Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.3
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.3
Ja mam Ferdinada Picharda... Kupiłam kilka lat temu w Auchanie. Dla mnie ładna- minus to matowe liście. Urody jej odmówic nie można... ;)

Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
- iwwa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Ładniusia bardzo. Co tam liście ! 

wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- iwwa
Jakie ładne opakowanie ! A to chyba jest ta róża Ferdinad Pichard ?
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
a może to rarytas francuska Alfred Sisley nieco też przypomina Claude Monet
Na pudełku jest nazwa Czary - Mary . To wskazywałoby na zastępczą nazwę róży Hocus - Pocus, ale to nie powinno wchodzić w grę, bo Hocus - Pocus jest niemiecka, Kordesa.
Na zdjęciu jest różowo- żółta i najpierw przyszło mi na myśl że to Marc Chagall - ona jest francuska.
Niestety na opakowaniu widnieje firma EBS Plant, ta sama co w Auchanie, a tam wiadomo że mało co się zgadza ze zdjęciem na pudełku. Tzn np kupujesz czerwoną a rozkwita biała. No ale zobaczymy co to za niespodzianka.
Na zdjęciu jest różowo- żółta i najpierw przyszło mi na myśl że to Marc Chagall - ona jest francuska.
Niestety na opakowaniu widnieje firma EBS Plant, ta sama co w Auchanie, a tam wiadomo że mało co się zgadza ze zdjęciem na pudełku. Tzn np kupujesz czerwoną a rozkwita biała. No ale zobaczymy co to za niespodzianka.
-
- 200p
- Od: 15 mar 2020, o 16:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z tego co zauważyłam, wcześniej róże francuskie też były z firmy EBS Plant i przynajmniej u mnie były zgodne kolorystycznie, tak samo jak angielki z tej firmy. Wiadomo, że jest to loteria, ale szanse są 

W Biedronce pierwszy raz sa roze francuskie. Byly 3 rodzaje, wlasnie ta Czary-Mary, jakas zolta i Ferdinand Picard. Ta Czary Mary nawet mi sie podobala, ale szybko odstawilam, bo nazwa calkiem na francuska mi nie pasowala. Wzielam ta Ferdinand. Iwwo, ona jest bardzo podobna ( przynajmniej na zdjeciu na kartoniku)do tej Czary -Mary, ale bez koloru zoltego( niestety nie mam mozliwosci zamieszczenia zdjecia). Co wyrosnie, zobaczymy.
Zatem w końcu czerwca zaprezentuję co wyrosło pod nazwą Czary - Mary!
Ja mam słabość do dwukolorowych róż, a szczególnie lubię połączenie różu lub brzoskwini z żółtym. Dodam też, że zanim wybrałam moją to zajrzałam do wnętrz kilku kartoników no i te wszystkie sadzonki były dość mizerne. Powiedziałabym że 2 lub 3 wyboru. Jednak były bardzo świeże, torf w balocie był tak mokry że nie potrzeba było jej moczyć przed sadzeniem.
Ja mam słabość do dwukolorowych róż, a szczególnie lubię połączenie różu lub brzoskwini z żółtym. Dodam też, że zanim wybrałam moją to zajrzałam do wnętrz kilku kartoników no i te wszystkie sadzonki były dość mizerne. Powiedziałabym że 2 lub 3 wyboru. Jednak były bardzo świeże, torf w balocie był tak mokry że nie potrzeba było jej moczyć przed sadzeniem.
- iwwa
Amelko, trzymam kciuki . Jak zakwitnie koniecznie wrzuć fotkę.
Ja z Biedry dokupiłam sobie jeszcze 2 róże pnące w kartonikach : Paul's Scarlet i Mushimara.
Czy kupowałyście może pnące w kartonikach , macie jakieś doświadczenie ?

Ja z Biedry dokupiłam sobie jeszcze 2 róże pnące w kartonikach : Paul's Scarlet i Mushimara.
Czy kupowałyście może pnące w kartonikach , macie jakieś doświadczenie ?
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
U mnie w biedrach żadnych francuskich nie było
Szkoda.
Szkoda.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 sty 2022, o 21:15
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Małgorzato zostaw jeszcze w ziemi może miała system korzeniowy nieciekawy i go odbudowuje.
Zawsze możesz wyrzucić jak nic z tego nie będzie, daj jej jeszcze trochę szansy .
Zawsze możesz wyrzucić jak nic z tego nie będzie, daj jej jeszcze trochę szansy .
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 sty 2022, o 21:15
Dzięki za odpowiedz
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 31 maja 2022, o 16:32
Cześć
jestem nowa na forum i chciałabym pokazać wam moją róże z kartonika z auchan, miała być różą eroticą, ale teraz kiedy już zakwitła okazało się ze jest różowa i bardzo pełna czy ktoś pomógłby mi ją zidentyfikować? Powiem jeszcze że zasadziłam ją do gruntu trzy tygodnie temu, wcześniej rosła w donicy na balkonie, przejrzałam tez książkę katalog róż i jedna wydaje się do niej podobna. Zapach mojej jest raczej delikatny, ale ten kwiat ze zdjęcia wytrzymał niewielki majowy przymrozek, dlatego nie jest tak ładny jak powinny być kolejne