Smagliczka nadmorska (Lobularia maritima)
Re: Smagliczka nadmorska (Lobularia maritima)
Cudem z 50 posianych 1 mi przetrwała. Kupiłem jako fioletowe właśnie zakwitła i jest biała. Czy oszukali mnie z kolorem czy ona później zsciemnieje ?. Boje sie wystawić ją na zewnatrz ze mi skapcieje z zimna.
- Świnka
- Przyjaciel Forum
- Od: 8 mar 2009, o 17:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie, nie sciemnieje. A ile kwiatków Ci już zakwitło? Bo są takie smagliczka, które w jednym kwiatostanie mają kwiatki białe i fioletowe, kolor zależy od umiejscowienia kwiatka.
Pozdrawiam, Ilona
Zakwitł 1 kwiatek na razie Jest dosyć długa i cienka czy jak wystawie donice na zewnątrz to nie skapcieje mi z zimna ?
- Świnka
- Przyjaciel Forum
- Od: 8 mar 2009, o 17:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Może odchorować, bo to jednak spora różnica temperatur i silny wiatr. Jeśli wystawisz na krótszy czas (2-3) godziny, a potem stopniowo coraz dłużej, to nic jej nie będzie. Byle nie w nocy, bo jeszcze do niedzieli włącznie mają być zimne.
Pozdrawiam, Ilona
Smagliczki pikowanie
Witam.
Zasiałem smagliczki i zastanawiam się jak je pikować . Czy do doniczki wsadzać pojedyńcze Sztuki albo po kilka sztuk w jedną doniczkę , podobnie jak lobelii . Dziękuję
Zasiałem smagliczki i zastanawiam się jak je pikować . Czy do doniczki wsadzać pojedyńcze Sztuki albo po kilka sztuk w jedną doniczkę , podobnie jak lobelii . Dziękuję
-
- 100p
- Od: 13 gru 2019, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Smagliczki pikowanie
Ja co roku sieje w tunelu i pikuje po jeden szt. Ale ponoć jak jest ich więcej to wyglada to ładniej. W tym toku spróbuje kilka szt przesadzić.
Pozdrawiam
Dominika
Dominika
Re: Smagliczki pikowanie
Dzięki