Witajcie,
To mój pierwszy post na forum i ogólnie początki posiadania jakichkolwiek roślin w domu:) Do tej pory ich unikałam że względu na koty- bałam się, że będą je niszczyć. Ale do rzeczy- przeszukałam forum, bo chciałam znaleźć zdjęcia pachiry z takim problemem jaki ma moja, ale niestety nie znalazłam. Nie do końca potrafiw tez sama ocenić o co chodzi na podstawie przeczytanych informacji, że względu na kompletny brak doświadczenia. Jakiś miesiąc temu kupilam pachirę w markecie. Nie przesadziłam jej. Stoi na oknie, ale staram się ją osłabiać od bezpośredniego słońca (rolety harmonijkowe). Podlewam mniej więcej raz w tygodniu, jak górna warstwa podłoża przeschnie. Nawoziłam póki co 2 razy- uzylam hummusa. Zraszam liscie. Zauważyłam, że wypuszcza bardzo dużo nowych małych listków, ale na tych, które byly od początku zaczęło dziać się coś niepokojącego. Niestety nie umiem w żaden sposób ocenić co to- za sucho, za moko, jakas choroba? Proszę pomóżcie, bo zależy mi na niej. Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki i porady
-- 10 maja 2022, o 21:02 --
I jeszcze cala