Kolejny sezon w ROD... cd.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolejny sezon w ROD... cd.
Maryniu, do Twojego wątku to ja uwielbiam zaglądać a to z uwagi na cudne zdjęcia.
Oczywiście podziwiam też działkowe roślinki , których masz niemałą kolekcję i które wspaniale zdobią rabaty. Dlatego też nawet gdybyś chciała, to się mnie nie pozbędziesz.
U mnie aktualnie zapanowała susza, słońce niemiłosiernie przygrzewa, zupełnie jak w lipcu, a ja dzisiaj posadziłam fasolkę karłową i pnącą oraz wysiałam ogórki. Zgrzałam się jak siedem nieszczęść.
Spokojnej, dobrej niedzieli, Maryniu.
Oczywiście podziwiam też działkowe roślinki , których masz niemałą kolekcję i które wspaniale zdobią rabaty. Dlatego też nawet gdybyś chciała, to się mnie nie pozbędziesz.
U mnie aktualnie zapanowała susza, słońce niemiłosiernie przygrzewa, zupełnie jak w lipcu, a ja dzisiaj posadziłam fasolkę karłową i pnącą oraz wysiałam ogórki. Zgrzałam się jak siedem nieszczęść.
Spokojnej, dobrej niedzieli, Maryniu.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- marta64
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maryniu, każdego dnia spaceruję po ogrodzie, wycinając rozkwitające mlecze, chociaż to syzyfowa praca w otoczeniu mniszkowych łąk , ale satysfakcja gwarantowana, że nowych przybędzie nie z własnego siewu
Urocze zdjęcia wszelkiego kwiecia w majowym słońcu, ale i cieniste, leśne zakątki Twojego ogrodu zachwycające
Słonecznej niedzieli, Maryniu
Urocze zdjęcia wszelkiego kwiecia w majowym słońcu, ale i cieniste, leśne zakątki Twojego ogrodu zachwycające
Słonecznej niedzieli, Maryniu
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Lucynko ciepełkiem i ja się cieszę ostatnio... W tym tygodniu posiałam podstawowe warzywka w gruncie a także ogórki na palecie w domu.Jeszcze fasolkę szparagową karłową posieję i resztę pomidorów wysadzę w tunelu.No i chwasty ogarniam...
A rośliny moje takie jak we wszystkich ogrodach,przy dzisiejszej łatwej dostępności roślin dla każdego...trudno o oryginalność także w ogrodzie.
Bardzo dziękuję za uznanie dla zdjęć i ogródka ,przeganiać Ciebie nie mam zamiaru, niewielu tu pisze,sami !Tych tu nie brakuje więc fotkami zachęcam do zaglądania.. Wątek się kręci a ja mam samozadowolenie
Martusiu mleczy wszędzie dostatek moja gnojóweczka już się kisi tyle pożytku będzie z niego u mnie.
Miło,że Ci się podoba u mnie!Dziękuję za sympatyczne jak zawsze odwiedziny.
majowe foto ...pstryki
A rośliny moje takie jak we wszystkich ogrodach,przy dzisiejszej łatwej dostępności roślin dla każdego...trudno o oryginalność także w ogrodzie.
Bardzo dziękuję za uznanie dla zdjęć i ogródka ,przeganiać Ciebie nie mam zamiaru, niewielu tu pisze,sami !Tych tu nie brakuje więc fotkami zachęcam do zaglądania.. Wątek się kręci a ja mam samozadowolenie
Martusiu mleczy wszędzie dostatek moja gnojóweczka już się kisi tyle pożytku będzie z niego u mnie.
Miło,że Ci się podoba u mnie!Dziękuję za sympatyczne jak zawsze odwiedziny.
majowe foto ...pstryki
- marpa
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Cudnie majowo , Maryniu. Urocze kolorki młodych listeczków, bzy pachną, ciągle nowe kwiatuszki rozkwitają, nawet jakiś bodziszek już u Ciebie kwitnie
Hosta w marzance z niezapominajką, miodunką i liśćmi paproci
Pięknego dnia, Maryniu
Hosta w marzance z niezapominajką, miodunką i liśćmi paproci
Pięknego dnia, Maryniu
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- lemonka
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Naprawdę majowo Niesamowity miesiąc. Czerwiec zresztą też. Miłego dnia
- jolifleur
- Od: 30 lip 2012, o 14:41
Wiosna to piękna pora roku i foteczki cudne Tyle kolorów! Nawet już rododendrony U Ciebie kwitną ! To jakieś wczesne? U mnie pąki jeszcze mocno zaciśnięta.
- marpa
Martusiu w maju delektujemy się każdym dostrzeżonym listkiem,kwiatkiem choćby chwastowym co również prowokuje nas do użycia aparatów.
lemonka Izo piękne są te majowe jak i czerwcowe chwile...w maju jak w raju..
jolifleur Ewciu te pokazywane u mnie Rh to odmiany wczesne inne i u mnie jeszcze czekają na swój czas. Dziękuję za uznani dla fotek!
lemonka Izo piękne są te majowe jak i czerwcowe chwile...w maju jak w raju..
jolifleur Ewciu te pokazywane u mnie Rh to odmiany wczesne inne i u mnie jeszcze czekają na swój czas. Dziękuję za uznani dla fotek!
- lemonka
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Jakie malownicze zdjęcie - tulipany na tle osłony z trawy Jest pięknie choć nie wszystko jeszcze porządnie wychyliło się z ziemi. Przyjemnego dnia, może nawet działkowego
- marpa
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Maryniu, jestem, podziwiam i aż "zatkało kakało" przez co zapomniałam języka w gębie i zupełnie nie wiem, co napisać .No, bo musiałabym po kolei zachwycać się zarówno pięknymi roślinkami jak też wspaniałymi fotografiami. Wobec powyższego napiszę krotko: Cudownie spaceruje się w Twoim wątku.
Pozdrawiam cieplutko.
Pozdrawiam cieplutko.
Pozdrawiam. Lucyna
- marpa
Wczorajsze prognozy i alerty się nie spełniły, dzień działkowo choć nie stracony bo odwiedziłam kuzynkę i popołudnie spędzone ogrodowo i towarzysko
Dzisiaj zamierzam wysadzić do tunelu resztę pomidorów bo znów wniosłam je z balkonu do mieszkania i kolejny raz wynosić nie będę!
Lucynko , bardzo dziękuję za sympatyczny spacer w moim wątku Ty jak zwykle dobrego słowa nie szczędzisz
majowo...
Dzisiaj zamierzam wysadzić do tunelu resztę pomidorów bo znów wniosłam je z balkonu do mieszkania i kolejny raz wynosić nie będę!
Lucynko , bardzo dziękuję za sympatyczny spacer w moim wątku Ty jak zwykle dobrego słowa nie szczędzisz
majowo...