Pomidory uprawiane pod folią, w tunelu cz. 7
- massur
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2012, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Pomidorowy szał podfoliowy cz. 7
Możesz jeszcze nadwęglanem sodu, ja tak dezynfekuję. Na znanym serwisie aukcyjnym kupisz. A w jeszcze lepszych cenach jest na nowym serwisie aukcyjnym na literę S i tam wysyłka za free od dowolnej kwoty.
Pozdrawiam,
Tomek
Tomek
-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
anulab jakie prognozują u Ciebie ochłodzenie w niedzielę? Jak miewają się pomidorki w styropianie?
-
- 100p
- Od: 23 sty 2013, o 19:22
KamilKO2 w zeszłym roku Kozulki miałam takie jakie wysłałam na AWN. W tym roku z ziemniaczanymi liśćmi mam Hameleon,Rebel Yell,Efemer,Jablonka.
Kozulek jeszcze nie wysiałam i nie wiem co będzie.Interesuje Cię coś konkretnego?
Kozulek jeszcze nie wysiałam i nie wiem co będzie.Interesuje Cię coś konkretnego?
-
babcia 102 w takim razie oznaczę sobie pomidorka malinowy od Babcia 102. Jeszcze parę szczegółów bym prosił wysoki, czy samokńczący, wczesny czy późniejszy, silny krzak wegetatywny, czy generatywny zdechlak?
anulab Piękne pomidory , takie duże, kwitnące, kiedy były wysiewane? Trzymam kciuki, by obficie zaowocowały ! Ten patent na ciepłą grządkę bardzo ciekawy. Chłopaki niepotrzebnie panikują, roztaczając apokaliptyczne wizje zagłady pomidorków . Izolacja od zewnątrz plus ogrzewanie powinno wystarczyć. To jak ogród zimowy. Aniu, będę kibicować, jestem dobrej myśli
Anna
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Postaram się wstawić zdjęcie jak teraz pomidory wyglądają . U mnie zima , zaspy i mrożno .
Ja złapałam wirusa i sił brak .
Ja złapałam wirusa i sił brak .
-
anulab zdrowia, kiedy ten podły wirus się skończy
W tunelach mam miejsce na 29 krzaków siewek mam 40 cześć wyląduje w gruncie, część pewnie trzeba będzie rozdać.
W tunelach mam miejsce na 29 krzaków siewek mam 40 cześć wyląduje w gruncie, część pewnie trzeba będzie rozdać.
-
Powiem szczerze , że nie pomyślałam . Opryskam profilaktycznie bacillus subtilis i
amyloliquefaciens .
We wczesnych uprawach tego problemu nie miałam . Dzięki za zwrócenie uwagi , faktycznie
mało teraz są wietrzone .
amyloliquefaciens .
We wczesnych uprawach tego problemu nie miałam . Dzięki za zwrócenie uwagi , faktycznie
mało teraz są wietrzone .
Aniu, śliczne maluszki! Doświetlasz je tam, czy tylko grzejesz?
Oby szybko i lekko choroba minęła
Oby szybko i lekko choroba minęła
Anna
-
Dzięki , leczę się homepatycznie , na mnie działa .
Ńad światłem nawet myślałam , może w nowej szklarence jaką planuję , zainstaluję
lampę grzewczą i do doświetlania .
W środku mam dodatkową folię co jeszcze bardziej ogranicza dopływ światła .
Ńad światłem nawet myślałam , może w nowej szklarence jaką planuję , zainstaluję
lampę grzewczą i do doświetlania .
W środku mam dodatkową folię co jeszcze bardziej ogranicza dopływ światła .
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Sezon 2022 rozpoczęty pomimo zimowo-mrozowych przeszkód w ostatnich dniach.
9 marca w tym roku wysiałem pomidory.Dużo skupienia potrzeba przy tej zabawie siejąc 78 odmian.
Do wysiewu tradycyjnie Bio Algeen 6ml./l.
Pierwsze wschody pojawiły się już 12 marca.Kaloryfer dobrze współpracował.
Pikówka drugi raz podlana z Bio Algeenem. Rozsada parę dni za długo przetrzymana w domu co widać na poniższym zdjęciu ze względu na chłody i tak w końcu zgodnie z praktycznie coroczną tradycją trafiła na ziąb,śnieg,mróz i przeszywający wiatr do mnożarki 28 marca.
Sadzonki potraktowane stymulatorem dwukrotnie bardzo dobrze ukorzenione a nawet takie egzemplarze i korzeń palowy.
Ja i podopieczni czekamy teraz na cieplejsze dni a zwłaszcza noce.
9 marca w tym roku wysiałem pomidory.Dużo skupienia potrzeba przy tej zabawie siejąc 78 odmian.
Do wysiewu tradycyjnie Bio Algeen 6ml./l.
Pierwsze wschody pojawiły się już 12 marca.Kaloryfer dobrze współpracował.
Pikówka drugi raz podlana z Bio Algeenem. Rozsada parę dni za długo przetrzymana w domu co widać na poniższym zdjęciu ze względu na chłody i tak w końcu zgodnie z praktycznie coroczną tradycją trafiła na ziąb,śnieg,mróz i przeszywający wiatr do mnożarki 28 marca.
Sadzonki potraktowane stymulatorem dwukrotnie bardzo dobrze ukorzenione a nawet takie egzemplarze i korzeń palowy.
Ja i podopieczni czekamy teraz na cieplejsze dni a zwłaszcza noce.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).