Krokusy w trawniku
Jak ziemia nie zmarznięta (nie wiem nie sprawdzałam, dopiero dziś śnieg znacznie stopniał) to wsadź.Czy zakwitną to zależy od pogody, jak ziemia będzie się przez najbliższy czas utrzymywała niezmarznięta, to ukorzenią się i zakwitną, no i jak cebulki nie są wyschnięte
Na trawniki, ale raczej luźnokępkowe gdzie trawa poprzerastana jest mchem, w pobliżu krzewów liściastych nadają się krokusy Tommasiniego.Rozsiewają się same, nadają się do naturalizacji
Na trawniki, ale raczej luźnokępkowe gdzie trawa poprzerastana jest mchem, w pobliżu krzewów liściastych nadają się krokusy Tommasiniego.Rozsiewają się same, nadają się do naturalizacji
- apus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje krokusy (sadzę tylko botaniczne) rosną tylko w trawniku i pięknie się prezentują i ciągle ich przybywa.
W ubiegłym roku dosadziłam ok. 40 cebul w innej części...
Pierwszy pokos trawy robię późno tak, że dobrze się "rozmnożą"
W ubiegłym roku dosadziłam ok. 40 cebul w innej części...
Pierwszy pokos trawy robię późno tak, że dobrze się "rozmnożą"
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
[quote="selli7"]Jak ziemia nie zmarznięta (nie wiem nie sprawdzałam, dopiero dziś śnieg znacznie stopniał) to wsadź.Czy zakwitną to zależy od pogody, jak ziemia będzie się przez najbliższy czas utrzymywała niezmarznięta, to ukorzenią się i zakwitną, no i jak cebulki nie są wyschnięte
Dzięki serdeczne za odpowiedz! Ide sadzic...raz kozie smierc moze sie uda i zakwitna
Dzięki serdeczne za odpowiedz! Ide sadzic...raz kozie smierc moze sie uda i zakwitna