Moja działeczka ROD zielony domek cz 2
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działeczka ROD zielony domek cz 2
Alu sadzonki papryki mamy w podobnej wielkości. Swoim pouszczykiwałam pierwszy kwiat na rozwidleniu, rzekomo lepiej wtedy wiąże owoce.
Jak tam sprawa domku, coś znaleźliście.
Jak tam sprawa domku, coś znaleźliście.
- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witaj Dorotko papryką też oberwałam kwiatki zawsze to robię bo czytałam że wtedy skupiają się na wzroście, a nie na kwiatach. Co do domku to raczej klapa. Tamten dom już przepadł jak baba się wycofała ze sprzedaży potem był inny, ale jest tam lokator w dodatku facet mieszka za granicą i czekamy na jego przyjazd. Między czasie udało nam się zobaczyć dom od środka i dzięki osobie, która tam wynajmuje wiemy rzeczy, które były tajemnicą przed sprzedażą między innymi jest tam grzyb i albo gość opuści na cenie albo niech sprzeda to komuś innemu. Poza tym są domy ale małe trzy, cztery pokoje to nawet dla samej córki za małe więc odpadają. Mnie to już nudzi takie szukanie teraz wiosna i zajęłam się działką choć nie trace nadziei czas pokaże. Pozdrawiam miłego dnia 

Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alu, nie wsadziłam pomidorów w tunelu, tylko postawiłam je w doniczkach na stoliczku, nad którym zrobiliśmy z M dodatkowy "foliaczek" z agrowłókniny. Tunel mam w zacisznym miejscu, pomidorkom tam jest lepiej niż w domu na parapecie.
Podziwiam zbiór Twoich ciekawych narcyzów. Śliczności.
Zdrówka.

Podziwiam zbiór Twoich ciekawych narcyzów. Śliczności.

Zdrówka.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Alicja125
Witam pogoda trochu się uspokoiła i dziś po południu wyszło słonko tak trochu więc pojechałam na działkę. Wielka niespodzianka mam już wodę to i sezon otwarty powoli trzeba zabrać się za wiosenne porządki. Robiłam zdjęcia kwiatów i kolejna niespodzianka wyszedł mi cudaczek.
Lucynko zrobiłam tak jak Ty dałam pomidory pod folię na balkonie i przykryłam agro bo w domu za ciepło za bardzo wyrastają. Pozdrawiam miłego czwartku.

Życzę dobrej nocki. Pozdrawiam
Lucynko zrobiłam tak jak Ty dałam pomidory pod folię na balkonie i przykryłam agro bo w domu za ciepło za bardzo wyrastają. Pozdrawiam miłego czwartku.

Życzę dobrej nocki. Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
-
Jakie cudne różowiutkie sasanki!
Tulipany już tak ładnie kwitną, a ten dwubarwny cudaczek przesympatyczny.
Udanej majówki, Alu.

Tulipany już tak ładnie kwitną, a ten dwubarwny cudaczek przesympatyczny.

Udanej majówki, Alu.

Pozdrawiam. Lucyna
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Oj i u ciebie piękne sasanki.Duża kępa.Dużo kwiatów.No super!!
A moje niajkie.
Piękne tulipanki i narcyzki.Ech piękna ta wiosna. Tylko nie ciepło zostanie z nami na dłużej.
A moje niajkie.
Piękne tulipanki i narcyzki.Ech piękna ta wiosna. Tylko nie ciepło zostanie z nami na dłużej.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alicjo czytam o Twoich pomidorach, jeszcze je chowasz przed zimnem....a ja dzisiaj będąc na targu kupiłam 6 sztuk i wsadziłam do gruntu.
Moje jeszcze rosną w domu na parapetach, ale ja póżno siałam więc do 15 maja mają czas.
Późno wodę wam włączyli na działkach, przecież to już maj za pasem.
Pozdrawiam
Moje jeszcze rosną w domu na parapetach, ale ja póżno siałam więc do 15 maja mają czas.
Późno wodę wam włączyli na działkach, przecież to już maj za pasem.
Pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Aniu witam 
Twoje sadzonki pomidorów i papryk piękne a papryczki już nawet pączki mają.
W tym roku pierwszy raz je siałam i jakoś mi nie podpasowały ale myślę, że jak dostana dobre miejscówki to wszystko wróci do normy.
Piękne kwitnienie tulipanów, u mnie dopiero ruszają.
Pozdrawiam

Twoje sadzonki pomidorów i papryk piękne a papryczki już nawet pączki mają.
W tym roku pierwszy raz je siałam i jakoś mi nie podpasowały ale myślę, że jak dostana dobre miejscówki to wszystko wróci do normy.
Piękne kwitnienie tulipanów, u mnie dopiero ruszają.
Pozdrawiam
- jolifleur
- Od: 30 lip 2012, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczny ten tulipanowy cudaczek. Jak to natura potrafi robić nam niespodzianki
Gdyby ktoś chciał takie cudo wyhodować to pewnie by nie wyszło
Pozdrawiam wiosennie

Gdyby ktoś chciał takie cudo wyhodować to pewnie by nie wyszło

Pozdrawiam wiosennie

- Alicja125
Witajcie kochani U mnie dużo się dzieje więc rzadko wpadam na forum, ale widzę jak u was pięknie się zmienia i wszystko wygląda wspaniale. Ja ostatnio gonie między działka a córką zakupami i domem jak nie jedno to drugie domu też na razie nie ma szukamy cały czas ręce opadają. Dziś też zajęcie muszę ogarnąć mieszkanie i jadę na działkę, a po drodze do sklepu
nazbierać mleczy i będę robiła miodek bo już czas. Pomidory juz mam posadzone w domu tylko nadwyżki trzymam do 20 w razie czego, posiane już też mam i wszystko rośnie, a sałatkę już jedliśmy na obiad ależ to smakuje. Na działce praca powoli idzie w altanie zrobione na sezon i wszystko przygotowane kupiliśmy z mężem nowy tv, a tamten dajemy wnuczkowi na bajki. Przyda się mu do swojego pokoju. Zdjęcia filmiki robię aby uchwycić tę piękną wiosnę. Siedząc na tarasie pachnie w około bzem a pszczoły murarki gonią koło nas jest wspaniale zwłaszcza że pogoda dopisuje.
Witaj Ewuniu ten cudaczek już opadł i jak się okazało to był jeden płatek który był podzielony na dwa kolory ciekawy był zobaczymy czy na przyszły rok tez tak zakwitnie. Pozdrawiam cieplutko życzę miłego dnia.

Witaj Krysiu papryczki i małe pomidorki już się pokazują dzięki wspaniałej pogodzie oby tak dalej. Myslę że Twoje nadgonią i jeszcze pokaża na co ich stać. Dałam w zeszłym roku kuzynce takiego bidula bo sama chciała i była nim zachwycona do samej zimy jej rodził pók przymrozki nie przyszły. Twoje będą piękne. Pozdrawiam cieplutko życzę miłego dnia

Krystynko witaj kochana chowam je przed zimnem, ale że bardziej też przed deszczem i gradem bo są małe i żeby im nic się nie stało. Kolezanka tez swoje posadziła do gruntu i mają się dobrze. Trochu mnie też nastraszyli sąsiedzi że mają być jeszcze zimne noce i że sadzą dopiero po 20 maja. Pożyjemy zobaczymy.

Rosną jak na drożdżach moze będa pomidorki w czerwcu bardzo bym chciała. Pozdrawiam miłego dnia
Witaj Aniu wiosna jest piękna tyle kolorów na których sie tak długo czekało i ten urzekający zapach. Dziękuję za miłe słowa pozdrawiam miłego dnia.

Witaj Lucynko Dziękuję za miłe słowa, a majówka była udana spędziłam ją razem z najbliższymi i rodziną przy grillu na działce pogoda dopisała. Pozdrawiam serdecznie życzę równiez Tobie słonecznego miłego dnia

A to moja nowa szafka stojąca i tv.

Pozdrawiam wszystkich miłego słonecznego dnia
nazbierać mleczy i będę robiła miodek bo już czas. Pomidory juz mam posadzone w domu tylko nadwyżki trzymam do 20 w razie czego, posiane już też mam i wszystko rośnie, a sałatkę już jedliśmy na obiad ależ to smakuje. Na działce praca powoli idzie w altanie zrobione na sezon i wszystko przygotowane kupiliśmy z mężem nowy tv, a tamten dajemy wnuczkowi na bajki. Przyda się mu do swojego pokoju. Zdjęcia filmiki robię aby uchwycić tę piękną wiosnę. Siedząc na tarasie pachnie w około bzem a pszczoły murarki gonią koło nas jest wspaniale zwłaszcza że pogoda dopisuje.
Witaj Ewuniu ten cudaczek już opadł i jak się okazało to był jeden płatek który był podzielony na dwa kolory ciekawy był zobaczymy czy na przyszły rok tez tak zakwitnie. Pozdrawiam cieplutko życzę miłego dnia.

Witaj Krysiu papryczki i małe pomidorki już się pokazują dzięki wspaniałej pogodzie oby tak dalej. Myslę że Twoje nadgonią i jeszcze pokaża na co ich stać. Dałam w zeszłym roku kuzynce takiego bidula bo sama chciała i była nim zachwycona do samej zimy jej rodził pók przymrozki nie przyszły. Twoje będą piękne. Pozdrawiam cieplutko życzę miłego dnia

Krystynko witaj kochana chowam je przed zimnem, ale że bardziej też przed deszczem i gradem bo są małe i żeby im nic się nie stało. Kolezanka tez swoje posadziła do gruntu i mają się dobrze. Trochu mnie też nastraszyli sąsiedzi że mają być jeszcze zimne noce i że sadzą dopiero po 20 maja. Pożyjemy zobaczymy.

Rosną jak na drożdżach moze będa pomidorki w czerwcu bardzo bym chciała. Pozdrawiam miłego dnia

Witaj Aniu wiosna jest piękna tyle kolorów na których sie tak długo czekało i ten urzekający zapach. Dziękuję za miłe słowa pozdrawiam miłego dnia.

Witaj Lucynko Dziękuję za miłe słowa, a majówka była udana spędziłam ją razem z najbliższymi i rodziną przy grillu na działce pogoda dopisała. Pozdrawiam serdecznie życzę równiez Tobie słonecznego miłego dnia

A to moja nowa szafka stojąca i tv.

Pozdrawiam wszystkich miłego słonecznego dnia

Pozdrawiam Alicja
Alu jaki ciekawy mutant u Ciebie zakwitł.
Po grzybki nie musisz chodzić do lasu,same rosną.
Ten pierwiosnek też ma fajne liście i kolor.
Miłego dnia.

Po grzybki nie musisz chodzić do lasu,same rosną.

Ten pierwiosnek też ma fajne liście i kolor.
Miłego dnia.

-
Masz imponującą kolekcję tulipanów, Alu!
Działeczka kolorami tętni i zachęca do przebywania na łonie przyrody.
Pozdrawiam cieplutko i życzę miłych chwil na działeczce.

Działeczka kolorami tętni i zachęca do przebywania na łonie przyrody.

Pozdrawiam cieplutko i życzę miłych chwil na działeczce.

Pozdrawiam. Lucyna
- Alicja125
Witam serdecznie
dawno mnie nie było ale pełno spraw na głowie. Najpierw powiem wam dawno wyczekiwaną nowinę w końcu jest dom. Właścicielka która raz sprzedawała, a później się wycofała ze sprzedaży zdecydowała jednak sprzedać jest już umowa notarialna podpisana teraz formalności i dwa tygodnie trzeba poczekać na wyprowadzkę właścicieli. Dom ładny duży ogród zadbany też spory aż 14 arów na razie nic na nim nie będziemy robić trzeba poczekać w tym roku co tam jest posadzone jak kwitnie i jakie są drzewa. Zdjęcia zrobię jak już będziemy mogli tam wejść myślę, że koniec czerwca. Cieszymy się wszyscy bardzo bo tak długo to trwało w dodatku teraz nie ma ładnych domów na sprzedaż, a ceny poszły też do góry. Dom domem, ale oprócz tego cały czas mam działkę moje oczko w głowie na którym spędzam dużo czasu. Uprawy rosną sałatka już jedna zjedzona druga tura też już duża a trzecią co posadziłam też ładnie rośnie. Rzodkiewka pyszna każdy chodzi i szuka żeby jakąś wyciągnąć z ziemi, a pora cebula i czosnek rośnie. Kupiłam w tym roku trochu truskawek i poziomek też ładnie kwitną i nie mogę się doczekać. Pomidorki i ogórki rosną cudownie kwitną i mają małe zielone pomidorki jeśli pogoda dopisze myślę że na koniec czerwca będę już jadła swoje.

Kwiaty też pięknie kwitną choć narcyze przekwitły to teraz są cudne piwonie drzewiaste i irysy zrobiło sie bardziej kolorowo.
Witaj Danusiu dziękuję za odwiedziny i miłe słowa pozdrawiam, przesyłam buziaki
Miłego dnia
Lucynko witaj w zeszłym roku tulipany zjadł mi kret czy nornica w tym roku mam spokój na jesieni trochu posadziłam nowych i zrobiło się lepiej niż rok temu. Często jade na działkę tam można wypocząć po ten mojej bieganinie. Pozdrawiam życzę miłego dnia

Pozdrawiam wszystkich odwiedzajacych moje skromne progi życzę miłego dnia

Kwiaty też pięknie kwitną choć narcyze przekwitły to teraz są cudne piwonie drzewiaste i irysy zrobiło sie bardziej kolorowo.
Witaj Danusiu dziękuję za odwiedziny i miłe słowa pozdrawiam, przesyłam buziaki

Lucynko witaj w zeszłym roku tulipany zjadł mi kret czy nornica w tym roku mam spokój na jesieni trochu posadziłam nowych i zrobiło się lepiej niż rok temu. Często jade na działkę tam można wypocząć po ten mojej bieganinie. Pozdrawiam życzę miłego dnia

Pozdrawiam wszystkich odwiedzajacych moje skromne progi życzę miłego dnia

Pozdrawiam Alicja
Witaj Alu ,co Ty robisz,że u Ciebie tak pięknie kwitną piwonie drzewiaste?Moja już drugi rok nie kwitnie.
No nareszcie dobra nowina.Teraz to dopiero będziesz miała pole do popisu.Córka pracuje,więc nie wiele będzie miała czasu na ogród.
Miłego dnia.

No nareszcie dobra nowina.Teraz to dopiero będziesz miała pole do popisu.Córka pracuje,więc nie wiele będzie miała czasu na ogród.
Miłego dnia.

-
Alu cieszę się ogromnie, że udało się Wam sfinalizować wyczekiwany dom z ogrodem.
Gratuluję sukcesu!
Będziesz miała więcej obowiązków, ale przecież to lubisz, więc raczej więcej przyjemności i radości, czego życzę Ci z całego serca.
A działeczka nie tylko cudownie kwitnie, ale i posmakować pierwszych warzywek pozwala i pomidorki takie ładne owoce już mają.
Szkoda tylko, że pogoda się zbiesiła, ale przecież nie na zawsze i gdy wróci normalność, będzie jeszcze piękniej i jeszcze smaczniej.

Tymczasem życzę Ci spokojnego weekendu.

Będziesz miała więcej obowiązków, ale przecież to lubisz, więc raczej więcej przyjemności i radości, czego życzę Ci z całego serca.

A działeczka nie tylko cudownie kwitnie, ale i posmakować pierwszych warzywek pozwala i pomidorki takie ładne owoce już mają.

Szkoda tylko, że pogoda się zbiesiła, ale przecież nie na zawsze i gdy wróci normalność, będzie jeszcze piękniej i jeszcze smaczniej.

Tymczasem życzę Ci spokojnego weekendu.

Pozdrawiam. Lucyna