Kolejny sezon w ROD... cd.
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolejny sezon w ROD... cd.
Maryniu
ale masz dużo azali i rododendronów.
Wszystkie pięknie już kwitną. Jest co podziwiać
Orlików też masz duzo różnych. Piękne kolorki.
Hosty okazale już pysznią się kępami.
Zdjęcia jak zawsze perfekcyjne. .
ale masz dużo azali i rododendronów.
Wszystkie pięknie już kwitną. Jest co podziwiać
Orlików też masz duzo różnych. Piękne kolorki.
Hosty okazale już pysznią się kępami.
Zdjęcia jak zawsze perfekcyjne. .
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
I to jest najważniejsze,Maryniu- robić swoje. A jak jeszcze się to lubi, to czegóż chcieć więcej?
Orliki mają w tej chwili swoje, może nawet 10 minut Piękne w swojej delikatności. Te koronkowe też są ładne, ale te stare mają w sobie ogromną elegancję, cudne są
Deszcze zapowiadają od kilku dni, ale właściwie, to mało co pada. Gdyby nie podlewanie z węża, to bieda by była.
Miłego Dnia Matki, Maryniu
Orliki mają w tej chwili swoje, może nawet 10 minut Piękne w swojej delikatności. Te koronkowe też są ładne, ale te stare mają w sobie ogromną elegancję, cudne są
Deszcze zapowiadają od kilku dni, ale właściwie, to mało co pada. Gdyby nie podlewanie z węża, to bieda by była.
Miłego Dnia Matki, Maryniu
- marpa
Zdecydowanie bardziej się lubi jak to co się robi jest zauważane...
Dzień Matki i /już Ojca/ obchodziliśmy z Dziećmi już w niedzielę Iwonko, w tygodniu nie mają czasu, dziękuję!
Miło,że wstąpiłaś w moje progi!
Dzień Matki i /już Ojca/ obchodziliśmy z Dziećmi już w niedzielę Iwonko, w tygodniu nie mają czasu, dziękuję!
Miło,że wstąpiłaś w moje progi!
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Jestem, jestem, dziś rdest podziwiam. Mój himalajski z dobrej szkółki nie chciał pokazać zielonego. Chyba za wcześnie kupiłam samą karpę.
Chłodno, ale może słoneczna prognoza się sprawdzi, to będziemy pracować, ja u syna, Ty na działce.
Chłodno, ale może słoneczna prognoza się sprawdzi, to będziemy pracować, ja u syna, Ty na działce.
- marpa
Działkę mam na dzień dzisiejszy ogarniętą o czym z satysfakcją donoszę Soniu
Dzisiaj jak i jutro zapewne będzie dzień stracony...Dzisiaj interesy a jutro ziąb w prognozie.
Szkoda...
Dzisiaj jak i jutro zapewne będzie dzień stracony...Dzisiaj interesy a jutro ziąb w prognozie.
Szkoda...
Świetne zdjęcia-wszystkie.
Maryniu coś podsypujesz pod funkie od ślimaków? pytam ponieważ oglądałam program gdzie facet pryskał funkie wodą z czosnkiem.
Doradziła mu starsza kobieta i tak robi , faktycznie ślimaki omijają jego funkie.Pokazali naczynie w którym moczyły się całe ząbki czosnku.
Też myślę tak zrobić i jeszcze pryskać dalie.
U nas pada z przerwami od rana.
Miłego dnia.
Maryniu coś podsypujesz pod funkie od ślimaków? pytam ponieważ oglądałam program gdzie facet pryskał funkie wodą z czosnkiem.
Doradziła mu starsza kobieta i tak robi , faktycznie ślimaki omijają jego funkie.Pokazali naczynie w którym moczyły się całe ząbki czosnku.
Też myślę tak zrobić i jeszcze pryskać dalie.
U nas pada z przerwami od rana.
Miłego dnia.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Maryniu, kiedy oglądam Twoje fotografie, to odnoszę wrażenie, że Ty nie działeczkę uprawiasz, a olbrzymi ogród. Takiego bogactwa rozmaitych zakątków na moim areale nie dałoby się wygospodarować. A może to ja mam mikre umiejętności...
Przepiękne zdjęcia, a cudownie kwitnące rododendrony i azalie fantastycznie do nich pozują.
Nawet różyczki już zakwitły
Zresztą wszelkiego kwiecia u Ciebie pod dostatkiem. Jest co fotografować!
Spokojnego weekendu, Maryniu.
Przepiękne zdjęcia, a cudownie kwitnące rododendrony i azalie fantastycznie do nich pozują.
Nawet różyczki już zakwitły
Zresztą wszelkiego kwiecia u Ciebie pod dostatkiem. Jest co fotografować!
Spokojnego weekendu, Maryniu.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- marpa
Danusiu bardzo dziękuję za uznanie dla zdjęć!
Ja stosuję niebieskie granulki poza grządkami warzywnymi w tym roku ślimaków niewiele u mnie.
Lucynko moja działka zapewne większa od Twojej stąd jaki taki rozmach w nasadzeniach mogłam wziąć ale już doszłam do ściany.
Kwiecia różnistego u mnie dostatek ...to efekt 40 letniej manii zbieractwa roślinnego .Padło to na mnie znienacka i trzyma...
Dziękuję, że zawsze tu z dobrym słowem jesteś!
kolejny liliowiec
Ja stosuję niebieskie granulki poza grządkami warzywnymi w tym roku ślimaków niewiele u mnie.
Lucynko moja działka zapewne większa od Twojej stąd jaki taki rozmach w nasadzeniach mogłam wziąć ale już doszłam do ściany.
Kwiecia różnistego u mnie dostatek ...to efekt 40 letniej manii zbieractwa roślinnego .Padło to na mnie znienacka i trzyma...
Dziękuję, że zawsze tu z dobrym słowem jesteś!
kolejny liliowiec
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Maryniu po dłuższej nieobecności, zaległości nadrobiłam a jest co podziwiać u Ciebie. Tu nigdy się niezawodzę jeśli chodzi o zdjęcia zawsze są tajemnicze i bajeczne. Mnogość roślin jest powalająca ale 40 lat to szmat czasu a i ogrodnicy się prężą i wciąż nowości wymyślają.
Miłego tygodnia i już czekam niecierpliwie na kolejną porcję zdjęć.
Miłego tygodnia i już czekam niecierpliwie na kolejną porcję zdjęć.
- marpa
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Maryniu, to prawda, że im dłużej kolekcjonuje się roślinki, tym więcej ich jest i faktycznie przychodzi taki moment, że nic się już nie zmieści. Jednak przy tak bogatym zbiorze zawsze jest kolorowo, od wiosny po późną jesień. Tak widzę Twoją działeczkę, a zaglądam do Twojego wątku już od kilku ładnych lat.
Nie ukrywam, że nie tylko ciekawość Twoich roślinek mnie tu sprowadza, szczególnie silnym magnezem są fotografie, którymi zachwycam się nieustająco.
Obrazki z wyprawy za miasto równie piękne jak te z działeczki.
Czeremchę kiedyś miałam na działce, nalewka z jej owoców pyszna. Pozbyłam się jej jednak, gdy za bardzo zaczęła się rozpychać.
U mnie nadal zimno i mokro, ale jutro już mnie nic i nikt nie zatrzyma w domu, zwariować można w czterech ścianach, gdy się nie wie, co w trawie piszczy, czyt. na działce.
Pozdrawiam cieplutko.
Nie ukrywam, że nie tylko ciekawość Twoich roślinek mnie tu sprowadza, szczególnie silnym magnezem są fotografie, którymi zachwycam się nieustająco.
Obrazki z wyprawy za miasto równie piękne jak te z działeczki.
Czeremchę kiedyś miałam na działce, nalewka z jej owoców pyszna. Pozbyłam się jej jednak, gdy za bardzo zaczęła się rozpychać.
U mnie nadal zimno i mokro, ale jutro już mnie nic i nikt nie zatrzyma w domu, zwariować można w czterech ścianach, gdy się nie wie, co w trawie piszczy, czyt. na działce.
Pozdrawiam cieplutko.
Pozdrawiam. Lucyna