Witajcie moi kochani goście:)
Jutro 1 maj, więc trzeba zaktualizować swój ogrodowy pamiętnik.
Ostatnio pogoda nas rozpieszcza, deszczyk solidnie padał, rośliny rosną i przybierają na masie.Tulipany w różnych stadiach rozwojowych.
Tak mizernie wschodziły w donicach, ale teraz całkiem fajnie wyglądają
Co roku będę obsadzała donice, bo właśnie teraz gdy jeszcze kwitnie mało roślinek to tulipany ubarwiają mój świat.
Moje plany ogrodowe to zakup 3 powojników, kompletnie nie wiem jakie chcę, ale coś wymyślę. Wczoraj posadziłam trzy ciemierniki, które zakupiłam w Leroyu jeszcze zimą.
Moja radość była wielka , gdy nareszcie przyjechały do mnie dalie z daleka. Już drugi raz zamawiałam i jak na razie jestem zadowolona z bulw. Znowu posadzę Cafe de Lait. Tym razem mniejsze bulwki wysłali, ale już startuje w donicy
W wanience rosły u mnie hosty, ale niestety dwie zgniły, pozostała jedna i widzę, że wypuszcza nosy. Dosadziłam z przodu miętę, bo w małej doniczce kiepsko mi rosła.
Niestety, ale już pojawiła się mszyca

. Zostałam zmuszona do użycia cięższej artylerii i zrobiłam oprysk.Szczególnie upodobały sobie Lady of Schalott i Gertrudę Jekyll.
Ślimaki też sobie zaczynają wędrować, normalnie na nie poluję.
Obawiam się, że pożrą mi ostróżki.
Z wysiewów jedynie mam kilka pomidorków koktailowych i 7 kobei.
Cynie w ogóle mi nie wzeszły, ale spróbuję z nimi od razu do gruntu.
Troszkę lobelii niebieskich będę miała.Do gruntu posiane już słoneczniki i czarnuszka.
Dorotko witaj i zapraszam do odwiedzin:)
Soniu oj tak to mój konik, róże wiadomo i hortensje oraz wszelakiej maści byliny. Zapraszam jak zawsze:)
Iza witaj:)
Sasanki po zimie są łyse, ale szybko wypuszczają swoje piękne, puchate łebki.
Ewa witaj:)
Wiosna opóźniona, ale na horyzoncie ładna pogoda i sporo słoneczka:)
Tabletka pozytywnej energii:) Dokładnie idealnie to ujęłaś, taki Redbull:)
Monika witaj:)
Warzyw nie mam gdzie uprawiać, niestety, postawiłam na kwiaty
Jedynie kilka pomidorków koktailowych plus zioła takie jak oregano, tymianek, rozmaryn.Posiałam też koper na rabatach, ale nigdy nie udaje mi się go wyhodować.
Renatko witaj:)
Dalie zamawiałam w szkółce holenderskiej Fam, mają stronę w sieci
Wszystkie odmiany zgodne odmianowo, no jedna nie była zgodna, po napisaniu do szkółki obecnie wysłali mi tę brakującą wcześniej.
Dobrze się spisali, widać, że Klient jest dla nich ważny, a to sobie cenię.
Gdzie zamówiłaś swoje dalie? Masz zdjęcia bulw? Napisz do sprzedawcy o zwrot pieniędzy albo złóż reklamację.
Ciekawa jestem jakie zamówiłaś?
Dorotko witaj u mnie.Na to liczę, że będą pięknie rosły.Hortensje posadziłam w donicach.Mam dobre doświadczenie z innymi, więc będę
doniczkowała swój ogród
Iwonko jestem niezmiennie od wielu lat, czas było otworzyć nową bramkę:) Witaj;)
Nowa róża z wiosny 2022 zamówiona z polskiej szkółki róża Roahl Dahl
Dalie dojechały

Na razie posadziłam je do donic
Tej wiosny serduszka nie zmarzła
Orange Dream rośnie w donicy już trzeci rok i jest coraz ładniejszy:)
Mój mały lisek
Piwonia