaby już być wyższa
Tak dla przypomnienia napiszę, że mój ogród nie jest przydomowy , od miejsca zamieszkania dzieli mnie z nim, około półtora kilometra. Jest to działka którą użyczyła nam teściowa, ma niecałe 910 m2 i od prawie 18 lat coś sądzę, dosadzam, przesadzam
Tegoroczne przebiśniegi
Uwielbiam te maleństwa
Na dobranoc jeszcze pare wspominek
Tak dla przypomnienia napiszę, że mój ogród nie jest przydomowy , od miejsca zamieszkania dzieli mnie z nim, około półtora kilometra. Jest to działka którą użyczyła nam teściowa, ma niecałe 910 m2 i od prawie 18 lat coś sądzę, dosadzam, przesadzam
Tegoroczne przebiśniegi
Uwielbiam te maleństwa
Na dobranoc jeszcze pare wspominek
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- reniuniek
Spokojnej niedzieli
Nie mam świeżych fotek, bo i nie mam jeszcze nic do pokazania. Temperatura minusowa, dzisiaj rano -8 brrrr....zimno, więc jeszcze powspominam
To prawda, że z upływem lat różne priorytety się zmieniają
Od parunastu lat w ogrodzie tylko kwiaty, kwiaty i kwiaty a warzywka gdzieś tam z tyłu i mały kawałeczek
W tamtym roku coś w mojej głowie się zmieniło i powiększyłam warzywniak.
Zrobiłam podwyższone grządki, zagon też powiększyłam i powiem wam że to był super pomysł.
Polecam każdemu podwyższone grządki a tym bardziej jak nie ma dobrej jakości ziemi na zagonach
Bataty
Kukurydza
Zbiory
Nie piszemy co chwila postu pod postem tylko klikamy edytuj, połączyłam. Iwona
Nie mam świeżych fotek, bo i nie mam jeszcze nic do pokazania. Temperatura minusowa, dzisiaj rano -8 brrrr....zimno, więc jeszcze powspominam
To prawda, że z upływem lat różne priorytety się zmieniają
Od parunastu lat w ogrodzie tylko kwiaty, kwiaty i kwiaty a warzywka gdzieś tam z tyłu i mały kawałeczek
W tamtym roku coś w mojej głowie się zmieniło i powiększyłam warzywniak.
Zrobiłam podwyższone grządki, zagon też powiększyłam i powiem wam że to był super pomysł.
Polecam każdemu podwyższone grządki a tym bardziej jak nie ma dobrej jakości ziemi na zagonach
Bataty
Kukurydza
Zbiory
Nie piszemy co chwila postu pod postem tylko klikamy edytuj, połączyłam. Iwona
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Reniu mimo, że działka nie przy domu, to dopieszczona i kompozycyjnie i roślinnie. Zaglądałam do Ciebie, jak próbowałam uporządkować swoje rabaty. W efekcie, po wielu nieudanych eksperymentach mam dwie prawie białe rabaty, a resztę kolorowych.
Też kocham iglaki, hortensje i trawy, a Twoje wyjątkowo zadbane, prezentują się znakomicie.
Czytam o wielu zmianach, aby uładzić trochę rabaty. U siebie od lat próbuję, ale jest tyle ciekawych roślin, że stale się łamię i kupuję kolejne, albo dosadzam prezenty, czasem niestety niechciane.
Podwyższone grządki wspaniale zagospodarowane, a ich otoczenie dopieszczone. Też mam dwie dość duże, z siatką bo gryzonie u mnie szaleją. Plony z warzywnika masz dorodne.
Pozdrawiam
Też kocham iglaki, hortensje i trawy, a Twoje wyjątkowo zadbane, prezentują się znakomicie.
Czytam o wielu zmianach, aby uładzić trochę rabaty. U siebie od lat próbuję, ale jest tyle ciekawych roślin, że stale się łamię i kupuję kolejne, albo dosadzam prezenty, czasem niestety niechciane.
Podwyższone grządki wspaniale zagospodarowane, a ich otoczenie dopieszczone. Też mam dwie dość duże, z siatką bo gryzonie u mnie szaleją. Plony z warzywnika masz dorodne.
Pozdrawiam
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Witaj Reniu ogród jest już taki dojrzały. pamiętam jaki był młody jak byłam u ciebie.Ja też chwale sobie takie wzniesione grządki na warzywka.Pozdrawiam
- reniuniek
Halinko ja u ciebie a ty u mnie
Tak, ogród nareszcie sie zazielenił i wszystko super porosło. W tamtym roku po raz pierwszy obcinałam obniżyłam je tak, że stojac na ziemi obetne ich czubki, nie chce się męczyć z drabiną.
Ty masz też podwyższane grządki ?
Tak, ogród nareszcie sie zazielenił i wszystko super porosło. W tamtym roku po raz pierwszy obcinałam obniżyłam je tak, że stojac na ziemi obetne ich czubki, nie chce się męczyć z drabiną.
Ty masz też podwyższane grządki ?
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- reniuniek
Soniu miło mi że do mnie zajrzałaś i że zaglądałaś jak mnie tu nie było my chyba zawsze będziemy w naszych ogrodach coś zmieniać. Rośliny się rozrastają, chorują , usychają, albo mamy już inny pomysł na rabatę a prezenty, to faktycznie mogą być całkiem nie trafione
Białe kwiaty są super, nawet nie wiedziałam że tyle ich jest
Dwa lata temu kupiłam sobie śniegowce, jak dla mnie, cudne ma kwiaty, zobacz
Białe kwiaty są super, nawet nie wiedziałam że tyle ich jest
Dwa lata temu kupiłam sobie śniegowce, jak dla mnie, cudne ma kwiaty, zobacz
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Zatęskniłaś. To dobrze.
Ogród całkiem inny. Wszystko urosło .
Pięknie i smacznie.
Ogród całkiem inny. Wszystko urosło .
Pięknie i smacznie.
- reniuniek
Beatko zatęskniłam i zwolniłam się z pracy, więc mam więcej wolnego czasu
Ogród z roku na rok zielenszy, zarośnięty i " masywniejszy " , taki jak chciałam
U ciebie też pewnie wszystko się rozrosło
Pozdrawiam
Ogród z roku na rok zielenszy, zarośnięty i " masywniejszy " , taki jak chciałam
U ciebie też pewnie wszystko się rozrosło
Pozdrawiam
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- reniuniek
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
-
- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
Witaj Reniu!
No to będzie się dzialo!
Masz piękny, dojrzały ogród. Ja osobiście jestem ciekawa Twoich hortensji bo widzę, że masz ich sporo.
I jeszcze pytanie : masz jeszcze różę Rhapsody?
No to będzie się dzialo!
Masz piękny, dojrzały ogród. Ja osobiście jestem ciekawa Twoich hortensji bo widzę, że masz ich sporo.
I jeszcze pytanie : masz jeszcze różę Rhapsody?
Marta
- reniuniek
Marto, dzięki za odwiedzinki
Rhapsody miałam, ale z tego, że zmieniałam kolorystykę rabaty, to poszła w dobre ręce.
Sama jestem ciekawa hortensji w tym roku, w tamtym sezonie troche je zaniedbałam i już tak ładnie nie kwitły
Dzisiaj właśnie już je podsypalam mączką bazaltową a jak ruszą to Magiczna siła pójdzie w ruch
Pozdrawiam
Rhapsody miałam, ale z tego, że zmieniałam kolorystykę rabaty, to poszła w dobre ręce.
Sama jestem ciekawa hortensji w tym roku, w tamtym sezonie troche je zaniedbałam i już tak ładnie nie kwitły
Dzisiaj właśnie już je podsypalam mączką bazaltową a jak ruszą to Magiczna siła pójdzie w ruch
Pozdrawiam
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- reniuniek
Od paru dni sprzątam, wycinam, obcinam i dzisiaj już co nieco widać , już troszkę rabaty uporzątkowane, do końca tygodnia może uda mi się już wszystko ogarnąć
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Reniu trawnik wygrabiony, brzegi rabaty jak od żyletki, idealne.
Jak sobie radzisz z siewkami prosa włosowatego. U mnie od kilku lat kiełkują, choć staram sie usuwać zanim zawiążą nasiona. Chyba mają długą żywotność.
Pozdrawiam
Jak sobie radzisz z siewkami prosa włosowatego. U mnie od kilku lat kiełkują, choć staram sie usuwać zanim zawiążą nasiona. Chyba mają długą żywotność.
Pozdrawiam