Bukszpany Lemonki
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Bukszpany Lemonki
Do Ciebie także już zawitała wiosna, nawet owoce się już zapowiadają...
Piwonie,szafirki,mahonia...
Piwonie,szafirki,mahonia...
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izuś, jestem i ja, choć trochę mi zeszło z rewizytą
Czytam o losie Twoich bukszpanów i tak sobie myślę, że pewnie moje kilka krzaczków też czeka to samo, bo już w zeszłym roku widziałam ślady żerowania tych potworów. Pryskałam mospilanem i trochę zahamowałam inwazję, pewnie w tym roku też trzeba popryskać. Ale jaki będzie skutek, któż to wie
Ładna wiosna u Ciebie, choć pewnie jak wszędzie chłodno.
Miłego tygodnia ze słońcem
Czytam o losie Twoich bukszpanów i tak sobie myślę, że pewnie moje kilka krzaczków też czeka to samo, bo już w zeszłym roku widziałam ślady żerowania tych potworów. Pryskałam mospilanem i trochę zahamowałam inwazję, pewnie w tym roku też trzeba popryskać. Ale jaki będzie skutek, któż to wie
Ładna wiosna u Ciebie, choć pewnie jak wszędzie chłodno.
Miłego tygodnia ze słońcem
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Rośliny bez względu na brzydką pogodę rosną i kwitną, cykl wegetacji musi się odbyć, prawo natury
Kolorowo i wiosennie już masz na rabatkach, nie narzekaj
Kolorowo i wiosennie już masz na rabatkach, nie narzekaj
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Izo jak Ci się uda dotrzeć na działkę, to pokaż, co tam widać i słychać poświątecznie.
- lemonka
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Maryno, tak zawitała wiosna już Na szczęście jest przyjemniej już
Halszko, mam nadzieję, że ćma zostawi Twoje bukszpany. Cieplej już jest, ale w tygodniu kiedy pisałaś posta było zimno. Oby już ciepełko zostało.
Jagodo, już nie narzekam Czasem mnie nachodzi nastrój na narzekanie
Moniko, już zaraz pokażę. Zdjęcia mają już kilka dni, ale zawsze coś
Uwielbiam młode liście trzmieliny, te kolory
Halszko, mam nadzieję, że ćma zostawi Twoje bukszpany. Cieplej już jest, ale w tygodniu kiedy pisałaś posta było zimno. Oby już ciepełko zostało.
Jagodo, już nie narzekam Czasem mnie nachodzi nastrój na narzekanie
Moniko, już zaraz pokażę. Zdjęcia mają już kilka dni, ale zawsze coś
Uwielbiam młode liście trzmieliny, te kolory
- marpa
Rabarbar uwielbiam ciasto Derenie jeszcze u mnie nie kwitną i bez lada moment zakwitnie!
Miłego świętowania Izo!
Miłego świętowania Izo!
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Rabarbar jakie ma grube laski Mniam...mniam
Czy przycinasz trzmielinę? Też mam w ogrodzie, ale jej nie przycinam, a może powinnam ?
Czy przycinasz trzmielinę? Też mam w ogrodzie, ale jej nie przycinam, a może powinnam ?
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Izuniu, wiosna wszystkim nam już miłościwie panuje, co najdobitniej widać w ogrodach, a także na zdjęciach.
Trzmielinę podziwiam u sąsiadów działkowych, żal mi miejsca dla niej na mojej działeczce. Moim hobby są kwiaty, kwiaty, kwiaty... .No i trochę warzyw oraz owoców.
Ależ ten Twój rabarbar wypasiony!
Trzmielinę podziwiam u sąsiadów działkowych, żal mi miejsca dla niej na mojej działeczce. Moim hobby są kwiaty, kwiaty, kwiaty... .No i trochę warzyw oraz owoców.
Ależ ten Twój rabarbar wypasiony!
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- lemonka
Dzień dobry
Maryniu, ja ciasto też lubię z rabarbarem. Jeszcze nie zebrałam tych swoich kilku łodyg, muszę nadrobić. Dzięki za wizytę
Aniu, miło Cię widzieć Co do trzmieliny to ja mam jej dość dużo na działce. Pnącą się przypłocie zostawiam bo czekam aż zarośnie płot, wycinam tylko jakieś wyjątkowo nieładne gałązki. Trzmieliny pienne przycinam ze dwa razy w sezonie.
Lucynko, cieszę się bardzo z Twojej wizyty Trzmielin mam dość dużo bo bardzo je lubię, kwiaty też tylko mam za mało czasu na ich dużą ilość. No i ślimaki mnie ogrywają bo już naprawdę dużo kwiatów mi zjadły i ciężko mi nasadzić dużą ilość takich, których paskudy nie ruszą. Warzyw zazdroszczę swoich Może kiedyś mi się uda je mieć, póki co mam namiestkę tylko na balkonie.
Wstawiam kilka zdjęć z weekendu. Pierwszy raz zbierałam mniszka, syropek już zrobiony. Suszy się też podagrycznik na herbatkę.
Bez pachnie i wygląda cudnie, tulipany w pełnej krasie i też pachną. Szafirki jeszcze cieszą oczy
Maryniu, ja ciasto też lubię z rabarbarem. Jeszcze nie zebrałam tych swoich kilku łodyg, muszę nadrobić. Dzięki za wizytę
Aniu, miło Cię widzieć Co do trzmieliny to ja mam jej dość dużo na działce. Pnącą się przypłocie zostawiam bo czekam aż zarośnie płot, wycinam tylko jakieś wyjątkowo nieładne gałązki. Trzmieliny pienne przycinam ze dwa razy w sezonie.
Lucynko, cieszę się bardzo z Twojej wizyty Trzmielin mam dość dużo bo bardzo je lubię, kwiaty też tylko mam za mało czasu na ich dużą ilość. No i ślimaki mnie ogrywają bo już naprawdę dużo kwiatów mi zjadły i ciężko mi nasadzić dużą ilość takich, których paskudy nie ruszą. Warzyw zazdroszczę swoich Może kiedyś mi się uda je mieć, póki co mam namiestkę tylko na balkonie.
Wstawiam kilka zdjęć z weekendu. Pierwszy raz zbierałam mniszka, syropek już zrobiony. Suszy się też podagrycznik na herbatkę.
Bez pachnie i wygląda cudnie, tulipany w pełnej krasie i też pachną. Szafirki jeszcze cieszą oczy
- marpa
Cudnie u Ciebie Izko tylko dlaczego tak szczędzisz obrazków z Twojej działeczki i tak mało zdjęć pokazujesz
Miłego dnia!
Miłego dnia!
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Izo, cudowne kępy tulipanów piękne szafirki i bzy
Fajnie wykorzystujesz swoje chwasty - mniszek i podagrycznik. Ja wczoraj walczyłam z korzeniami tego dziada chcąc oczyścić miejsce na wsadzenie dalii.
Miłego dnia i całego tygodnia
Fajnie wykorzystujesz swoje chwasty - mniszek i podagrycznik. Ja wczoraj walczyłam z korzeniami tego dziada chcąc oczyścić miejsce na wsadzenie dalii.
Miłego dnia i całego tygodnia
- lemonka
Maryniu, dziękuję Trochę mało zdjęć to fakt. Postaram się wstawiać więcej choć z braku czasu na działce bywam niezbyt często i zawsze wtedy jest ogrom pracy więc czas na nią głównie przeznaczam.
halszko, cieszę się z Twoich odwiedzin A co do podagrycznika to dziad straszny faktycznie, korzenie ma okropnie długie, wlezie wszędzie
halszko, cieszę się z Twoich odwiedzin A co do podagrycznika to dziad straszny faktycznie, korzenie ma okropnie długie, wlezie wszędzie
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Izo, dawno nie pokazywałaś zdjęć, a masz tak ładnie.
Bujna zieloność i taka piękna ścieżka kamienna.
Podagrycznika mam tak bardzo dość, że nie wpadłabym, by z niego robić herbatę.
Bujna zieloność i taka piękna ścieżka kamienna.
Podagrycznika mam tak bardzo dość, że nie wpadłabym, by z niego robić herbatę.