Pierwiosnki wyniosłe z siewu i gruzińskie z babcinych ogródków, kiedyś królowały w moim ogrodzie, aż pewnej wiosny zniknęły, zostały tylko siewki, które okazały się jakimiś mieszańcami. Kwitną obłędnie i bardzo wcześnie, ale pod wpływem forum, zaczęłam tęsknić za tymi późniejszymi i mam nadzieję, że te cudeńka, zechcą być ze mną znowu

Dorotko, żywca to chciałam mieć i kupiłam, ale listera wprowadziła się sama i przekopałam internet, żeby dowiedzieć się co to jest.
Na ilość moje pierwiosnki, może i mogą konkurować z rabatkami Lucynki, ale w porównaniu ilości i różnorodności do powierzchni, to u mnie marnizna, ale dzięki Wam, różne piękności czarują i u mnie

Cieszę się, że floksów u Ciebie przybywa

Dwuletnie siewki na pewno zakwitną.
Wiosna z dzieciństwa, kojarzy mi się z łanami fiołków na przydrożach, a ziarnopłonu wcale nie kojarzę, za to teraz mam go w całym ogrodzie i mam względem niego bardzo mieszane uczucia

Lucynko, pierwiosnki zaczynają się u mnie panoszyć też dzięki Tobie

Narcyzy to też moja miłość, chociaż kapryszą i nie każdego roku pięknie kwitną. Te "babuni" mam, ale one potrzebują jeszcze trochę czasu do kwitnienia, pąki dopiero wychodzą z liści, ale są

Te to i moją cierpliwość ćwiczą, bo nie kwitną niezawodnie jak kiedyś, posadzone byle gdzie i nie przesadzane od lat

Psiząb sadziłam drugi raz, bo pierwsze kępy zniknęły po powodzi bez śladu, on chyba nie lubi mokrej ziemi.
Słonko Cię posłuchało i nawet chwilami mocno grzeje, rozwijając kwiatki po prostu w oczach

Maryniu, roślinki dolane, w ciepełku rosną po prostu w oczach

Narcyzy i pierwiosnki bardzo dziękują za uznanie

Słoneczko świeci, kukułki kukają, niech Twoja majówka będzie piękna

Soniu, moje iryski z każdym rokiem marniejsze, a kiedyś były śliczne, one nie lubią mokra i cienia, to u Ciebie powinny być cudne, szkoda, że dobrały się do nich gryzonie.
Ice N' Roses Red dopiero wsadzony, ale już przekwitniętym kwiatkom nie puchną nasienniki, to nie wiem czy on zawiąże nasionka. Dobrze, żeby tak się stało, bo korzenie mają tak sfilcowane, że obawiam się o ich przeżycie

Tobie również życzę pięknej majówki, Soniu

Irys bulwiasty jednak zakwitł

Zawilce doczekały się słoneczka

Sangwinaria niestety nie zdążyła rozwinąć pąków

Tulipanów przybywa

Narcyzowe maluszki

Z życzeniami udanej majówki